Voorbeschouwing RVVH – Ter Leede

VOORBESCHOUWING  RVVH – TER LEEDE zaterdag 19 mei 2018   14.30 uur

Scheidsrechter A.J.F. Midden (Heeteren)

 

 

VOOR DE LAATSTE UITWEDSTRIJD IN DE COMPETITIE NAAR RIDDERKERK

 Voor Ter Leede is het niet heel spannend meer, al kun je ook zeggen dat het een voornaam doel is om tweede te blijven. Voor de Ridderkerkse Voetbal Vereniging Hercules is de situatie heel anders. Winst op sportpark Ridderkerk voor de thuisploeg kan betekenen dat de directe degradatieplek wordt ingeruild voor een p/d-plaats, mits Rijsoord uit tegen Zwaluwen punten verspeelt. De laatste thuiswedstrijd tegen Ter Leede en de uitwedstrijd tegen SteDoCo worden hoe dan ook heel belangrijk voor RVVH voor de overlevingskansen in de Hoofdklasse. RVVH kan moed putten uit de 0-1 uitoverwinning op Ter Leede op 28 oktober,  één van de zes zeges.  En ’s morgens om 11.00 uur is ook de voorwedstrijd RVVH 2  – Ter Leede 2 van belang voor de overlevingskansen in de reserve hoofdklasse voor de Ridderkerkers. Op de Roodemolen verloren ze op 16 december kansloos met 6-0, maar o.a. door ruime overwinningen op Lisse 2 en Rijnvogels 2 zijn ze naar de elfde plek opgeklommen. Een spannende dag voor de RVVH-selectie dus!

 Giovanni Franken, met 28 treffers voor RVVH tweede in hun topscorerslijst, heeft al heel wat meegemaakt met RVVH. Op 23 mei 2009 scoorde hij bijvoorbeeld de winnende 2-1 tegen FC Rijnvogels en daarmee maakte hij de eerste periodetitel in de klasse 1B maximaal te gelde: RVVH werd hoofdklasser. Als hoofdtrainer stootte hij in 2015 zelfs door naar de toenmalige Topklasse door in de nacompetitie eerst Quick Boys te bedwingen (2-2) en daarna te winnen van achtereenvolgens Spijkenisse, ACV en Hoek. Het tweede zeer belangrijke doelpunt (de 2-0)  tegen Quick Boys werd toen overigens gescoord door verdediger Jesse Eggers die zaterdag tegen Ter Leede zijn 150e competitiewedstrijd voor RVVH speelt.

Tot zover verliep Frankens carrière bij RVVH voorspoedig al moest hij nog even plaats maken voor Cor Lems omdat hij de juiste papieren nog net niet had, maar daarna kwamen de tegenslagen: RVVH degradeerde in 2016 uit de Topklasse, het bestuur deelde mee dat het sportief een stapje terugdeed, de begroting te zullen terugdraaien en prioriteit te geven aan de herinrichting van het sportpark. Bekende spelers gingen daarna weg en RVVH eindigde vorig jaar als 11e in de hoofdklasse A en dit jaar staat het bijna op het eind van de rit op de vijftiende en dus directe degradatieplek. De resultaten vallen dus erg tegen, maar zijn tot nu toe wel keurig verdeeld over de drie periodes: steeds per periode twee overwinningen en twee gelijke spelen en dus driemaal acht punten en een totaal van 24. Daar zitten knappe thuisoverwinningen tegen AFC (3-1), Nootdorp (5-1) en in maart tegen Achilles Veen (2-0 en overigens de toekomstige werkgever van trainer Franken)  en de enige uitoverwinning tegen Ter Leede tussen. En nu kan RVVH ten slotte proberen om tegen Ter Leede en uit tegen SteDoCo het puntenaantal op te voeren en een nacompetitieplek te bemachtigen. Vooral dat laatste zal niet meevallen omdat RVVH uit maar zes punten behaalde en SteDoCo nog heel graag de derde periode wil bemachtigen.

Ter Leede kan vrijuit spelen. Gele kaarten oplopen is nooit leuk, maar het is wel prettig dat die aan het eind van de competitie worden kwijtgescholden en Ter Leede straks met een blanco “strafregister” aan de nacompetitie kan beginnen. Voor SteDoCo (uit tegen Argon), Hoek (uit tegen Swift), Achilles Veen (thuis tegen Noordwijk) en FC ’s-Gravenzande (uit tegen De Jodan Boys) is het behalen van de derde periodetitel nog een voornaam doel, terwijl ook de tweede plek in de eindrangschikking van belang is.

De wedstrijd in Ridderkerk wordt geleid door scheidsrechter Arie Midden uit het Betuwse Heteren die vorige week nog Staphorst – DFS (0-0) floot. Zijn assistenten zijn D. de Haan en S.Y. Weeda.

 

Wij wensen u een sportieve middag toe!