Voorbeschouwing Sportlust ’46 – Ter Leede

VOORBESCHOUWING SPORTLUST ’46 – TER LEEDE

Zaterdag 15 oktober 2022 15.00 uur

Scheidsrechter: Mike de Bruijn (Nootdorp)

 

TER LEEDE NAAR SPORTPARK CROMWIJCK

Vorig jaar kon Ter Leede geen punten scoren tegen Sportlust ’46. Zowel uit met 2-1 als thuis met maar liefst 0-5 trok Roodgeel aan het kortste eind, dit thuisverlies op 28 mei met maar liefst 0-5 na de met dezelfde cijfers gewonnen uitwedstrijd tegen VVSB. “Zo gewonnen, zo geronnen,” schreef ik in mijn verslag. Door deze verliezen houden de ploegen elkaar nu in negen competitiewedstrijden in evenwicht met beide viermaal winst en één gelijkspel, dertien om dertien punten derhalve.

De trainer is momenteel Jochem Twisker. Eerder trainer van USV Hercules en GVVV was hij vorig jaar mentor/trainer van Spakenburg, heeft hij dus stuivertje gewisseld met Patrick Loenen die na Argon drie jaar trainer was van Sportlust ’46. Door het periodekampioenschap het afgelopen jaar was er de mogelijkheid om via de p/d-wedstrijden de Woerdenaren een mooi afscheidscadeau te geven, maar het 0-0 gelijkspel en het 4-1 verlies van Kozakken Boys  blokkeerden de promotie naar de tweede divisie. Door zijn overgang naar Spakenburg werd Loenen alsnog trainer in de Jack’s league en is het de schone taak van Twisker om de aspiraties van Sportlust te verwezenlijken.

Sportlust ’46 staat momenteel met zeventien uit tien op de vijfde plaats. Het begon matig met vijf punten na vijf partijen, eerst de winst uit tegen Staphorst (1-2), daarna thuisverlies tegen Urk (1-2), dan twee gelijke spelen en weer ruim thuisverlies (1-4) van GVVV, maar daarna ging het beter met zeges op o.a. Excelsior ’31 (0-3), Hoek (5-1), Barendrecht (0-2) en vorige week Sparta Nijkerk (4-2), pikant omdat zowel Christiaan van Hussen als topscorer Mark van der Weijden van Woerden naar Nijkerk verkaste. Alleen van SteDoCo werd nog verloren met 3-2.

Nu staat Sportlust ’46 – Ter Leede op de rol, maar met een schuin oog wordt natuurlijk ook al uitgekeken naar de komende KNVB-kraker van Sportlust tegen FC Utrecht. Woerden- Utrecht, een prachtig affiche, dan komen er natuurlijk veel Utrechtenaren naar Woerden! Je kunt het fietsen en hoeft dan alleen maar de Leidse Rijn te volgen!

Bij Sportlust ’46 zijn er vijf spelers vertrokken en ook weer vijf aangetrokken. Behalve de twee eerder genoemden, volgden Thomas Heideman en Nick Verhagen hun trainer naar Spakenburg, ging Daniel van Warven naar VVOG.

Van VVOG kwam onder defensieve middenvelder Rafik el Hamdi over, centrale verdediger Laurens van der Voort van SteDoCo en middenvelder Joost Screever van vv. Hoogeveen.

We nemen het reilen en zeilen van Sportlust ’46 in deze eeuw even door. Als tweedeklasser kwam de ploeg het millennium binnen, het promoveerde in 2006 naar de eerste klasse, in 2011 naar de hoofdklasse, moest in 2014 voor een jaar terug, in 2016 weer, maar sinds 2019 gaat het onstuitbaar omhoog met twee promoties in twee jaar: eerst van de eerste klasse E en in 2021 kreeg voorzitter Van den Heuvel het heuglijke bericht dat de nummer één van de hoofdklasse A na 21 wedstrijden in de afgebroken competitie toch promoveerde naar de Derde Divisie. En daarna eindigde Sportlust ’46 eerst als zesde in 2021 (na vijf wedstrijden) en afgelopen competitiejaar als derde met een periodekampioenschap en dat toont aan dat de ploeg omhoog wil.

Gaat dat zaterdag lukken tegen Ter Leede? Het kan, maar het team van Twisker treft wel de ploeg van Niek Oosterlee die viermaal achtereen gewonnen heeft en niet van de minste. Het kan dus spannend worden op Cromwijck.

De wedstrijd wordt geleid door Mike de Bruijn. Het wordt de zevende keer dat hij Roodgeel leidt, waarvan vijfmaal op de Roodemolen. De laatste keer was op 26 oktober 2019 thuis tegen Jong Almere (1-0), de eerste keer op 25 oktober 2014 uit tegen FC Rijnvogels (0-2 winst). In mei 2017 werd het in de laatste competitiewedstrijd tegen Sliedrecht 4-2, waar Ter Leede met megacijfers moest winnen om toch nog kampioen te kunnen worden.

Zijn assistenten zijn Ricardo Pieterse en Muhamed Osman.

Wat gaat het worden in Woerden?

We gaan het zien!