Voorbeschouwing SC Feyenoord – Ter Leede

VOORBESCHOUWING SC FEYENOORD – VV TER LEEDE zaterdag 24-11-2018  14.30 uur

Scheidsrechter W. Wiersma (Drachten)

 

EERSTE COMPETITIETREFFEN FEYENOORD – TER LEEDE OP VARKENOORD

Maar het wordt wel de zevende ontmoeting in de laatste zes jaar! Vanaf 2013 hebben de ploegen elkaar zesmaal ontmoet in de Districtsbeker West II. Viermaal won Ter Leede, tweemaal verloor het en de laatste keer op Varkenoord staat ons nog scherp voor ogen, in de vierde ronde was Ter Leede uitgebekerd na het 3-1 verlies. In het korte verslag van 20 februari jongstleden schreef ik:

 

“Als we elkaar volgend jaar weer loten, zijn wij weer aan de beurt (om te winnen), maar het is veel waarschijnlijker dat we Feyenoord eerder als hoofdklasser in de competitie tegenkomen, tenzij ….. u snapt het, Roodgeel direct of indirect weet te promoveren.”

Het eerste is wel gebeurd, het tweede niet en dus ontvangt aanstaande zaterdag de nummer zeven van de Hoofdklasse A de nummer drie, want na een uitstekend begin is Feyenoord als gevolg van twee achtereenvolgende verliespartijen door Ter Leede voorbijgestreefd. Dat zint Roodwit natuurlijk niet en ze zullen Roodgeel dus weer graag puntloos naar Sassenheim willen terugsturen. Het wordt een zware klus voor Ter Leede!

Met overmacht werd Feyenoord het afgelopen competitiejaar kampioen in de eerste klasse B: achttien punten voorsprong (68 om 50) op Brielle en nog één meer op nummer drie Kloetinge en daarmee is het na negen jaar teruggekeerd in de hoofdklasse, zij het nu in de zaterdaghoofdklasse. Zes jaar geleden, op 26 november 2012 stemde de Algemene Ledenvergadering namelijk unaniem voor overgang naar het zaterdagvoetbal en daarom moest de Sportclub Feyenoord in de vierde klasse van district West II starten. Drie jaar achtereen volgden kampioenschappen met meestal enorme doelsaldo’s (156-18, 97-20, 75-23), alleen in 2017 moest het in de FC ’s-Gravenzande zijn meerdere erkennen, maar het jaar daarop was het wel goed raak en nu spreken de Rotterdammers een duchtig woordje mee in de hoofdklasse A. Maar …..  de weerstand is getuige het doelsaldo nul (25-25) een stuk sterker! De Sportclub heeft viermaal gewonnen, zij verloor echter ook driemaal, thuis van Swift (2-3) en uit de twee laatste competitiewedstrijden tegen Capelle (5-1) en Jong FC Den Bosch (2-0) en het is dus hoog tijd voor herstel, Ter Leede zij gewaarschuwd!

Om in de hoofdklasse goed voor de dag te komen heeft de ploeg van tweedejaars coach Raymond Freke ( na zes jaar Brielle) zich versterkt met onder anderen de verdedigers Jerry Tieleman (ex-RVVH) en Kevin Patijn (ex-SteDoCo), middenvelder Sandin Avdic (Capelle) en  de aanvallers Ricardo Merrelaar (ex-Zwaluwen en Smitshoek), Serginio van AxelDongen (Spijkenisse) en Jordy de Zwart. Topscorer is Merrelaar met zeven treffers, verdediger Kristian Adelmund en Junior Obiku , vorige keer een plaag voor onze defensie,  volgen met vier goals en daarna Quincy Oosterom ( die wij nog kennen van Capelle en Xerxes DZB) met drie doelpunten. Alles bijeen beschikt Feyenoord over een prima aanval.

We laten nog even de onderlinge bekerwedstrijden de revue passeren:

26 februari 2013, 1/8e finale thuis op veld 2: 3-1 met doelpunten van Arsenio Snijders, Tristan Buchinhoven en Vincent Ammerlaan.

17 maart 2015: ¼ finale weer thuis: 2-1, beide treffers van Vincent Ammerlaan

24 oktober 2015: 2e ronde, thuis: 1-2 verlies, Vincent scoort de 1-0

17 maart 2016: ¼ finale, thuis: 2-1 winst, Robert Steemers 1-0 en Vincent de winnende 2-1

22 oktober 2016: 2e ronde uit: 1-4 winst met doelpunten van Siali, Arroyo, Duthler en Bok. Ook het optreden van onze “youngsters’ Zwetsloot en De Kruijs.

20 februari 2018: 4e ronde uit: 3-1, Melvin van Stijn scoort in de 80e minuut de enige tegentreffer.

En nu de eerste competitiewedstrijd! De leiding is in handen van de 28-jarige Wouter Wiersma uit Drachten. Hij wordt bijgestaan door Maarten Bolwerk en Wouter Linders.

Wat gaat het worden?

Als u het wilt meemaken, de supportersbus rijdt, er is nog plaats, dus kom Ter Leede op Varkenoord aanmoedigen!