Voorbeschouwing Smitshoek – Ter Leede

VOORBESCHOUWING VV SMITSHOEK – VV TER LEEDE 20-10-2018  14.30 uur

Scheidsrechter M.L. Germs (Wilnis)

 

TER LEEDE WEER NAAR SPORTPARK SMITSHOEK

 Voor de vijfde maal reist Ter Leede af naar IJsselmonde. Na de met 1-5 gewonnen halve finale in de districtsbeker West II in 2013 volgden drie competitiejaren met wisselende resultaten. Vorig jaar maart wist Ter Leede voor het eerst uit in de competitie te winnen. Het werd door tweemaal Ian van Otterlo en eenmaal Joey van den Berg uiteindelijk 1-3 en daarmee kwam de balans wat competitieontmoetingen betreft in evenwicht. Beide ploegen verloren vorige week, Smitshoek met 3-1 van Jong FC Den Bosch en Ter Leede,  wel geflatteerd, zelfs met 0-4 van Volendam. Beide ploegen zullen graag willen winnen om niet verder te zakken.

Smitshoek neemt momenteel de twaalfde plaats in met zeven punten. Net als Ter Leede heeft het maar negen keer gescoord, Smitshoeks topscorer is de 23-jarige middenvelder Jurien Reinata met vier treffers, gevolgd door aanvaller Mitchell Abdoel met twee.

Smitshoek startte de competitie met een mooie uitoverwinning op Swift (1-2), verloor daarna achtereenvolgens van Zwaluwen (0-1) en De Jodan Boys (4-0), maar wist daarna thuis met 3-1 te winnen van FC Rijnvogels. Ook de 1-1 tegen Feyenoord  uit was een verdienstelijk resultaat, maar de twee wedstrijden in oktober tegen FC ’s-Gravenzande (2-4) en Jong FC Den Bosch werden verloren.

Dus zal het Smitshoek van trainer Richard Middelkoop het de hoogste tijd vinden om weer punten te behalen en dat moet dan maar tegen Ter Leede gebeuren, het is immers al eerder gelukt: in 2015, toen de competitie voor Ter Leede al gelopen was won het onder de vorige trainer Frehe met 3-1 op het eigen sportpark. Het mocht overigens niet baten, want de elfde plek betekende nacompetitie en daarin ging Smitshoek uiteindelijk ten onder tegen Haaglandia (1-2) en Nieuw Lekkerland (2-1) en daarom moest Smitshoek na drie jaar hoofdklasse weer een stapje terugdoen. Na één jaar en een kampioenschap was het alweer terug, maar moest het door de veertiende plek toch weer nacompetitie spelen. Nu wel met succes:  Xerxes DZB werd met 6-3 verslagen, daarna Kloetinge met 1-2 en het Groningse Oranje Nassau werd uit en thuis verpletterd met 2-5 en 6-1. Overtuigende cijfers! Vorig jaar eindigde Smitshoek op een veilige elfde plaats.

Met grotendeels dezelfde selectie gaat trainer Middelkoop weer voor een goede klassering in de zware hoofdklasse A. Er is slechts een tweetal spelers vertrokken, er zijn er vier gekomen onder wie de middenvelders Ryan van Dijk van ASWH  en Erwin Nuytinck van Portugaal en aanvaller Joey Klein van RVVH. Ter Leede zal dus op sportpark Smitshoek een elftal met aardig wat bekenden tegemoet treden.

We vestigen nog even de aandacht op de geschiedenis van de club. Smitshoek, gelegen in de gemeente Barendrecht, is een betrekkelijk jonge vereniging zo genoemd naar het gelijknamige buurtschap  dat zijn naam weer dankt aan een smid die zich lang geleden vestigde aan de Charloise Dijk . Op 23 juni 2010 vierde de club het vijftigjarige bestaan als eersteklasser en met hun in 2011 nieuw aangestelde trainer Raymond Frehe (oud-speler en oud-assistent-trainer van Excelsior Maassluis) werd Smitshoek kampioen in 1B en promoveerde het naar de hoofdklasse.

Aanvankelijk bivakkeerde de vereniging in de vierde klasse van de KNVB, werd daarin kampioen in 1986, ’87 en ’94, in 2004 van de derde klasse en door de bouw van de VINEX-wijk Carnisselande werd de club steeds groter en sterker en is met zo’n 1470 leden een grote in de regio, zeker groot genoeg om een stabiele hoofdklasser te zijn en te blijven.

We zijn benieuwd of Ter Leede een goed antwoord weet te vinden op de gevoelige nederlaag van vorige week tegen Volendam. Om mee te blijven doen is eigenlijk winst nodig, maar ja thuisploeg Smitshoek wil ook graag scoren.

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter M.L. Germs uit Wilnis en zijn assistenten zijn M.G.S. Kwaytaal en C.A.M. Maas.

De supportersbus rijdt, dus kom naar Smitshoek om Ter Leede aan te moedigen!