Voorbeschouwing Spijkenisse 1 – Ter Leede 1

VOORBESCHOUWING VV SPIJKENISSE 1 – VV TER LEEDE 1 zaterdag 15 april 2017 14.30 uur

Scheidsrechter M.G. Paarhuis (Hellendoorn)

 

SPANNING ROND PASEN

 Zaterdag worden de zes afgelaste wedstrijden van ronde 20 gespeeld en dus treedt Ter Leede op het gras van Sportpark Rietdijk aan tegen Spijkenisse dat nu in punten gelijk staat, maar één wedstrijd meer gespeeld heeft. Op die koude elfde februari ging toen alleen Noordwijk – Hoek (3-2) door omdat men daar met man en macht sneeuw had geruimd en hoopte op een talrijk publiek.

Als Spijkenisse wint – en voor Ter Leede geldt uiteraard hetzelfde – komt het in ieder geval twee dagen alleen aan kop en moet het de resultaten van Achilles Veen afwachten, dat zaterdag tegen Argon thuis en op Tweede Paasdag tegen Zwaluwen uit speelt.

Stille Zaterdag wordt Spannende Zaterdag.

De thuiswedstrijd op 17 september staat beide ploegen nog scherp op het netvlies. In de rust stond Ter Leede tegen een prima spelend Spijkenisse al met 0-2 achter en het thuispubliek had er een hard hoofd in, zeker toen het vlak na rust 0-3 werd. Maar gek genoeg begon Ter Leede daarna en daardoor pas te voetballen en nadat Maurits Splinter met zijn specialiteit, de vrije trap, voor de eerste tegentreffer zorgde, kon Oussama Siali in de 77e minuut de tweede maken en in de 97e minuut wist linksback Hakan Bayram de gelijkmaker te scoren.

Het was voor Spijkenisse een schrale troost dat het na die vijfde ronde ongeslagen bleef, want het was al de derde 3-3: in de eerste wedstrijd thuis tegen Noordwijk had het een 3-1 voorsprong verspeeld, in de hierop volgende uitwedstrijd tegen Zwaluwen had het zelf een 3-0 achterstand goedgemaakt en ook op het eigen sportpark speelde het tegen Smitshoek met 1-1 gelijk.

Na een mooie winst op DFS (0-3) werd het gelijkspel tegen Ter Leede als een domper ervaren, maar daarna volgde er een sterke periode met maar liefst zes zeges achtereen en mede daardoor eindigde Spijkenisse in de eerste periode met evenveel punten als Ter Leede, 28 uit 14, maar met een beter doelsaldo als tweede achter periodewinnaar Achilles Veen.

Met 19 punten staat Spijkenisse in de 2e periode gelijk aan Ter Leede, maar door die wedstrijd meer toch op de tweede plaats. Op de laatste wedstrijddag – ronde 30 op 13 mei – speelt Spijkenisse niet en moet het afwachten wat de concurrentie doet.

Spijkenisse begon de 2e periode met een 5-2 verlies tegen Noordwijk en op 4 maart verloor het met 1-0 uit tegen Smitshoek, maar het is nu aan een sterke serie bezig, want het won de laatste vier competitiewedstrijden van achtereenvolgens Sliedrecht (0-3), Hoek (3-0), FC Breukelen (1-2) en vorige week in een zwaarbevochten wedstrijd van De Jodan Boys (1-0) Met 51 treffers heeft Spijkenisse tot nu toe de best scorende ploeg van de hoofdklasse A en die productie wordt voornamelijk verzorgd door hun gevaarlijke voorhoede: linkerspits Serginho van Axel-Dongen heeft er elf in liggen, centrumspits Michael van Dommelen net als onze Vincent Ammerlaan 14 en rechterspits Marvin van der Pluijm staat op negen. Met de vier en drie treffers van Eric Polet en middenvelder Sander Barragan op tien zijn dat er al 41.

In ronde 20 spelen de bovenste drie wel, maar nummer vier, Swift, staat stil en nummer vijf, Noordwijk, heeft al gespeeld en neemt het op tegen Excelsior 2 met als inzet de finale voor de districtsbeker West 2. Dat zal door ons onfortuinlijk verlies afgelopen dinsdag tegen DHC helaas niet tegen Ter Leede zijn. Nog even terzijde, Spijkenisse werd in de beker op 22 oktober door SJC met 3-1 uitgeschakeld.

Volgende week, als Ter Leede uit speelt tegen De Jodan Boys, heeft Spijkenisse met de wedstrijd tegen Achilles Veen alweer een kraker in huis en ook Swift kan weer proberen bij de top aan te sluiten door DFS in eigen huis te verslaan.

Kortom, het blijft voorlopig erg spannend!

Nog even een duik in de recente geschiedenis. Het vorige competitiejaar greep Spijkenisse met een vijfde plaats en 45 punten net naast de nacompetitie, het jaar daarvoor won het als herintreder meteen de derde periode, maar wist door verlies tegen Quick Boys (1-3) en tegen de latere winnaar RVVH (3-0) geen promotie te bewerkstelligen. Het zou ook wel erg knap geweest zijn om als kampioen van 1C in 2014 meteen door te stoten naar de toenmalige Topklasse. Maar het toont wel aan dat de Groen-witten ambitieus zijn en dit jaar graag een prijs willen pakken en net als Roodgeel hebben ze nu een goede kans op de nacompetitie, maar ze gaan natuurlijk ook voor de hoofdprijs, een reden te meer om zaterdag tegen Ter Leede goed te presteren. Vorig jaar werd het op Sportpark Jaap Rietdijk in de aantrekkelijke slotwedstrijd 3-4 voor Ter Leede, maar toen stond er niets meer op het spel.

Nu alles en daarom wordt het ongemeen spannend!

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Paarhuis uit Hellendoorn en zijn assistenten zijn de heren J. van Eyden en V. Haarnack

Ter Leede-supporters, Pak de bus en kom Ter Leede aanmoedigen, want naast de aansporingen van veel Spijkenissers moet ook het ‘Voorwaarts Ter Leede’ kunnen doorklinken!