Voorbeschouwing Swift – Ter Leede

VOORBESCHOUWING  AVV SWIFT – VV TER LEEDE zaterdag 15 september 14.30 uur

Scheidsrechter M.G. Paarhuis (Hellendoorn)

 

WIT ZAL HET WEZEN, BLAUW ZAL HET ZIJN

TER LEEDE WEER NAAR HET OLYMPIAPLEIN

 Voor de vierde maal speelt Ter Leede uit tegen Swift. Aan het laatste bezoek aan het Olympiaplein bewaart Roodgeel goede herinneringen, want op vier november vorig jaar won het door doelpunten van Siali en Van Otterlo met 0-2 en op de laatste competitiedag deed Ter Leede het met de 6-2 overwinning op de Roodemolen nog eens dunnetjes over. Swift had het volgens oud-doelman Bogdan Constantin op de Roodemolen moeilijker dan in de Kuip tegen Feyenoord. Maar …… dat telt allemaal niet meer, nieuwe ronde, nieuwe prijzen en dus zal Swift erop gebrand zijn om uitgerekend thuis tegen Ter Leede de eerste punten binnen te halen, want dat is hard nodig!

In de oefencampagne liep alles nog prima: tegen kersverse derdedivisionist Eemdijk won Swift op 31 juli met 1-4, tegen CSV Apeldoorn werd het op 7 augustus 0-3 en vier dagen later werd  SDC Putten op de Putter Eng met 1-5 aan de zegekar gebonden en wonnen de Amsterdammers ook van SDO en door deze resultaten het 2 Brothers Veluwe Cuptoernooi.

So far so good, maar net zoals ook Ter Leede vorig jaar ervoer is een prima voorbereiding geen garantie voor een goede competitiestart, want de eerste twee wedstrijden in de hoofdklasse A gingen verloren, de eerste thuis tegen Smitshoek met 1-2, ondanks zes goede inzetten aan het eind van de partij en de tweede uit tegen de FC ’s-Gravenzande met 4-2.

De wit-blauwen van trainer Bart Logchies hadden zich een veel beter begin toegedacht. Vlak voor de competitie gewaagde de tweedejaars trainer van Swift nog dat hij met zijn versterkte selectie ( elf nieuwkomers ) “mikte op een plek bij de eerste vijf ondanks de zware competitie in de hoofdklasse A met Feyenoord, Ter Leede, Capelle en nog veel meer.”

Bij dat elftal nieuwe spelers staan inderdaad best wel verschillende bekende namen. Allereerst die van de “Bollenstrekers” Sean de  Hoed (FC Lisse) en natuurlijk onze eigen Jesse Dingjan, die in deze competitie overigens nog niet op het wedstrijdformulier voorkomt. Vervolgens de middenvelder Daan Sutorius en de aanvaller Pepijn Veerman van AFC za. Beiden scoorden in december vorig jaar op sportpark Goed Genoeg tegen Ter Leede, Sutorius door een penalty de aansluitingstreffer 1-2 en Veerman met een harde kopbal de 2-4. Het mocht niet baten, want Ter Leede won toen uiteindelijk ruim met 2-6. Andere illustere namen zijn de middenvelders Sam Doeve en Guido de Graaf van VVOG ( en daarvoor van Huizen en de laatste ook van IJsselmeervogels), aanvaller Carlos Groen van OFC en doelman Joost Meendering van FC Utrecht.

In de onderlinge competitie gaat Ter Leede ruim aan de leiding: uit werd alleen in april 2011 met 2-1 verloren (El- Idrissy scoorde toen ons enige doelpunt), maar in april en november 2017 werd het 0-2, respectievelijk door Vincent Ammerlaan en Jeffrey Bok en vorige competitie zoals al vermeld door Siali en Van Otterlo. Thuis werd driemaal gewonnen en dat maakt vijfmaal winst en een doelsaldo van + 11 (17 om 6). Maar ja, we weten dat zoiets een tegenstander alleen maar meer motiveert om nu wel een goed resultaat te behalen.

Het wordt dus zeker geen gemakkelijke middag!

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Paarhuis, voor ons geen onbekende. Hij leidde Ter Leede in 2017 op 21 oktober tegen FC Rijnvogels uit (0-1) en op 15 april de kraker tegen Spijkenisse uit (1-2) en op 24 maart de thuiswedstrijd tegen AFC  (4-3). Zijn secondanten zijn de heren J. van Eijden en C.S. Hoogland (die er overigens ook in mei tegen Swift bij was).

 

Op naar het Olympiaplein dus! Ter Leede heeft uw steun nodig!