Voorbeschouwing Sliedrecht 1 – Ter Leede 1

VOORBESCHOUWING VV SLIEDRECHT – VV TER LEEDE zaterdag 10-12-2016 14.30 uur

Scheidsrechter P. Henshuijs (Amsterdam)

 

LAATSTE COMPETITIEWEDSTRIJD VOOR DE WINTERSTOP TEGEN SLIEDRECHT

Zaterdag speelt Ter Leede 1 de vijftiende en laatste ronde voor de winterstop in het vermaarde baggerdorp Sliedrecht tegen de gelijknamige vereniging op het Sportpark De Lockhorst.

Het sportpark, waarvoor nieuwbouwplannen bestaan, kreeg zijn naam van de heerlijkheid Lo(c)khorst of Oversliedrecht, eigendom van de adellijke familie Lokhorst, die ooit ook het Huijs te Warmont bezat. Het gemeentewapen van Sliedrecht is ook dat van deze familie.

VV Sliedrecht bestaat al sinds 1 maart 1912. Het werd als de Sliedrechtse Football Club (SFC)opgericht door zeven jonge Sliedrechters, die een jaar eerder al een fietsclubje waren begonnen en fuseerde met het Baanbroekse Sport na Arbeid tot vv Sliedrecht.

Ex-prof (AZ en Eindhoven) Aart Goedhart zegt er naar aanleiding van het eeuwfeest het volgende over:

“Ik kom ook uit een baggerfamilie. Mijn vader, mijn ooms, allemaal verdienden zij de kost met baggeren. Half Sliedrecht baggerde. Ook een aantal spelers van het eerste elftal in de periode dat ik mijn debuut maakte. Die gasten kwamen vrijdag van boord, trainden die avond en voetbalden op zondag om op maandag weer aan boord te gaan.”

Als zaterdagclub werd Sliedrecht in 2004 tweedeklasser, vanaf 2012 onder John de Wolf eersteklasser, na diens ontslag in 2014 volgde Theo Lucius hem op en met ingang van dit competitiejaar staat Michel Langerak aan het roer, wederom een oud-profvoetballer.

Sliedrecht eindigde het vorige competitiejaar in 1A als tweede achter DFS en won, na eerst al o.a. Bennekom met 8-2 te hebben verslagen, van Heinenoord uiteindelijk met strafschoppen (5-6) nadat in de reguliere tijd beide teams elkaar met 0-2 hadden verslagen en promoveerde dus naar de Hoofdklasse.

Op dit moment staat Sliedrecht met elf punten op de 13e plek. Het won tot nu toe drie keer, driemaal van een promovendus, op 17 september van DFS (3-1), op 29 oktober van Smitshoek (1-2) en vorige week van FC Breukelen (0-1) en het speelde gelijk tegen Hoek uit (1-1) en thuis tegen Zwaluwen (4-4). De andere acht partijen gingen verloren.

Het doelsaldo 20-29 is opmerkelijk en geeft aan dat de ploeg voldoende scorend vermogen heeft en dat klopt. Aanvaller Arif Irilmazbilik (33j.) is met 7 treffers de topscorer. Wij kennen hem nog van de wedstrijd Kozakken Boys – Ter Leede op 1 maart 2014 in de Topklasse toen hij na de formidabele 0-1 van Mitchell Kappenberg de gelijkmaker aantekende. Sjoerd van der Waal heeft er vijf in liggen en centrumspits Dennis Verhoef twee.

In de districtsbeker West 1 won Sliedrecht op 19 november met enig geluk van Goes (zo 1C) en volgende week moet het het opnemen tegen Zwaluwen.

Omdat Spijkenisse deze ronde stil staat kan Ter Leede in punten nog gelijk komen en met vier doelpunten verschil kan het zelfs op doelsaldo nog als tweede eindigen. Dat kan, maar het wordt natuurlijk wel een erg moeilijke klus. En een waarschuwing is op zijn plaats: juist tegen de ploegen onderin, FC Breukelen, Smitshoek en Zwaluwen heeft Ter Leede punten laten liggen, dus is winst al mooi. Maar je weet natuurlijk nooit.

Smitshoek speelt in een wit shirt, blauwe broek en kousen. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Preston Henshuijs uit Amsterdam en hij wordt geassisteerd door A.M. IJpelaar en W. Fransman.

Wij wensen u een sportieve middag toe!