Voorbeschouwing Swift 1 – Ter Leede 1

VOORBESCHOUWING AVV SWIFT – VV TER LEEDE zaterdag 8-4-2017 14.30 uur

Scheidsrechter M. Ritmeester

 

TER LEEDE NAAR SPORTPARK OLYMPIAPLEIN

 Zaterdag wacht Ter Leede een zware opgave, want dan gaat het op bezoek bij Swift, de club die op dit moment haar naam meer dan eer aandoet, want “It moves quickly forward” en neemt in de tweede periode de koppositie in voor Achilles Veen en Ter Leede, staat overall op de vierde plek, heeft met plus 25 het beste doelsaldo en ook de topscorer van de hoofdklasse A , Bas Buimer, in huis, wiens toekomstige club FC Lisse nog veel plezier aan hem kan beleven.                             

Op de Roodemolen won Ter Leede op 1 oktober nog met 4 – 1 van Swift dat volgens hun verslaglegger wel gelijkwaardig was, maar nog slimmer moest worden tegen clubs als Achilles Veen, Noordwijk en Ter Leede. Wel, ze hebben inmiddels danig bijgeleerd, want vorige week versloeg het team van coach Mark Evers Noordwijk met 2-0 en de week daarvoor legde het op De Toekomst Ajax met 0-5 over de knie en op 21 januari won het in Veen ook met 1-2 van de plaatselijke trots Achilles en dus zal het ook Ter Leede wel aan de zegekar willen binden.

Het zijn prestaties om trots op te zijn en alleen de thuiswedstrijd op 11 maart tegen RVVH was een dissonant, want die ging met 0-1 verloren en leverde bovendien verdediger Daan van Benthem en middenvelder Rutger de Vries een rode kaart op, maar de drie erop volgende winstpartijen gaven aan dat dat weinig schade opleverde.

Het 107-jarige Swift speelt op historische grond:

“Het sportpark Olympiaplein ligt op een prachtig plein in Amsterdam Zuid en wordt wel beschouwd als het duurste stuk openbare grond van Amsterdam. Het sportpark is omstreeks tussen 1926 en 1927 aangelegd als onderdeel van het plan Berlage, voorafgaand aan de Olympische Spelen, die in 1928 in Amsterdam werden gehouden. Er was aanvankelijk een 8-laans atletiekbaan, met accommodatie voor spring- en werpnummers, als trainingsbaan voor de Olympische Spelen. Na de Olympische Spelen van 1928 betrok voetbalvereniging Swift het sportpark.”

De vorige en toekomstige club van onze doelman Bogdan Constantin promoveerde in 2010 met een vierde plaats in 1A naar de hoofdklasse door de instelling van de Topklasse, degradeerde het jaar daarop, zoals dat veel debutanten overkwam en vertoefde daarna vier seizoenen in de eerste klasse. Het wist, nadat dat twee keer mislukte in 2015 in de nacompetitie promotie af te dwingen door Sliedrecht en Kloetinge te bedwingen.

Vorig jaar eindigde het nog op de negende plek in de hoofdklasse A, maar met de komst van spelers als Van Benthem (ex Hercules), Ruijter (ex- Quick Boys), Dinkgreve (ex HFC EDO) en Bas Buimer gooit Swift dit jaar duidelijk hogere ogen en veel teams hebben al ondervonden wat in het clublied doorklinkt:

“Wit zal het wezen, blauw zal het zijn/ Wit zal het wezen, Blauw zal het zijn/ Want voor Swift zullen ze vrezen /Op het voetbalterrein / Wit zal het wezen/ Blauw zal het zijn/ Want voor Swift zullen ze vrezen /Op het Olympiaplein”

In de onderlinge resultaten gaat Ter Leede aan de leiding, twee keer thuiswinst, één keer uitverlies met een doelsaldo van zeven voor en vier tegen en als Roodgeel bovenin wil blijven meedraaien dan zal het nu op Olympiaplein moeten winnen en dat kan, want Ter Leede kan weer over aanvoerder Boelee beschikken en ook Arroyo en Kappenberg zullen erbij zijn. Bovendien presteert Ter Leede in deze competitie uit beter dan thuis: 10 uitwedstrijden, 23 punten tegen 21 punten in 12 thuiswedstrijden.

Zaterdag wordt ronde 26 gespeeld. Noordwijk zal thuis zonder trainer Corneille tegen Sliedrecht weer eens willen winnen, Spijkenisse neemt het thuis op tegen De Jodan Boys en omdat Achilles Veen deze ronde stilstaat kan Ter Leede bij winst de koppositie voorlopig overnemen.

De wedstrijd op het kunstgras van Sportpark Olympiaplein wordt geleid door scheidsrechter Marco Ritmeester uit Maarssen die op 10 september ook RVVH – Ter Leede (0-1) leidde. Hij wordt bijgestaan door de heren R.D. Reinds en R. Janssen.

De supportersbus naar Swift rijdt, dus kom Ter Leede in deze “Olympische wedstrijd” aanmoedigen!

Een sportieve middag voor iedereen!