Voorbeschouwing Smitshoek – Ter Leede

VOORBESCHOUWING SMITSHOEK – TER LEEDE  zaterdag 31 maart 2018  14.30 uur

Scheidsrechter B.C.J. Persoon (Naaldwijk)

 

VOOR DE VIERDE MAAL NAAR SPORTPARK SMITSHOEK

Na een halve finale in de districtbeker en twee competitiewedstrijden gaat Ter Leede voor de vierde keer naar het Barendrechtse Smitshoek. Het team van trainer Richard Middelkoop komt met een onderbreking van het jaar 15/16 nu voor het vijfde jaar uit in de hoofdklasse en staat op dit moment met 23 punten op de elfde plek, waarbij wel moet worden aangetekend dat het nog drie thuiswedstrijden te goed heeft. Om uit de gevarenzone te blijven zal Smitshoek tegen Ter Leede weer minstens een punt willen halen.

De thuiswedstrijd op 14 oktober tegen Smitshoek eindigde in een 5-1 overwinning, dezelfde cijfers als indertijd in 2013 de eerste ontmoeting tussen de clubs, de halve finale van de  districtswedstrijd West II. Op de Roodemolen werd het nu de wedstrijd van Oussama Siali en Jeffrey Bok die keurig om en om scoorden. Smitshoek kwam voor, Siali scoorde snel tegen en met 1-1 gingen de ploegen rusten, maar in de 54e minuut maakte eerst Bok 2-1 en vanaf de aftrap ontfutselde Ian van Otterlo een verdediger de bal en stelde Oussama in staat om zijn tweede te scoren en daarna zorgde het tweetal ook voor de 5-1 eindscore.

In de uitwedstrijden zijn de competitieresultaten veel minder: in 2014-2015 werd het 3-1 voor Smitshoek dat ook op de Roodemolen al met 0-1 gewonnen had en in het afgelopen competitiejaar werd het zowel uit als thuis een teleurstellende 2-2. Voor aanstaande zaterdag heeft Ter Leede dus een sterke drijfveer: voor het eerst in en tegen Smitshoek een competitiewedstrijd winnen!

Maar Smitshoek heeft de punten harder nodig hoewel de stand vertekend is: het heeft nog twee partijen uit de tweede periode te goed, de thuiswedstrijden tegen Swift (van 16-12!) en Hoek  (24-02) en veertien dagen terug gooide Koning Winter voor het laatst roet in het eten en werd de tweede wedstrijd van  de nieuwe derde periode – tegen FC ’s-Gravenzande – afgelast. Door de uitwinst vorige week tegen Swift (0-1) en het 2-2 gelijkspel tegen De Jodan Boys uit staat Smitshoek nu met vier uit twee op de vijfde plaats in de laatste periode. In de eerste periode eindigde het als elfde met elf punten, in de tweede op de dertiende plek met slechts 8 punten, maar zoals gemeld, het kan nog een paar plaatsen stijgen.

Voor Smitshoek ziet het er dus niet slecht uit. Met Bart Deprez, die wij ook nog kennen van zijn jaren bij Kloetinge, heeft het een gemakkelijk scorende spits in huis die nu met 13 treffers de vierde plek met Jeffrey Bok deelt achter Tjeerd Westdijk (22), Jordey van Dam (SteDoCo) en Sen Aerts (Achilles Veen) met 16 goals.

De wedstrijd wordt geleid door Bas Persoon uit Naaldwijk. Zijn eerste assistent is B. Kaya, de tweede stond nog niet vermeld.

We zijn zeer benieuwd wat het wordt aanstaande zaterdag. Wie toch van plan is naar IJsselmonde af te reizen zou nog kunnen overwegen om wat eerder te gaan en eerst Voorne aan te doen waar ons tweede het om twaalf uur opneemt in en tegen Brielle.

We wensen iedereen een sportieve middag toe!