Voorbeschouwing Spijkenisse 1 – Ter Leede 1

VOORBESCHOUWING VV SPIJKENISSE 1 – VV TER LEEDE 1 zaterdag 11-02-2017 14.30 uur

Scheidsrechter M.G. Paarhuis (Hellendoorn)

 

SPANNENDE WEKEN IN HET VERSCHIET

 Als de weergoden het toestaan treedt koploper Ter Leede zaterdag op het gras van Sportpark Rietdijk aan tegen Spijkenisse, de huidige nummer drie van de ranglijst en de week daarop ontvangt Ter Leede Achilles Veen thuis op de Roodemolen. Dat worden dus weken van de waarheid.

De thuiswedstrijd op 17 september staat beide ploegen nog scherp voor de geest. In de rust stond Ter Leede tegen een prima spelend Spijkenisse al met 0-2 achter en het thuispubliek had er een hard hoofd in, zeker toen het vlak na rust 0-3 werd. Maar gek genoeg begon Ter Leede daarna en daardoor pas te voetballen en nadat Maurits Splinter met zijn specialiteit, de vrije trap, voor de eerste tegentreffer zorgde, kon Oussama Siali in de 77e minuut de tweede maken en in de 97e minuut wist linksback Hakan Bayram de gelijkmaker te scoren.

Het was voor Spijkenisse een schrale troost dat het na die vijfde ronde ongeslagen bleef, want het was al de derde 3-3: in de eerste wedstrijd thuis tegen Noordwijk had het een 3-1 voorsprong verspeeld, in de hierop volgende uitwedstrijd tegen Zwaluwen had het zelf een 3-0 achterstand goedgemaakt en ook op het eigen sportpark speelde het tegen Smitshoek met 1-1 gelijk.

Na een mooie winst op DFS (0-3) werd het gelijkspel tegen Ter Leede als een domper ervaren, maar daarna volgde er een sterke periode met maar liefst zes zeges achtereen en mede daardoor eindigde Spijkenisse in de eerste periode met evenveel punten als Ter Leede, 28 uit 14, maar met een beter doelsaldo als tweede achter periodewinnaar Achilles Veen.

In de tweede periode heeft het door afgelastingen thuis tegen Zwaluwen en uit tegen Smitshoek nog maar twee wedstrijden gespeeld, de eerste ging tegen Noordwijk uit met 5-2 verloren en vorige week won het opnieuw van DFS, nu met 0-1.

Met 38 treffers heeft Spijkenisse tot nu toe de best scorende ploeg van de hoofdklasse A en die productie wordt voornamelijk verzorgd door hun gevaarlijke voorhoede: linkerspits Serginho van Axel-Dongen heeft er negen in liggen, centrumspits Michael van Dommelen en rechterspits Marvin van der Pluijm ieder acht. Met de vier en drie treffers van middenvelder  Eric Polet en Sander Barragan op tien zijn dat er al 32.

Hier staat tegenover dat Spijkenisse ook al 27 doelpunten tegen heeft moeten incasseren en daarom zal het zaterdag Ter Leede heel graag het scoren willen beletten.

Nog even terzijde, als ….. Haaglandia nog in de competitie had gezeten, dan was de komende wedstrijd de laatste van de tweede periode geweest. Met 22 uit 8 (zonder de Haaglandiawedstrijd) had Ter Leede een goede kans gehad op die tweede periode en zou zijn gevolgd door Ajax met 19 uit 7 ( één afgelasting tegen DFS) en Swift met 19 uit 9.

Maar je hebt niks aan ‘als’, het geeft wel aan dat Ajax en Swift ook aan een prima reeks bezig zijn.

Nog even een duik in de recente geschiedenis. Het vorige competitiejaar greep Spijkenisse met een vijfde plaats en 45 punten net naast de nacompetitie, het jaar daarvoor won het als herintreder meteen de derde periode, maar wist door verlies tegen Quick Boys (1-3) en tegen de latere winnaar RVVH (3-0) geen promotie te bewerkstelligen. Het zou ook wel erg knap geweest zijn om als kampioen van 1C in 2014 meteen door te stoten naar de toenmalige Topklasse. Maar het toont wel aan dat de Groen-witten van trainer Wubben ambitieus zijn en dit jaar graag een prijs willen pakken. Als Achilles Veen aan het eind van de rit de hoofdprijs weet te behalen, dan hebben ze al een vervangende eerste periode binnen, een reden te meer om zaterdag tegen Ter Leede goed te presteren. Vorig jaar werd het op Sportpark Jaap Rietdijk in de aantrekkelijke slotwedstrijd 3-4 voor Ter Leede, maar toen stond er niets meer op het spel.

Nu alles en daarom wordt het spannend!

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Paarhuis uit Hellendoorn en zijn assistenten zijn de heren B.S. Lampers en M. Wagtmans.

Ter Leede-supporters, kom Ter Leede aanmoedigen, pak de bus. Als het doorgaat, ten minste, het kan vriezen het kan dooien!