Voorbeschouwing Ter Leede 1 – De Jodan Boys 1

VOORBESCHOUWING VV TER LEEDE – CVV DE JODAN BOYS

Zaterdag 12 november 2016 om 14.30 uur

Scheidsrechter M.A. de Bruijn (Nootdorp)

 

TER LEEDE ONTVANGT DE GOUDSE BEKERSTUNTERS

 Aanstaande zaterdag speelt Ter Leede tegen De Jodan Boys, de ploeg die op 25 oktober een huzarenstukje uithaalde door in Deventer eredivisionist Go Ahead Eagels voor ruim vijfduizend man – onder wie duizend Gouwenaren – met 1-2 uit de Grote Beker te gooien. In de 86e minuut was het aanvoerder Roald Heerkens die uit een corner raak kopte en daarmee de adelaars in rouw dompelde. Vier niveaus verschil, voorwaar een absoluut hoogtepunt in de clubhistorie en een prestatie die een positieve uitwerking had, want vier dagen later werd DFS in de competitie met 1-3 verslagen en vorige week werd ook Zwaluwen op het eigen Sportpark Oosterwei aan de zegekar gebonden.

In die wedstrijd was de oorspronkelijk van TAVV afkomstige Fanny Waandels met alle drie de doelpunten de grote man. Jodan Boys kwam tweemaal achter, maar het was steeds Waandels die gelijkmaakte en in de 92e minuut wist hij ook nog de winnende te scoren en daarmee bracht hij zijn totaal op vier evenveel als middenvelder Levi Marengo.

Beiden hebben in vijf bekerwedstrijden ook al gescoord en dan tel ik de treffers in de strafschoppenseries niet mee en in dat laatste is De Jodan Boys ook zeer bedreven, want in de eerste kwalificatieronde en in de eerste ronde werd van Swift en HHC Hardenberg na strafschoppen gewonnen en ook in de Districtsbeker West II wonnen de Boys tegen Quick na de 4-4 gelijke stand met 5-3 in de penaltyserie. Alleen tegen SVZW werd vlot met 3-0 gewonnen.

In het vorige competitiejaar eindigde DE christelijke JOngelingsvereniging DANiël BOYS met 42 punten op de zesde plaats, net één boven Ter Leede dat uit op drie oktober met 2-1 ongelukkig verloor. We weten het allemaal nog: nadat in de 87e minuut Tony Schreurs heeft gelijkgemaakt en Ter Leede nog op zoek gaat naar de vierde achtereenvolgende zege leidt balverlies op het middenveld tot een snelle run van Ahmed el Azzouti en scoort hij in de 91e minuut zijn tweede en de winnende treffer. Op de Roodemolen komt Ter Leede op 20 februari opnieuw –ongelukkig- achter, weer door een schot van Azzouti dat via de rug van Youssef in het doel verdwijnt, maar nu is het Jeffrey Bok die op aangeven van Youssef de gelijkmaker scoort en vier minuten later uit een verre assist van nota bene doelman Constantin de winnende 2-1 binnenschiet.

Op dit moment staat De Jodan Boys met 16 punten en een doelsaldo van 23 voor en 20 tegen op de vijfde plaats en dat doet het nu zonder Azzouti (die probeert nu bij Kozakken Boys een basisplek te veroveren en waar hij in twee seizoenen Jodan Boys 21 competitietreffers op zijn naam had, heeft hij nu in veel minder minuten slechts één keer gescoord).

Na een wat stroeve competitiestart met nederlagen tegen RVVH (4-3), Spijkenisse (1-4) en Argon (1-0) en gelijke spelen tegen Swift, Noordwijk (beide 2-2) en Smitshoek (0-0 thuis) heeft het team van trainer Dennis van der IJssel met 7 uit 3 de weg omhoog weer gevonden, ook al omdat middenvelder Enzo Huntink weer griepvrij was en daarom zal het op de Roodemolen graag willen winnen om het zo te passeren. In de volgende dertiende ronde staat het stil, dus dan kan het niet stijgen.

Ter Leede wil natuurlijk graag voor een derde keer achtereen winnen in de competitie. De goede partijen tegen Ajax en DFS zijn hoopgevend en het zou mooi zijn als we in de buurt van de top twee Achilles Veen en Spijkenisse, die zaterdag tegen elkaar moeten, kunnen blijven. Het einde van de eerste periode komt eraan, de derde plek kan interessant worden!

Enfin, we zullen zien. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter M.A. de Bruijn uit Nootdorp. Vorige week floot hij de kraker Ajax-Noordwijk (7-1) en op 17 maart 2015 de bekerwedstrijd van Ter Leede tegen SC Feyenoord, toen met twee doelpunten van Vincent Ammerlaan.

Zijn assistenten zijn J.A. Koornneef en C.S. Hoogland.

Wij wensen u een sportieve middag toe!