Voorbeschouwing S.V. Deltasport – V.V. Ter Leede

VOORBESCHOUWING S.V. DELTASPORT – VV TER LEEDE zaterdag 13-02-2016 14.30 uur

Scheidsrechter L.J. Duarte (Schiedam)

 

VOETBALLEN IN DE DELTA

 “Maak er maar een foto van, van die stand op teletekst pagina 894” schreef ik in de lead van mijn wedstrijdverslag Ter Leede – Deltasport en eindigde de koptekst met “Ter Leede staat bovenaan en een goede ploeg als Deltasport onderin. Zij gaan zeker stijgen.”

In de eerste periode leek dat er niet op, want na acht wedstrijden stond Deltasport 13e met maar drie punten door de 2-3 overwinning in Woerden op Sportlust ’46 in het zesde competitietreffen. Maar door een gelijkspel uit tegen Xerxes DZB (1-1) en drie thuiszeges, tegen Heinenoord (1-0), Hoek (1-0) en vorige week Zwaluwen (4-1) hebben de Vlaardingers er al 10 punten bij gehaald, staan ze in de tweede periode achtste, stijgen in de totaalstand naar de twaalfde plaats en hebben nog maar vijf punten minder dan Ter Leede dat op zijn beurt langzaamaan uit het linkerrijtje zakte en naast de verlangende blik omhoog ook enigszins bezorgd omlaag moet kijken. Want we moeten toch echt veilig weg blijven van een elfde (nacompetitie)plek.

In de tweede periode bleef het team van Ton Pattinama, die ook volgend jaar doorgaat met Deltasport, thuis ongeslagen en verloor het uit alleen van tegenstanders uit de (sub)top: van Quick Boys (28/11), en De Jodan Boys (12-12) met 2-0 en op 30 januari wist Noordwijk pas in de 94e minuut door de invallers Jaap van Duijn (van hem de assist, hij had in de 76e minuut al de 1-0 gescoord) en Emiel Wendt de winnende 2-1 te maken. In deze wedstrijd raakte aanvaller Maruchen Zimmerman in de 23e minuut al zwaar geblesseerd, maar ook zonder hem kunnen de Deltasporters scoren getuige de vier doelpunten vorige week tegen Zwaluwen.

Ter Leede krijgt dus op Sportpark Broekpolder te maken met een tegenstander die zelfvertrouwen heeft getankt en die vast van plan is om het verblijf in de Hoofdklasse dit jaar te verlengen en als dat even kan deze keer zonder de nacompetitie hoewel het een elftal is dat daar ruime ervaring in heeft. Vorig jaar eindigde Deltasport als vierde in de 1e klasse B, maar door het winnen van de 1e periode bereikte het in de nacompetitie door een 2-2 gelijkspel tegen IVS Nieuwegein en een 2-0 winst tegen DFS uit Opheusden de Hoofdklasse waaruit het in 2014 – ook in de nacompetitie – gedegradeerd was door verlies tegen SHO en Swift.

Nog even kort de historie. De Sportvereniging Deltasport Vlaardingen is op zich nog een jonge club. Zij ontstond op 26 januari 1990 door een fusie van DSS ’26 (Door Samenwerking Sterk) en VV Vlaardingen en houdt van de laatste vereniging de officiële oprichtingsdatum aan: 1 april 1931. De club heeft vijf senioren-, één vrouwenteam en van A t/m F-jeugd steeds één team. Het tenue is een roodzwart shirt, witte broek, witte kousen met een witrode boord. Na de fusie werkte Deltasport zich op van de 4e klasse naar de Hoofdklasse in 2001, verbleef daarin tot 2006 en keerde er na het kampioenschap in 2013 in terug.

Ter Leede wist noch in het kampioensjaar 1998-1999 in 1B, noch in oktober 2000 in de Hoofdklasse B uit Vlaardingen punten op Deltasport te veroveren, dus wordt het hoog tijd om met die gewoonte te breken en minimaal gelijk te spelen.

Deltasport speelt in rood-zwart, de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Duarte, die ook de verloren halve finale in de districtsbeker van Ter Leede tegen RKAVV leidde – dus bij een penalty: één ononderbroken aanloop! – en hij wordt geassisteerd door de heren M.G.S. Kwaytaal en J.B. de Goede.

Wij wensen iedereen een sportieve middag toe en …Deltasport speelt op echt gras, dus heel veel regenen mag het niet meer!