Voorbeschouwing Ter Leede 1 – Achilles Veen 1

VOORBESCHOUWING TER LEEDE 1 – ACHILLES VEEN 1 zaterdag 03-02-2018 14.30 uur

Scheidsrechter: B.J. Fikkert (Hellendoorn)

 

DUEL DER SUBTOPPERS OP DE ROODEMOLEN

 Hoe anders zag het er aan het eind van de winterstop uit voor beide ploegen: Ter Leede zat met slechts twee punten achterstand Noordwijk op de hielen, voerde de tweede periode aan en Achilles Veen volgde op behoorlijke afstand.  Maar na twee verliespartijen van Ter Leede en twee zeges van Achilles Veen is de achterstand zowel totaal als in de tweede periode geslonken tot slechts één punt. En de laatste drie onderlinge wedstrijden eindigden alle in winst voor de Veners. Voor de laatste winstpartij (1-4) van Ter Leede moeten we veertien jaar teruggaan. Als Roodgeel nog een rol bovenin wil spelen moet het zaterdag een positief resultaat boeken.

Al drie jaar achtereen doet Achilles Veen mee om de prijzen. Het eindigde alle malen weliswaar als vierde, maar het wist elke keer een periodetitel in de wacht te slepen. Vorig jaar en ook drie jaar terug was het ODIN ’59 dat promotie verhinderde, twee jaar terug stak Huizen een spaak in het wiel. Ook nu is de ploeg van trainer Clemens Bastiaansen naar de vierde plek opgeklommen. Na een eindejaarsdip (verlies van Nootdorp en gelijke spelen tegen Zwaluwen, Smitshoek en Rijsoord en slechts eenmaal winst tegen AFC) heeft het met de twee winstpartijen tegen mededingers FC ’s-Gravenzande (1-2) en De Jodan Boys (2-0) in 2018 de achtervolging ingezet en kan het zich weer mengen in de strijd om de tweede periodetitel. Door de vijf tegentreffers  tegen de vogels uit Katwijk en Vlaardingen is Ter Leede de positie van minst gepasseerde defensie ook aan Achilles Veen (20 om 18) kwijtgeraakt. En aanvaller Sen Aerts neemt met 13 doelpunten de tweede positie achter Tjeerd Westdijk in. De enige dissonant voor Achilles in het nieuwe jaar is de uitschakeling thuis op 23 januari in de districtsbeker Zuid door eersteklasser WNC. Na een snelle voorsprong verloor het uiteindelijk met 1-3.

Ter Leede bekert door de winst op Monster wel verder. Dat is mooi, maar veel belangrijker is nu een herstel in de competitie en dat moet uitgerekend komen tegen Achilles Veen. Wel dat kan natuurlijk, maar het zal dan moeten geschieden zonder aanvoerder Boelee die vorige week zijn zesde gele kaart moest incasseren. Verder lijkt het team fit en compleet.

Een goed resultaat is ook nodig om de onderlinge balans te herstellen: In de zeven ontmoetingen sinds 1997 heeft Ter Leede nu drie keer gewonnen en viermaal verloren. Gelijkgespeeld werd er nooit! Het doelsaldo is met elf om elf wel in evenwicht.

Al die cijfers, het is leuk, maar het zegt niks. Het gaat zaterdag om kwaliteit, fitheid, mentaliteit en de vorm van de dag. En Vrouwe Fortuna speelt natuurlijk ook haar rol! Zaterdag om half vijf weten we wat de doorslag heeft gegeven en hoe we er voor staan. Ook of SteDoCo Smitshoek thuis heeft bedwongen, Rijnvogels tegen Rijsoord uit zijn koppositie in de periode met succes heeft verdedigd, FC ’s-Gravenzande thuis weet te winnen van Nootdorp en of Swift Noordwijk nog pijn heeft kunnen doen.

Onze wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Fikkert uit Hellendoorn. Hij leidde ook de wedstrijd Ter Leede – Noordwijk (3-3) en in oktober Noordwijk – Achilles Veen (3-1), vorige week AFC – Swift (0-1). Hij wordt bijgestaan door mevrouw J.N.M. Bakker en de heer J.A. Koornneef.

Wij wensen een ieder een sportieve middag toe! En o ja, ’s morgens 10.30 uur Ter Leede 2 – Katwijk 2 dat is ook niet mis!