Voorbeschouwing SV Nootdorp – VV Ter Leede

VOORBESCHOUWING SV NOOTDORP – VV TER LEEDE zaterdag 08-12-2018  14.30 uur

Scheidsrechter Bart van Rijsbergen (Maasland)

 

TER LEEDE TEN TWEEDE MALE NAAR SPORTVERENIGING NOOTDORP

 Het is alweer een jaar en zes dagen geleden dat Ter Leede voor het eerst in deze eeuw het sportpark ’s-Gravenhout bezocht voor een competitiewedstrijd. Op het natuurgras werd het een solide 0-2 overwinning door één treffer voor de pauze van Ian van Otterlo en één erna van Jeffrey Bok. De thuiswedstrijd in april won Ter Leede met 4-1 zodat Roodgeel zaterdag voor de derde achtereenvolgende overwinning kan gaan. Maar een waarschuwing voor onderschatting is op zijn plaats en die heeft Nootdorp veertien dagen geleden zelf afgegeven toen het Jong FC Den Bosch met een nederlaag terug naar de bisschopsstad stuurde. Nootdorp wist toen nota bene een 0-2 achterstand om te buigen in de winnende 3-2. En ook vorig jaar tegen Ter Leede bood de ploeg van trainer Dick Boereboom felle tegenstand en kreeg het voor rust een mooie kans op de gelijkmaker en wist toenmalig doelman Sándor na de rust met een majeure redding de aansluitingstreffer te voorkomen.

 Toen Ter Leede vorig jaar als de nummer drie ( na Noordwijk en SteDoCo) op bezoek kwam stond Nootdorp met zestien uit twaalf op een keurige achtste plaats om uiteindelijk het competitiejaar als twaalfde af te sluiten. Dit jaar gaat het heel wat minder met het team uit Pijnacker-Nootdorp, want met zes uit dertien staat het op de één-na-laatste plaats en de eerste periode sloot het zelfs af zonder één overwinning waar het het jaar daarvoor al vijfmaal gewonnen had. Dat zal verschillende oorzaken hebben, maar de personele bezetting zal toch ook wel een voorname zijn. Aan het eind van het seizoen kondigde de 29-jarige Jeffrey Flohr zijn terugkeer naar DSO aan, Charlie Windhorst ging naar RCL en topscorer Marcley Manuela zou zelfs zijn geluk bij Noordwijk gaan beproeven. Dat laatste ging uiteindelijk niet door, hij kwam terug bij Nootdorp, maar kan tot op heden niet zijn rol van de vorige jaren innemen, speelde slechts een vijftal wedstrijden mee en kwam nog niet tot scoren.

Natuurlijk kwamen er versterkingen voor in de plaats: Serano van der Hurk (1 goal) kwam over van RKAVV, Ryan Lugtigheid  ( 1 goal) was er op 20 januari namens FC Rijnvogels bij toen het Ter Leede op de Roodemolen met 0-3 klop gaf, Agbar Eyongakpa speelde vorig jaar nog met RVVH tegen Ter Leede en is nu met drie treffers de topscorer van Nootdorp. Voorts meldden zich Angelo Ravenberg (1 goal) en Jerry Plat (2 goals) van SVC ’08 en uit de eigen kweek Ricoberto Luyando (2 treffers).

Genoeg namen, we nemen nu nog even een duik in de geschiedenis. Allereerst, het eerste deel van de plaatsnaam, ‘Noot’,  is een middelnederlandse naam voor vee en omdat er regelmatig een veemarkt werd gehouden werd het Nootdorp. De Sportvereniging Nootdorp werd  op 12 januari 1950 opgericht, speelde in de HVB, promoveerde in 1985 naar de KNVB en kwam enkele jaren later in 4B uit tegen Ter Leede en deed dat heel goed, want het won de eerste drie wedstrijden van het team van Dick Blijleven en alleen de vierde wedstrijd op 27 januari 1990 won Ter Leede met 0-2 door doelpunten van Eric Grossman en Emiel Wajer.

Na het kampioenschap in de 3e klasse in 2000 volgde de promotie naar de derde en in 2010 naar de eerste klasse en in 2017  leverde een succesvolle nacompetitie het hoofdklasserschap op. In de poulefase was Nootdorp Montfoort en Sliedrecht de baas en in de confrontatie met Volendam trok Nootdorp aan het langste eind. Dat werd een thriller, want beide teams wonnen uit met 0-1, in de verlenging op 3 juni werd door geen van beide op ’s-Gravenhout gescoord en dus moest het met penalty’s beslist worden en daarin was de thuisclub met 5-3 de beste. Tja,  het kan verkeren, constateer je als je nu naar de stand in de hoofdklasse A kijkt!

In de groeigemeente Pijnacker/Nootdorp is SV Nootdorp de andere plaatselijke verenigingen DSVP, RKDEO en OLIVEO, de komende tegenstander van Ter Leede in de districtsbeker, inmiddels  voorbijgestreefd.

Tegen deze vereniging komt Ter Leede zaterdag uit. In welke samenstelling? Zijn Boelee, Kraaijvanger en Van den Berg hersteld, wie staan er op het middenveld, zijn Gillissen en Petronia weer van de partij?

We wachten af met welk elftal de technische staf de wedstrijd begint, die geleid wordt door de ons welbekende scheidsrechter Rijsbergen. Hij arbitreerde Ter Leede al zo’n zesmaal, drie keer in de afgelopen competitie, tegen Smitshoek thuis (14 okt. 5-1), AFC uit (16 dec. 2-6) en SteDoCo uit (14 apr. 3-1) en jaren daarvoor tegen Hoek uit, RVVH en FC ’s-Gravenzande thuis. Zijn assistenten zijn Peter van der Leek en Marck Fieret.

 

Er rijdt geen supportersbus, dus kom met eigen vervoer naar Nootdorp, maar kom!

Een sportieve middag gewenst.