Voorbeschouwing SteDoCo – Ter Leede

VOORBESCHOUWING STEDOCO – TER LEEDE

Zaterdag 17 september 2022 14.30 uur

Scheidsrechter Joshua Kuipers (Enschede)

 

TER LEEDE VOOR DE DERDE MAAL NAAR HOORNAAR

In dit vijfde competitiejaar waarin STErk DOor  COmbinatie en Ter Leede tegen elkaar uitkomen, wordt dit inderdaad pas de derde maal, want in de twee coronajaren speelden de ploegen wel op de Roodemolen, maar de wedstrijden in Hoornaar in maart 2020 en januari 2021 vervielen beide. De laatste uitwedstrijd is echter nog recent: op 16 april verloor Ter Leede, nadat het in november 2021 op de Roodemolen met 3-1 gewonnen had met dezelfde cijfers op paaszaterdag op het Sportpark aan de Groeneweg. Dit was ook de laatste uitwedstrijd die Jan Keuning voor zijn geliefde club volgde, ik zie hem nog zo zitten in de bestuurskamer.

Nu weer naar het Sportpark SteDoCo waar de ploeg van de nieuwe trainer Rick Adjei – voormalig trainer van Kozakken Boys –  net als Ter Leede zijn laatste twee thuiswedstrijden heeft verloren: op woensdag 7 september met 1-3 van HVV Hoek en drie dagen later met 0-1 van GVVV. Dat waren tegenvallers, want met zeven uit drie waren de Hoornaren goed gestart. Eerst het doelpuntloos gelijkspel uit tegen DVS ’33 Ermelo, daarna de 4-1 thuiswinst tegen FC Rijnvogels en de mooie 2-4 uitwinst bij en in Barendrecht.

De opvolger van het duo Adelaar/Lems zal dus graag Ter Leede aan de zegekar binden om te stijgen en aansluiting te houden met de subtop en al bieden eerdere resultaten geen garantie ze spreken wel in het voordeel van de roodzwarten: thuis tot nu toe tweemaal winst met 3-1 en ook in september 2020 werden het op de Roodemolen dezelfde gespiegelde cijfers, 1-3. De andere drie uitwedstrijden werden twee gelijke spelen, de eerste ontmoeting in december 2017 1-1 en in januari 2020 3-3 na eerst met 3-0 te hebben voorgestaan. Door Joey van den Berg werd het in de 83e minuut 1-3, Robert Steemers maakte er in de 87e 2-3 van en Jim Gillissen kopte Ter Leede in de extra tijd naar de gelijkmaker. Weet u het nog?

SteDoCo begon met vijf nieuwe spelers van wie de aanvallende middenvelder Ali Messaoud alweer is vertrokken. Verder centrale verdediger Dylan de Braal, ex-IJsselmeervogels en de jonge rechtsback Jurjen Hobbel van FC Dordrecht en de Spartajeugd en aanvallende middenvelder Redouan El Hankouri van Excelsior.

Topscorer zijn Joram Schröder en de jonge Junior Ebobo, afkomstig van TEC met beiden drie treffers.

Nog kort iets over de historie van de club uit de Alblasserwaard. SteDoCo ontstond op 15 april 1946 uit een fusie tussen HVV ( Hoogbloklandse Voetbal Vereniging) en HBS (Houd Braaf Stand!) uit Hoornaar ( ‘Hoorn’ betekent hoek en ‘-aar’ water, vergelijk ons Ter Aar). Na jaren in de vierde klas te hebben gebivakkeerd promoveerde het in 2007 naar de derde, via de nacompetitie naar de tweede klasse en door de versnelde promotie in 2010 naar de eerste en in 2012 als kampioen van de 1e klasse C naar de hoofdklasse. Als clubkleuren werd indertijd gekozen voor rood-zwart en al enige jaren speelt het op het kunstgras van Sportpark Groeneweg. Door het kampioenschap in 2015 in de Hoofdklasse A kwamen ze in de Topklasse, daarna de derde divisie met nog één jaar hoofdklasse in 2017/18 en weer een promotie en nu dus voor het vierde jaar achtereen de derde divisie.

Voor Ter Leede wordt het een pittige opdracht om met één of meer punten weg te komen uit Hoornaar, maar waar een wil is is een weg.

Scheidsrechter is Joshua Kuipers en zijn assistenten zijn Dyon Reinshagen en Daniël Vloedgraven.

 

Wij wensen u een sportieve middag toe.