Voorbeschouwing Ter Leede 1 – Ajax 1

VOORBESCHOUWING VV TER LEEDE 1 – AFC AJAX 1 zaterdag 1 april 2017 14.30 uur

Scheidsrechter: T. de Gast (Vianen)

 

AJAX NAAR DE ROODEMOLEN

Toen Ter Leede op 29 oktober vorig jaar naar De Toekomst reisde stond het twee punten voor en na de regelmatige 0-2 overwinning van Roodgeel werden er dat dus vijf. Ajax herstelde zich de week erop door Noordwijk met maar liefst 7-1 te verslaan en daarna won het nog driemaal en speelde slechts één keer gelijk en eindigde in de eerste periode daarom met 23 punten op de zevende plek, vijf punten achter Ter Leede. Nu Ajax naar Ter Leede komt staat het op de zesde plek, maar de achterstand bedraagt nu twaalf punten.

Hoe is dat gekomen?

Na een sterke start in de 2e periode met thuisoverwinningen op Hoek (6-1), Sliedrecht (3-2) en Spijkenisse (1-0) nam Ajax op 18 februari zelfs even de eerste plaats in deze periode in, maar daarna ging het in de uitwedstrijden tegen DFS (3-1) en Noordwijk (5-0) mis en tot overmaat van ramp gingen ook de volgende thuiswedstrijden tegen Achilles Veen (0-1) en vorige week stadgenoot Swift (met maar liefst 0-5) verloren. Alleen de achtste finale in de districtsbeker West 1 tegen hoofdklasser Eemdijk werd op 25 februari met 2-5 gewonnen, maar het laatste nieuws is dat de kwartfinale tegen de koploper van de 1e klasse zondag, Purmersteijn op woensdagavond een 2-0 verlies heeft opgeleverd, dus Ajax is ook uit de districtsbeker.

Na deze vier achtereenvolgende competitienederlagen zal Ajax dus zeker een positief resultaat willen neerzetten en als dat dan uitgerekend tegen het hoog geklasseerde Ter Leede is, dan moet dat dan maar. Als ten slotte een ploeg als Smitshoek in staat is Ter Leede op de Roodemolen te bedwingen dan kan Ajax dat zeker, zullen ze redeneren.

Het team van Wisman/Blankespoor zij derhalve gewaarschuwd. Na de ultieme, maar terechte winst in de derby tegen Noordwijk zal het tegen Ajax weer de mouwen moeten opstropen om geen fouten te maken en het onderlinge resultaat te versterken. Van de negen wedstrijden tegen elkaar heeft Ter Leede er nu zes gewonnen, twee gelijkgespeeld en één verloren, maar dat was wel in september van het kampioensjaar 2012-2013. De stand in punten is nu 20 tegen 5 met een doelsaldo van 9 voor en 3 tegen, veel is er nooit gescoord tegen Ajax.

Topscorer van Ajax met zes treffers is nu aanvaller Reda Kharchouch, die volgend jaar in de clubkleuren van Quick Boys valt te bewonderen. Middenvelder Stefano Seedorf volgt hem met vijf doelpunten en dan volgen er nog vier spelers met vier zoals de naar Nieuwerkerk vertrekkende Rowendy Schoof en middenvelder Bilal el Amrani die net als zijn coach Jorg Smeets Ajax trouw blijft.

Door schorsingen zijn er ook wat wijzigingen bij Ter Leede, maar we hebben vaak genoeg kunnen zien dat het fitte en conditioneel sterke collectief tot veel in staat is, veerkracht heeft en ook bij tegenslag niet in paniek raakt.

En daarom, voorwaarts Ter Leede!

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter T. de Gast die vorige week Jong FC Groningen tegen Rijnsburgse Boys (2-2) leidde en hij wordt bijgestaan door de heren S. Leferink en A. Overwijk.

Wij wensen iedereen een sportieve middag toe!