Voorbeschouwing Swift 1 -Ter Leede 1

VOORBESCHOUWING AVV SWIFT – VV TER LEEDE  4 november 2017 14.30 uur

Scheidsrechter I. Virancikli (Rotterdam)

 

VOOR DE DERDE MAAL NAAR HET OLYMPIAPLEIN

Dinsdag 31 oktober, Hervormingsdag, AFC – Swift 0-0, Swift wns (4-5). Ze hebben het weer geflikt en gaan door naar de volgende ronde. Deze prestatie in de districtsbeker is wel minder spectaculair dan die op 20 september toen Bogdan Constantin door de tweede penalty van Alexander Büttner te stoppen – terwijl zijn ploeggenoten alle strafschoppen benutten –  er mede voor zorgde dat de KNVB-bekerhouder 2017 in de eerste ronde werd uitgeschakeld. Niettemin, het geeft aan dat Swift tot alles in staat is en daarom zal het aanstaande zaterdag graag van Ter Leede willen winnen al was het alleen al om zich te revancheren voor de nederlagen in het afgelopen competitiejaar.

 Dat was vorig jaar zonder Constantin die toen nog het doel van Ter Leede verdedigde, maar met hun 25-jarige van het Zwolse Be Quick ’28 overgekomen topscorer Bas Buimer (19 treffers). Nu speelt hij bij FC Lisse, heeft slechts eenmaal gescoord en dat komt omdat hij vaak niet in de basis start…

Er zijn nog veel meer dwarsverbanden. Zo kreeg de ons bekende Thierry van der Kooye in de bekerwedstrijd van dinsdagavond al vrij spoedig rood wegens een vermeende slaande beweging en moest AFC met tien man verder tegen Swift dat op zijn beurt  Tim Wulffraat van AFC heeft overgenomen die met nu al zeven competitietreffers bewijst dat hij een waardige opvolger van Buimer is.

Swift staat momenteel met dertien punten op de zevende plaats en dat kun je met de wedstrijden in de KNVB-beker erbij gerust een prestatie noemen, vooral met die laatste twee erbij, thuis tegen Vitesse  en daarna tegen Feyenoord in de Kuip met als hoogtepunt de prachtige 2-1 van middenvelder Max van Waveren in de 50e minuut, uitbundig gevierd door de honderden fans van Swift, waar de Feyenoordaanhang zowaar even stil van werd. Wat een jaloersmakend begin voor de nieuwe trainer Bart Logchies, overgekomen van Ajax.

Swift begon de competitie ook goed met eerst drie gelijke spelen tegen De Jodan Boys, Argon (1-1), van wie het aanvaller Syrano Morrison heeft overgenomen en Rijnvogels (2-2),  daarna  winstpartijen tegen Nootdorp (1-2, na de bekerwedstrijd tegen Vitesse) en AFC (3-1) om dan het eerste verlies (4-0) te lijden tegen koploper Noordwijk. Vervolgens weer een winstpartij tegen Achilles Veen (3-2), verlies tegen RVVH (2-0) en vorige week werd er uit met 1-1 gelijkgespeeld tegen Hoek. Aldus, vier keer gelijk, drie keer gewonnen en tweemaal verloren en groot succes in de beker, want ik wil ook nog even vermelden dat het tweede van Swift door een 3-4 zege op Buitenboys samen met het eerste doorgaat in de districtsbeker West 1.

In de onderlinge competitie gaat Ter Leede nu ruim aan de leiding met negen punten uit vier en een doelsaldo van 9 voor en 4 tegen. In 2010/2011 won Ter Leede thuis met 2-1, maar in april 2011 versloeg Swift, toen spelend zonder zijn doelman Constantin, Ter Leede met dezelfde cijfers. Vorig jaar werd het op de Roodemolen 4-0 door twee doelpunten van Vincent Ammerlaan en ook twee van Jesse Dingjan en op het Olympiaplein werd het 0-2 eerst door weer Ammerlaan en daarna Jeffrey Bok.

Hoe besluit Ter Leede de eerste periode na het teleurstellende verlies vorige week tegen RVVH? Bij winst heeft het nog een kleine kans op de tweede plek achter Noordwijk, maar daarvoor is het afhankelijk van de resultaten van SteDoCo uit tegen RVVH en van Achilles Veen tegen Hoek.

Ach, we zullen wel zien, een overwinning zou al heel mooi zijn. Misschien spelen we wel weer met de bal die Bogdan de vorige wedstrijd schonk aan zijn vroegere, toen toekomstige en nu huidige club, Swift, want die bracht wel geluk.

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Ibrahim Virancikli uit Rotterdam. In de vier wedstrijden die hij dit jaar in de hoofdklasse A leidde gaf hij 15 keer geel en tweemaal rood, dus enige discipline lijkt me raadzaam. Hij wordt bijgestaan door de heren R. Bruining en J.D. Hokke.

Kom naar het mooie Olympiaplein om de kortstondige hereniging met onze oud-doelman te vieren, hopelijk met een mooi resultaat!