Voorbeschouwing Ter Leede 1 – De Jodan Boys 1

VOORBESCHOUWING VV TER LEEDE – CVV DE JODAN BOYS  zaterdag 12-05-2018  14.30 uur

Scheidsrechter R.N. de Cock (Tilburg)

 

TER LEEDE ONTVANGT DE JODAN BOYS OP DE ROODEMOLEN

 Na twee weken competitierust begint Ter Leede aan de laatste drie wedstrijden voor de reguliere competitie. Eerst thuis tegen De Jodan Boys, dan uit tegen RVVH en ten slotte op 26 mei op de Roodemolen tegen het Swift van Bogdan Constantin en ook volgend jaar van Jesse Dingjan. Of we ze volgend jaar tegenkomen hangt af van de resultaten van Roodgeel in de nacompetitie. Maar dat is van later zorg, laten we ons eerst concentreren op de alweer tiende ontmoeting in deze eeuw met onze Goudse tegenstander. Kan Ter Leede op de Roodemolen tegen De Jodan Boys ongeslagen blijven of gaan de punten met de muziek mee naar Gouda?

De Jodan Boys staat met 41 punten op de zesde plaats en in de derde periode op de zevende met 10 punten en de 7 punten achterstand op Hoek is te groot om nog maar enig uitzicht op de periodetitel te hebben en dus kan de ploeg van Dennis van IJssel – al weer vijfdejaars coach en hij gaat ook volgend jaar met de Boys door – vrijuit spelen. In de eerste periode eindigde het als vijfde met 15 punten, in de tweede als zevende met 16 en misschien is dat alles beschouwd voor de voormalige Topklasser toch een tikje teleurstellend.

De Jodan Boys presteerde wat grillig, wisselde sterke met zwakke wedstrijden af. Zo won het in de derde periode thuis van Noordwijk en veertien dagen terug van SteDoCo ( beide keren met 3-1), maar verloor het thuis van Rijnvogels (1-2), uit van Argon (4-2) en Nootdorp (1-0). Uit werden ook de minste punten behaald, 14 tegen 27 thuis. Bij Ter Leede is dat met 27 uit en 26 thuis veel meer in evenwicht.

De topscorers bij De Jodan Boys zijn aanvaller Fanny Waandels en middenvelder Levy Marengo met 8, aanvallers Bradly el Idrissi met 7, Harald Vrolijk met 6 en ten slotte Mohammed Faouzi met 4.

Dit wordt de tiende onderlinge ontmoeting in vijf competitiejaren in de 21e eeuw. De eerste vier onder trainer Paul Zwaan in 2010-2012 eindigden uit in een 1-0 en 2-1 verlies, thuis werd tweemaal gelijkgespeeld met 0-0 en 1-1. Ronnie Verplancke was er vanaf de eerste wedstrijd bij, Vincent Ammerlaan was de eerste die thuis scoorde. Daarna volgden vijf wedstrijden onder Henk Wisman vanaf 2015. De uitslagen uit waren 2-1 (1-0 achter, de gelijkmaker, gaan voor de winst en dan ongelukkig balverlies en de 2-1), 2-0 (off-day van Ter Leede) en dan eindelijk afgelopen november de 0-1 winst (onderschepping Siali en doelpunt Bok) en thuis werd tweemaal gewonnen met 2-1 ( de laatste op 12-11-16 met de bliksemstart in de derde en vijfde minuut met een penalty van Vincent Ammerlaan en een prachtige actie en dito schot van Oussama Siali). De punten (14 om 11) en het doelsaldo van 2 (10 om 8) zijn in het voordeel van De Jodan Boys, de doelpunten waren schaars, grote uitslagen zijn het nooit geweest.

Nog even een duik in de historie. De christelijke voetbalvereniging De Jodan Boys is op 1 mei 1934 ontstaan uit DE christelijke JOngelingenvereniging DANiël,  was net als Ter Leede succesvol in de vroege jaren zeventig, viel in de tachtiger en de negentiger jaren ook terug naar de vierde en derde klasse om zich in het tweede millennium weer op te werken naar de eerste klasse (2007), werd in 2008 tweede in klasse 1B achter kampioen Scheveningen, won in de nacompetitie met 1-3 van Achilles Veen en promoveerde daardoor naar de hoofdklasse.

In 2012 werden de Jodan Boys met zeven punten voorsprong op Ter Leede kampioen in de hoofdklasse A en gingen dus naar de Topklasse, maar net als Ter Leede hielden ze dat maar één jaar vol, werd de ploeg van trainer Dennis van IJssel –  die eerder ARC trainde en halverwege de competitie 2013-14 het stokje van Patrick Akerboom overnam – in 2014 tiende en eindigde de volgende jaren als zesde of zevende en ook dit jaar ziet het ernaar uit dat de ploeg zesde wordt.

Hèt moment van glorie was natuurlijk de 1-2 KNVB-bekerwinst in de tweede ronde op 25 oktober 2016 tegen eredivisionist Go-Ahead (met o.a. Kenny Teijsse) op de Adelaarshorst.

Terug naar het heden. Wat gebeurt er op de andere velden? Wel, voorop staat natuurlijk dat Noordwijk thuis tegen RVVH kampioen kan worden, maar de Ridderkerkers die met Ter Leede en SteDoCo nog een zwaar programma hebben zullen zich met hand en tand verzetten. Interessant zijn ook de wedstrijden  SteDoCo – Hoek en FC ’s-Gravenzande – Swift voor de derde periode.

De wedstrijd op de Roodemolen wordt geleid door Roel de Cock uit Tilburg en zijn assistenten zijn B.S. Lampers en D. van Veenendaal.

 

Wij wensen u een mooie sportmiddag toe!