Voorbeschouwing Sportlust ’46 – Ter Leede

VOORBESCHOUWING SPORTLUST ’46 – TER LEEDE zaterdag 5 december 2015 14.30 uur

Scheidsrechter E.R. Bijl

 

TER LEEDE 1 ÉN 2 NAAR SPORTPARK CROMWIJCK

 

Op de verjaardag van Sint Nicolaas nemen het eerste én het tweede elftal van Ter Leede het op tegen het Woerdense Sportlust ’46. Het tweede trapt al om elf uur af en kan om half drie met – hopelijk – de punten in de tas de wedstrijd van TL 1 volgen.

 

Ter Leede bewaart goede herinneringen aan de ontmoetingen op sportpark Cromwijck, hoewel het er vier jaar geleden op 10 december ondanks doelpunten van Tristan Buchinhoren en Vincent Ammerlaan met 4 – 3 verloor. Maar ik doel natuurlijk op de twee kampioenswedstrijden die Ter Leede er speelde. De laatste op 13 april 2013 staat ons natuurlijk nog het helderst voor de geest: het doelpuntloze gelijkspel was voldoende om onbereikbaar te worden en de vele Ter Leede supporters konden gaan feestvieren, want de Topklasse was bereikt.

De eerste kampioenswedstrijd in Woerden in 1997 is misschien wat verder weggezakt. Thuis had Ter Leede in de 1e klasse B op 19 oktober 1996 al met 5-1 gewonnen (door doelpunten van Ed Borst, Luc van der Hoeven, Lloyd de Meza, de 4-1 van Peter Scheltus en de 5-1 van Emiel Wajer) en uit werd het eerste al na 17 wedstrijden op 22 maart met 17 punten voorsprong kampioen door met 1-4 van het Sportlust van oud-Ter Leede trainer Jan Croeze te winnen. Het waren dezelfde doelpuntenmakers, alleen onze voorzitter van de Stichting scoorde toen niet. Ook ons tweede draaide toen overigens een topjaar in de reserve hoofdklasse.

 

Maar al die mooie resultaten uit het verleden bieden geen enkele garantie. Sportlust ’46 vecht voor lijfsbehoud, want het is met 4 uit 11 en slechts één winstpartij tegen Hoek uit de rodelantaarndrager en die plaats zal het graag willen verlaten. Dat gebeurt dan zonder trainer Dennis Sluijk. Na zijn abrupt ontslag in 2014 als jeugdtrainer bij FC Utrecht heeft hij moeten ervaren dat Sportlust ’46 al na enkele maanden afscheid van hem en zijn assistent Cuneyt Özguven heeft genomen. De 0-7 nederlaag tegen ASWH op 14 november was de bekende druppel. De coaching is overgenomen door Maurice Lesimanuaja, de trainer van het tweede en hij wordt bijgestaan door oud-speler Martijn Smaling. En met hen op de bank speelde Sportlust, de kampioen van 1B, uit met 1-1 gelijk tegen Heinenoord,de kampioen van 1C. In een goede eerste helft van Sportlust scoorde Mitch van der Vlist zijn tweede doelpunt en ook de van SDC Putten overgekomen Sercan Kurdal speelde een sterke partij.

Dat alles geeft Sportlust ’46 hoogstwaarschijnlijk voldoende moraal om er tegen Ter Leede stevig tegenaan te gaan. We zijn benieuwd of de vorige week zieke en geblesseerde spelers Boelee, Verplancke en ook Kurbegovic inzetbaar zijn en of Tony Schreurs al weer helemaal wedstrijdfit is. Want een fitte ploeg is nodig om Sportlust ’46 in eigen huis te kunnen bedwingen.

 

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter E.R. Bijl uit Hendrik-Ido-Ambacht. Hij floot ook Ter Leede – Zwaluwen (1-1) op 21 februari jl. Hij wordt geassisteerd door A. Afalah en R. van der Meer.

Ter Leedefan ga ook op vijf december mee

Naar Ter Leede één en twee!