Voorbeschouwing Staphorst – Ter Leede

VOORBESCHOUWING STAPHORST – TER LEEDE

Zaterdag 11 maart 2023 14.30 uur

Scheidsrechter: Stef Veekamp (Enschede)

 

TER LEEDE WEER NAAR STAPHORST

Uit op het Sportpark Noorderslag is Ter Leede niet erg succesvol. De eerste wedstrijd in mei 2018 voor de nacompetitie ging met 2-0 verloren, dit jaar werd het op 4 juni 6-3 voor het team in een partij waarin niets meer op het spel stond. Het was voor Ter Leede ook de laatste competitiewedstrijd van trainer Steef Roodakkers en centrale verdediger Daan Walraven. Prachtig weer, veel doelpunten zij het wat ongelijk verdeeld en met een loepzuivere hattrick van Stan Haanstra die zijn totaal daarmee op twintig competitietreffers bracht

Op de Roodemolen doen we het beter: In een prima wedstrijd op 23 mei 2018 poetste Ter Leede het 2-0 uitverlies weg met 3-0 winst en bereikte daardoor de volgende ronde in de nacompetitie om daarna door ODIN ’59 te worden uitgeschakeld, op zaterdag 25 september 2021 bleef het bij 0-0 en op 24 september van dit competitiejaar won Ter Leede na een desastreuze start met 2-1, waarna er nog meer winstpartijen kwamen en Ter Leede de laatste plekken kon verlaten.

Inmiddels staan we weer volop in de gevarenzone omdat de tweede periode maar elf uit elf opleverde, belangrijk minder dan de vijftien uit de eerste periode. Ook de eerste partij in de derde periode tegen SteDoCo leverde zelfs een fors verlies op de Roodemolen op. Dus staat Roodgeel voor de zware taak om met een goed resultaat weg te komen uit Staphorst.

Ook de ploeg van vertrekkend trainer Karlo Meppelink verloor vorige week, tegen RKAV Volendam met 2-0. Dat is een domper want het team was zes wedstrijden lang ongeslagen en de score in de tweede periode was dan ook prima met twintig punten en een vijfde plek. Dat was belangrijk meer dan de elf punten uit de eerste periode die daarom een schamele vijftiende plek opleverde. Nu staat Staphorst elfde met 31 punten.

De verdediging van Staphorst staat als een huis: In de tweede periode incasseerde de ploeg in de vijf thuiswedstrijden geen enkele tegentreffer, uit slechts zes. Alleen het scorend vermogen is minder dan het vorige competitie jaar: 24 goals, onder andere zes en vijf van aanvallende middenvelders Stan Haanstra en Jurriaan van den Brink, vier van middenvelder Martin van ’t Ende en drie van centrumspits Freddy Quispel.

Ter Leede scoort wel meer, maar krijgt er ook veel meer tegen, bijvoorbeeld 18 in de tweede periode en vorige week vier in één partij. Het is daarom te hopen dat het saldo zaterdag veel positiever zal zijn, maar het wordt een zware klus om voor het eerst punten te halen op Sportpark Noorderslag. Maar ze zijn hard nodig.

 

De wedstrijd wordt geleid door Stef Veenkamp uit Enschede. Hij wordt gesecondeerd door Jazzy Hindriks en Danny van Velzen.

Wij wensen u een sportieve middag toe.