Voorbeschouwing SteDoCo – Ter Leede

VOORBESCHOUWING STEDOCO – TER LEEDE zaterdag 14 maart 2020 om 14.30 uur

Scheidsrechter: Shona Shukrula (Alkmaar)

 

TER LEEDE UIT NAAR STERK DOOR COMBINATIE IN HOORNAAR

 Zaterdag staat de vierde wedstrijd tegen SteDoCo op het programma. De vorige is nog maar kortgeleden gespeeld, op elf januari van dit kalenderjaar en de 3-3- stand zit nog vers in het geheugen. “Houdini op de Roodemolen,” kopte ik voor een tweede keer, immers na 83 minuten stonden de Hoornaarders met 0-3 voor en zelfs de meest verstokte supporter van Ter Leede geloofde er niet meer in. Maar toen Joey van den Berg de 1-3 scoorde kreeg Ter Leede terecht haast en door Robert Steemers werd het drie minuten voor tijd 2-3 en in de eerste minuut van de extra tijd zorgde Jim Gillissen met een rake kopbal voor de gelijkmaker. Dat weet heel SteDoCo natuurlijk ook en daarom zal het er alles aan gelegen zijn om op het eigen sportpark Groeneweg niet nog eens in zo’n fout te vervallen. De eerste thuiswedstrijd tegen Ter Leede in ronde 26 wist het team van toen scheidend trainer Adelaar op 14 april 2018 immers ook te winnen, met 3-1 in een voor Ter Leede ongelukkige wedstrijd.

 De ranglijst

Na het gelijkspel op de Roodemolen stond Ter Leede nog elfde met 20 uit 16 en volgde SteDoCo met één punt minder op de twaalfde plek. Acht ronden verder is de situatie gewijzigd: Ter Leede zakte met 27 uit 23 naar de 14e plaats en SteDoCo staat met één punt meer net boven de p/d-plek. Het belang van deze wedstrijd is dan ook levensgroot met de week erop de revanchewedstrijd van Ter Leede thuis tegen GOES erachteraan, SteDoCo moet dan uit naar Harkemase Boys. Twee zeer belangrijke weken dus, maar dat geldt uiteraard ook voor de weken daarna en dan is het natuurlijk ook nog afwachten of er in verband met de volksgezondheid voor het hele amateurvoetbal nog maatregelen komen.

Resultaten SteDoCo

De laatste winstpartij van SteDoCo dateert van één februari toen het Jong Almere City FC thuis met 4-1 versloeg en daarmee kwam het in de tweede periode op zeven punten uit drie wedstrijden, want na het gelijkspel tegen Ter Leede won SteDoCo thuis knap met 1-0 van DVS ’33 Ermelo en speelde het uit met 3-3 gelijk tegen Sparta Nijkerk uit. Daarmee zijn de Hoornaarders de enigen die tegen de koploper ongeslagen zijn, want op vijf oktober wonnen ze thuis met 1-0 van de Nijkerkers.

Na de winst op Almere ging het minder met een teleurstellend gelijkspel tegen ONS Sneek en verlies uit tegen VVSB. En vorige week overkwam SteDoCo iets vergelijkbaars als op de Roodemolen  tegen Excelsior ’31: na een 3-1 voorsprong wisten de Rijssenaren nota bene met tien man terug te komen tot 3-3.

Dit alles zal SteDoCo extra motivatie geven om door een goed resultaat weg te blijven van de onderste plaatsen, maar ook voor Roodgeel is het een noodzaak om de komende weken punten te behalen. Voorwaarde voor een spannende wedstrijd! In de onderlinge competitie gaan de Hoornaren nu aan de leiding met eenmaal winst en twee gelijke spelen en met het doelsaldo van plus twee (7-5).

Bij SteDoCo is aanvaller nummer 10 Joran Schröder de topscorer met elf doelpunten, gevolgd door nummer elf Vincent Verheul en nummer zeven Benjamin van Wanrooy ieder met zes en daarna komt nummer 21 Charlton Juan Vincento met vijf. Tussentijds vertrokken Kyle Doesburg (terug naar Hoek) en Marc Ripmeester naar Spijkenisse. Verdediger Bram van Eijk keert volgend jaar terug naar Capelle.

Historie SteDoCo

Nog kort iets over de historie van de club uit de Alblasserwaard. SteDoCo ontstond op 15 april 1946 uit een fusie tussen HVV ( Hoogbloklandse Voetbal Vereniging) en HBS (Houd Braaf Stand!) uit Hoornaar ( ‘Hoorn’ betekent hoek en ‘-aar’ water, vergelijk ons Ter Aar). Na jaren in de vierde klas te hebben gebivakkeerd promoveerde het in 2007 naar de derde, via de nacompetitie naar de tweede klasse en door de versnelde promotie in 2010 naar de eerste en in 2012 als kampioen van de 1e klasse C naar de hoofdklasse. Als clubkleuren werd indertijd gekozen voor rood-zwart en al enige jaren speelt het op het kunstgras van Sportpark Groeneweg. Door het kampioenschap in de hoofdklasse A in 2015 promoveerde het naar de Topklasse, wist zich te handhaven en te plaatsen voor de Derde divisie, overleefde de nacompetitie door CSV Apeldoorn na tweemaal 2-2 in de verlenging te verslaan, eindigde vorig jaar onder trainer Gijs Zwaan op een keurige achtste plaats in de Derde divisie met maar liefst 55 punten. Ondanks deze nette prestatie werd het contract met Zwaan niet verlengd met als reden “onvoldoende wisselwerking tussen hoofdtrainer en technische commissie” en keerde Adelaar al weer na één jaar terug met Cor Lems als assistent-coach.

Arbitrage

De komende wedstrijd wordt geleid door mevrouw Shukrula en ze doet dat voor Ter Leede voor de vijfde maal. De eerste maal tegen RVVH in oktober 2017 het werd thuis 0-1, vorig competitiejaar in september uit tegen FC Rijnvogels (1-1), daarna de “avondwedstrijd” in en tegen Den Bosch (0-2) en in dit competitiejaar op 14 september thuis tegen HSV Hoek (3-2). Zij wordt geassisteerd door Arjan Overwijk en mevrouw Jazzy Hindriks.

Het wordt spannend! Als u in de gelegenheid bent, kom dan naar Hoornaar om Ter Leede aan te moedigen.

Wij wensen iedereen een sportieve middag toe!