Voorbeschouwing Ter Leede 1 – Argon 1

VOORBESCHOUWING VV TER LEEDE – SV ARGON zaterdag 3 december 2016 14.30 uur

Scheidsrechter M. Jobse (St Laurens, gemeente Middelburg)

 

DE ARGONAUTEN RAKEN VERZEILD OP DE ROODEMOLEN

Aanstaande zaterdag neemt Ter Leede het voor het eerst in competitieverband op tegen Argon, de sportvereniging uit het Utrechtse Mijdrecht, de club van scheidend trainer Patrick Loenen, zoals hij afgelopen maandag bekend maakte in het artikel “Het is mooi geweest” op de site van Argon. Hij heeft de zaterdagtak vorig jaar met het kampioenschap van 1B in de hoofdklasse gebracht nadat hij ook al triomfen vierde met de A- en B-junioren in de Eerste en Tweede Divisie, trainer Jan Zoutman had al in 2007 door dat Loenen een veelbelovend oefenmeester was. Volgend jaar is hij toe aan een nieuwe uitdaging.

Argon staat op dit moment met veertien punten op de tiende plaats. Het startte de competitie na thuisverlies tegen RVVH (0-1) goed met overwinningen op Sliedrecht (1-3) en Noordwijk (2-1) en gelijke spelen tegen Zwaluwen en Achilles Veen, maar daarna volgden vijf nederlagen en werd er alleen tussendoor knap van De Jodan Boys (1-0) gewonnen. Gelukkig zegevierde het vorige week weer thuis tegen FC Breukelen met 1-0. De absolute topscorer is de lange nog maar 22-jarige centrumspits Jesse van Nieuwkerk met zeven treffers, maar zijn even oude naamgenoot Jesse Stange is op links ook regelmatig gevaarlijk. Met zo’n sterke jeugd is het geen wonder dat uit de eigen kweek heel wat goede senioren voortkomen.

Argon is een betrekkelijk jonge vereniging: het ontstond op 1 juli 1971 als de fusie van de zondagvereniging rk Stormvogels, vv Mijdrecht (za/zo) en de zaterdagclub sv Midreth ( de middeleeuwse naam voor Mijdrecht). De naam van de fusieclub werd Argon naar het voorstel van Fred Reurink. Het zou ‘leider’ of ‘heerser’ betekenen, maar dat heb ik nergens kunnen vinden (integendeel, het is het neutrum van het Griekse woord argos en dat betekent zoiets als inert, lui!). Maar door de verbinding met de Argonauten moeten we toch denken aan de dappere held Jason met zijn Gulden Vlies.

De zondagafdeling vierde grote triomfen, werd in 2007 onder trainer Jan Zoutman zelfs algemeen amateurkampioen door IJsselmeervogels in de verlenging met 4-3 te verslaan. Het won in dat jaar ook de Supercup net als in 1995 en besloot in 2013 haar bestaan als zondagtak na twee jaren Topklasse als dertiende in de hoofdklasse, maar won nog wel de Districtsbeker West 1 door GVVV met 3-2 te verslaan en later de beker door – weer in de verlenging – met 3-2 te winnen van het Groesbeekse De Treffers. Een waardig afscheid derhalve.

De zaterdagtak was intussen in 2012 met trainer Jack Honsbeek – jawel! – kampioen in de derde klasse B geworden en nadat Patrick Loenen het van hem had overgenomen loodste hij de Argonauten zoals gezegd vorig jaar weer de hoofdklasse in door naaste concurrent FC ‘s-Gravenzande met 1-2 te verslaan, maar nu dus in de zaterdagafdeling

Zaterdag treedt Argon Ter Leede tegemoet. Kan Ter Leede na het teleurstellende gelijkspel vorige week uit tegen Zwaluwen de aansluiting met de top behouden door Argon op de Roodemolen te bedwingen?

We gaan het zien.

Argon speelt niet in het blauwwitte thuis- , maar in het zwarte uittenue en de wedstrijd wordt geleid door Matthijs Jobse uit het Zeeuwse St. Laurens. Hij floot ook de door Ter Leede verloren ontmoetingen met Haaglandia (3-0 op 23 april 2016) en Xerxes DZB (2-3 op 18 april 2015) en de ‘draw’ met SDC Putten (1-1, 15 oktober 2011).

De assistent-scheidsrechters zijn de heren J. v.d. Eyden en R. Janssen.

Wij wensen u een sportieve middag toe!