Voorbeschouwing RVVH – Ter Leede

VOORBESCHOUWING  RVVH – TER LEEDE  zaterdag 10-9-2016 14.30 uur

Scheidsrechter M. Ritmeester (Maarssen)

 

OP NAAR RIDDERKERK!

Aanstaande zaterdag speelt Ter Leede na een jaar onderbreking weer tegen de Ridderkerkse Voetbal Vereniging Hercules. Voor beide ploegen is het de derde wedstrijd in de vierde competitieronde, want vorige week stond RVVH, net als Ter Leede de week daarvoor gedwongen stil, al oefende de ploeg van coach Franken uit tegen zondag eersteklasser GOES en speelde het met 2-2 gelijk.

RVVH staat – door ons wat teleurstellende gelijkspel tegen FC Breukelen – twee punten voor op Ter Leede en het demonstreerde in de wedstrijden tegen achtereenvolgens Argon en De Jodan Boys al weer zijn specialiteit, de winnende treffer in de eindfase: tegen Argon uit scoorde de ‘nieuwe’ aanwinst Vidarell ‘Papito’ Merencia in de 91e minuut de winnende 0-1 en veertien dagen geleden tegen De Jodan Boys was het verdediger Nagiër Bonevacia die in de 93e minuut voor de 4-3 eindstand zorgde nadat het met tien man spelende Jodan Boys de 3-1 achterstand had weten gelijk te trekken ( even geheel terzijde: wegens het hinderen van een doorgebroken speler toonde de scheidsrechter nr. 3 Rietveld de rode kaart, terwijl op de beelden overduidelijk te zien was dat nr. 2 Verkaik de dader was!).

We gaan iets terug in de tijd. Nadat het tegen FC ’s-Gravenzande en Smitshoek ook al in de extra tijd had toegeslagen scoorde RVVH op 31 januari 2015 tegen Ter Leede het winnend doelpunt in de eindfase en daarmee trok het de onderlinge stand in de hoofdklasse nagenoeg gelijk: beide twee keer winst en een doelsaldo van 6 voor en 7 tegen en daarbij is de 3-1 winst van Ter Leede op 20 september 2014 meegerekend. We kunnen natuurlijk nog verder in de tijd terug gaan: in het competitiejaar 1973-1974 won RVVH in de eerste/hoogste klasse twee keer (met 4-1 en 0-1), maar, zoals al eerder aangehaald, in mei 1970 versloeg Ter Leede de Ridderkerkers en promoveerde het daardoor naar de nieuwe eerste klasse.

Terug naar het heden. Doordat RVVH in het competitiejaar 2014-2015 van Katwijk de tweede (vervangende) periodetitel overnam, mocht het aan de nacompetitie deelnemen en nu lukte het in tegenstelling tot het jaar daarvoor wel: met een één doelpunt beter doelsaldo schakelde het Quick Boys uit, vervolgens ACV en op 6 juni promoveerde het naar de Topklasse door Hoek met de 3-1 winst naar de hoofdklasse terug te wijzen.

Net als Ter Leede heeft het verblijf er maar één jaar geduurd, het eindigde met exact hetzelfde aantal punten ( 22, 6x winst, 4x gelijk) ook op de zestiende plek en dus zal RVVH dit jaar weer graag het verloren terrein willen terugwinnen.

Dat kan het weer doen met trainer Giovanni Franken, want hij is klaar voor de derde divisie omdat hij in mei 2016 cum laude slaagde voor TC1. In maart 2016 moest hij tijdelijk terugtreden omdat de KNVB hem voor die enkele maanden geen dispensatie voor de Topklasse wilde verlenen.

Dat RVVH een sterke selectie heeft bewees het al in de eerst twee kwalificatierondes van de KNVB-beker: het versloeg de Groningse derdedivisionist Be Quick 1887 met 0-2 en speelde tegen ASWH een goede wedstrijd, maar verloor wel (met dezelfde cijfers). De technische staf heeft twee ervaren keepers ter beschikking, van wie de oudste, Danny Spelde pas gehuldigd werd, de selectie werd o.a. uitgebreid met ( een scorende) back Nagiër Bonevacia, overgekomen van FSC, centrale verdediger Tarik Yekhlef, aanvaller Ingmar Maayen (beiden ex-FC Dordrecht), verdediger Santos St Abijn van Zwaluwen, en de al genoemde middenvelder Merencia. Met beproefde krachten als Benjamin Martha en Stevie Soares in de aanval en middenvelder Robert Kooiman (15e seizoen RVVH! )staat er een prima team binnen de lijnen.

Het is aan Ter Leede om zaterdag te laten zien dat het tegen Hercules opgewassen is.

RVVH heeft als thuistenue een blauw/wit verticaal gestreept shirt, een blauwe broek en kousen.

Het arbitrale trio wordt gevormd door scheidsrechter M.Ritmeester en zijn assistenten D. Henkens en R.C. Venmans.

 

Dus zaterdag op naar de ‘Kerk van Ried’, want Ter Leede heeft uw steun nodig!