Voorbeschouwing Sportlust ’46 – Ter Leede

VOORBESCHOUWING SPORTLUST ’46 – TER LEEDE zaterdag 04-09-2021 15.00 uur

Scheidsrechter: K. Puts (Bunde L)

 

TER LEEDE NAAR SPORTPARK CROMWIJCK

 

De laatste uitwedstrijd tegen Sportlust ’46 was op vijf december 2015 en die eindigde in een teleurstellende 0-0. Ter Leede kon die dag zes punten uit Woerden meenemen, maar ook ons tweede speelde in de voorwedstrijd met 1-1 gelijk en dus werden het er maar twee. De thuiswedstrijd op zeven mei eindigde in een 1-0 overwinning en bezegelde ook het lot van de Woerdenaren, ze keerden via de p/d terug naar de eerste klasse. Na drie jaar en een kampioenschap in 1C waren ze terug en na 21 wedstrijden stonden ze in 2020 bovenaan toen de competitie abrupt stopte en mochten ze mèt ACV en Staphorst naar de Derde divisie promoveren.

Op één dag na precies een jaar geleden vond de openingswedstrijd van de nieuwe competitie nog wel plaats en toen won Sportlust ’46 voor het eerst op de Roodemolen, onder andere omdat Ter Leede door ziekte van hoofdtrainer Roodakkers nog niet klaar was voor de competitie.

 

Voor Ter Leede wordt het na het uitverlies tegen Excelsior ’31 en de thuiswinst in de derby tegen FC Lisse de derde wedstrijd. Sportlust ’46 begint al aan de vierde. De uitwedstrijd tegen Goes is al op veertien augustus gespeeld met als uitslag 0-0. Dit komt omdat op de geplande datum twee oktober het 75-jarig jubileum van de vereniging wordt gevierd en alle teams vrijgesteld zijn van de competitie. Met de 2-1 winst thuis op SteDoCo en het geflatteerde 3-0 verlies tegen VVSB vorige week heeft de ploeg van vierdejaars trainer Patrick Loenen nu vier punten en neemt het de zesde plek in.

 

Met de nieuwe aanwinsten onder anderen centrumspits Quincy Arends (ex-DOVO), aanvallende middenvelder Mo Bendadi en doelman Rondeltap kende Sportlust ’46 een uitstekende voorbereiding. Het begon met een 2-0 winst op Spakenburg, daarna volgde een mooie 4-2 op GVVV en een 2-1 zege op ARC om te besluiten met een 0-2 uitwinst op Eemdijk.

 

We nemen het reilen en zeilen van Sportlust ’46 in deze eeuw even door. Als tweedeklasser kwam de ploeg het millennium binnen, het promoveerde in 2006 naar de eerste klasse, in 2011 naar de hoofdklasse, moest in 2014 voor een jaar terug, in 2016 zoals vermeld weer, maar sinds 2019 gaat het onstuitbaar omhoog met twee promoties in twee jaar.

 

In de onderlinge competitie staat Ter Leede nog wel voor, maar als je kijkt naar hun goede voorbereiding en het laatste resultaat tegen Ter Leede besef je dat het niets zegt. In negen wedstrijden won Ter Leede driemaal thuis, eenmaal uit, speelde het thuis eenmaal gelijk, verloor het eenmaal, uit tweemaal  en in december 2011 met 4-3, de treffers van Tristan Buchinhoven en Vincent Ammerlaan mochten dus niet baten.

De grootste overwinning was in het competitiejaar 1996-1997, het werd 5-1.Leuk om de doelpuntenmakers even te noemen. Het werd 3-0 door achtereenvolgens Ed Borst, Luc van der Hoeven en Lloyd de Meza, Peter Scheltus maakte de 4-1 en Emiel Wajer besloot met de 5-1. Uit werd het in dit kampioensjaar onder Arie Lagendijk 1-4, dezelfde scoorden ook nu, alleen Scheltus lukte het dit keer niet. Door deze wedstrijd werd Ter Leede al op 22 maart met 17 punten voorsprong kampioen tegen het Sportlust van oud-Ter-Leedetrainer Jan Kroeze. De tweede keer was zoals iedereen nog weet de 0-0 op 13 april uit onder Henk Wisman. Toen was de uiteindelijke voorsprong zeven punten en promoveerde Roodgeel naar de Topklasse.

 

Terug naar het heden. We kijken met spanning uit naar de wedstrijd. Kan Ter Leede de goede lijn, ingezet tegen FC Lisse doortrekken? Er zijn nog geblesseerde spelers, er zijn er ook op de terugweg.

We zullen wel zien. De wedstrijd wordt geleid door Kevin Puts uit het Limburgse Bunde. Hij leidde eerder de thuiswedstrijden tegen Smitshoek ( 2-2 op 18 maart 2017) en vorig jaar tegen ACV ( 0-0 op 19 september). Zijn assistenten zijn M.H. Osman en D. Reinshagen.

 

Wij wensen ieder een sportieve middag toe en ….kom naar Woerden om Ter Leede aan te moedigen!