VOORBESCHOUWING SV Heinenoord – VV Ter Leede

VOORBESCHOUWING SV HEINENOORD – VV TER LEEDE zaterdag 5-3-2016 14.30 uur

Scheidsrechter G. van Essen (Best)

 

AFTRAP DERDE PERIODE OP SPORTPARK DE TIENVOET

 

Op een zevende plek en met vierentwintig punten uit twee periodes start Ter Leede de derde periode met de uitwedstrijd in en tegen Heinenoord.

Komend vanuit de Heinenoordtunnel arriveer je in de Hoeksche Waard en zie je al snel rechts Heinenoord liggen met zijn 16e_ eeuwse kerk met toren die schever staat dan die van Pisa, maar door een rechte spits gecorrigeerd wordt.

Heinenoord ( Heynekens orde = oeverland) maakt sinds 1984 met het nabijgelegen Goidschalxoord – waar schrijver dezes zich al in 1959 met de fiets door het veer liet overzetten op weg naar Zeeland – deel uit van de gemeente Binnenmaas. De sportvereniging Heinenoord werd op 6 juli 1946 opgericht, speelde tot 1996 in de derde of vierde klasse, werd tweedeklasser onder o.a. Reinier Kreyermaat, werd in 2011 eersteklasser en promoveerde in 2012 als tweede achter Stedeco naar de hoofdklasse. In 2014 degradeerde het als dertiende weer om vorig jaar in 1C met twee punten voorsprong op Nieuw Lekkerland kampioen te worden.

Dit competitiejaar neemt het momenteel weer de dertiende plek in met 10 punten, waarvan het er in de eerste periode 8 behaalde met een uitoverwinning (0-1) in de eerste wedstrijd op Xerxes DZB en een thuisoverwinning op 3 oktober op de latere periodekampioen FC Rijnvogels (2-1) en twee gelijke spelen tegen Hoek uit (0-0) en ASWH thuis (1-1).

In de tweede periode verging het het team van de trainers Ralph Kalkman en Dries Kroos, wier namen nog niet staan bij de trainers voor het komende seizoen, minder goed: slechts twee punten door gelijke spelen tegen Sportlust ’46 (1-1) thuis en op 13 februari tegen De Jodan Boys uit (0-0). Vorige week wist Heinenoord door stug te verdedigen heel lang Rijnvogels het scoren te beletten, maar in de 68e minuut kon Martin Onderwater de thuisoverwinning van de Vogels veiligstellen.

En dus moet Heinenoord in de derde periode proberen om minimaal de twaalfde plek te bereiken en daartoe moet het het drie punten hoger staande Deltasport inhalen en een overwinning op Ter Leede, of desnoods een gelijkspel, zou natuurlijk een geweldige stap in de goede richting zijn. En het kan, dat hebben ze tegen clubs als Rijnvogels en De Jodan Boys bewezen, dus Ter Leede zij gewaarschuwd!

Scoren is wel het probleem bij Heinenoord, want met 10 doelpunten heeft het de minst scorende voorhoede in onze hoofdklasse. Marvin Strik en Tom de Boer, die volgend jaar weer naar Spijkenisse teruggaat, met ieder twee treffers de topscorers van de ploeg zullen proberen hun totaal op te voeren. Het is aan Ter Leede om dat te voorkomen en zelf wel te scoren. Na de goede resultaten tegen Deltasport en De Jodan Boys hebben we daar alle vertrouwen in en als Ter Leede wint kan het zich steviger in het linkerrijtje nestelen, want ASWH en Zwaluwen zullen uit niet gemakkelijk winnen van respectievelijk De Jodan Boys en Quick Boys.

We hopen daarom dat veel trouwe supporters de weg naar Heinenoord weten te vinden om hun Roodgeel aan te moedigen.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Gerrie van Essen uit Best. Op 12 september leidde hij ook al de wedstrijd Ter Leede – Xerxes DZB (1-0). Hij wordt bijgestaan door de heren H. Ramcharan en P.A. Eppenhof.

Wij wensen iedereen een sportieve middag toe!