Voorbeschouwing Ter Leede 1 – Argon 1

 

VOORBESCHOUWING VV TER LEEDE – SV ARGON zaterdag 18 november 2017 14.30 uur

Scheidsrechter: L. Timmer (Apeldoorn)

 

TER LEEDE ONTVANGT DE ARGONAUTEN OP DE ROODEMOLEN

De eerste maal was op drie december van het vorige jaar en het werd een regelmatige 3-0 overwinning op Argon, die in schril contrast stond met het 2-1 uitverlies op 6 mei, waardoor de kans op het kampioenschap verkeken was, de tegengoal van Tony Schreurs in de 71e minuut was niet genoeg. Maar dat boek is dicht, we hebben een nieuwe competitie en nieuwe kansen. De eerste periode is voor Noordwijk, dat SteDoCo nog tot op twee punten zag naderen en we gaan nu op voor de tweede, met voor de winterstop nog vijf wedstrijden. We gaan het zien!

 Onze tegenstander van zaterdag is op dit moment met zes punten de rodelantaarndrager, maar wist onder de nieuwe trainer Simon Ouaali veertien dagen terug wel de eerste competitiezege (3-0) tegen FC ’s-Gravenzande te boeken en zegevierde in de districtsbeker West 1 vorige week met dezelfde cijfers over zondageersteklasser Zeevogels uit Egmond aan de Hoef. Het lijkt erop of herstel is ingezet.

Argon begon ook niet slecht met twee gelijke spelen tegen Achilles Veen thuis en Swift uit (beide 1-1), maar daarna volgden drie nederlagen tegen De Jodan Boys (2-0), Hoek (1-3) en Nootdorp (1-2) alvorens het uit tegen RVVH (weer 1-1) het derde punt binnenhaalde. Daarna kwamen weer drie nederlagen tegen Noordwijk, Smitshoek en SteDoCo voordat de eerste zege, zoals vermeld tegen ’s-Gravenzande op Sportpark Argon behaald werd.

Met zes punten staat het dus onderaan en dat komt waarschijnlijk doordat Argon scorend vermogen is kwijtgeraakt: topscorer aller tijden met 44 treffers Jesse van Nieuwkerk (vorig jaar 12) naar Quick Boys, de eveneens 23-jarige Jesse Stange (21 goals, vorig jaar 6) door fysiek malheur naar een lager niveau (KDO), “onze”  Ian van Otterloo (25 treffers, vorig jaar 4) en Syrano Morrison (totaal 12 waarvan 4 vorig jaar).

Dat scheelt, maar er zijn toch ook weer goede krachten voor teruggekomen, zoals de oud-Argonspelers Gerard Aafjes ( na een profverleden over van Quick Boys) en de 38-jarige all time topscorer Patrick Lokken (201 treffers!) die na vijf seizoenen voor JOS/Watergraafsmeer dit jaar al weer aan zijn zevende seizoen voor Argon begint. Hij is met vier treffers op dit moment de meest scorende Argonaut. Nieuwkomers Mark van de Weijden (21 jaar, van Altior) met twee, Ian Refos (25j. van JOS/Watergraafsmeer) en Maikel van de Water (ex-Loosdrecht), ieder één, verzorgden de rest van de productie.

Daarnaast is nog een zevental spelers gekomen, onder wie de negentienjarige teruggekeerde doelman Nordin Vis van wie vermeld werd dat hij vorige week zijn debuut maakte als veldspeler en spits  en prompt met een ferme kopbal voor de derde treffer tegen Zeevogels zorgde! Verder kwam met de al genoemde Van de Water Coen Horb over van Loosdrecht,  Justin Sporkslede van Eemdijk en middenvelder Tichelaar van Legmeervogels, de oude club van onze oud-verdediger Jack Honsbeek die ook nog vier jaar Argon trainde.

Argon is een betrekkelijk jonge vereniging: het ontstond op 1 juli 1971 als de fusie van de zondagvereniging rk Stormvogels, vv Mijdrecht  (za/zo) en de zaterdagclub sv Midreth ( de middeleeuwse naam voor Mijdrecht. De zondagafdeling vierde grote triomfen, werd in 2007 onder trainer Jan Zoutman zelfs algemeen amateurkampioen door IJsselmeervogels in de verlenging met 4-3 te verslaan. Het won in dat jaar ook de Supercup net als in 1995 en sloot in 2013 haar bestaan als zondagtak na twee jaren Topklasse als dertiende in de hoofdklasse af, maar won nog wel de Districtsbeker West 1 door GVVV met 3-2 te verslaan en later de beker door – weer in de verlenging – met 3-2 te winnen van het Groesbeekse De Treffers. Een waardig afscheid derhalve.

De zaterdagtak was intussen in 2012 met trainer Jack Honsbeek kampioen in de derde klasse B geworden en nadat Patrick Loenen het van hem had overgenomen loodste hij de Argonauten de zaterdaghoofdklasse in door naaste concurrent FC ’s-Gravenzande met 1-2 te verslaan.

De van Sparta Nijkerk overgekomen trainer Simon Ouaali is de opvolger van Patrick Loenen die vorig jaar al aangaf dat hij na vier jaar Argon toe was aan een nieuwe uitdaging en nu hoofdklasser Eemdijk traint. Ouaali werd met Sparta Nijkerk in 2014 kampioen van de hoofdklasse A, maar moest net als Ter Leede na een jaar Topklasse weer terug. Hij zal nu proberen om met Argon in de tweede periode de weg omhoog weer in te slaan om de tiende plek van vorig jaar minstens te evenaren.

Ter Leede gaat na de uitzege op Swift en de bekeroverwinning met 8-1 op FC Rijnland vol goede moed proberen om de tweede periode beter te beginnen dan de eerste. Het zal een gemotiveerd Argon tegenover zich zien en we kunnen gerust zeggen dat dit toch ook voor meerdere personen een speciale wedstrijd is. Maar ja, eigenlijk is elke wedstrijd speciaal!

De wedstrijd wordt geopend door Pupil van de week Justin Hoekstra en geleid door scheidsrechter Luuk Timmer. Hij wordt geassisteerd door de heren A.M. IJpelaar en A. Atahiri.

 

Kom naar de Roodemolen en steun ons eerste!

Wij wensen u een sportieve middag toe!