Voorbeschouwing Ter Leede 1 – DHC 1

VOORBESCHOUWING EERSTE KWALIFICATIERONDE KNVB-BEKER  TER LEEDE 1 – DHC 1

Zaterdag 19 augustus 2017 14.30 uur

Scheidsrechter J.B.C. Gansner

 

HERKANSING VOOR TER LEEDE

 Een eerste ronde aan de bar smaakt altijd naar meer en zo is het ook met de eerste ronde voor de KNVB-beker, maar dan zal Ter Leede nu wel de Delfia Hollandia Combinatie van trainer Rob de Lange moeten verslaan om het volgende week woensdag in de tweede kwalificatieronde (weer) te kunnen opnemen tegen het Haagse Quick. DHC zal uiteraard net zo graag willen doorgaan.

De ongelukkige halve finalewedstrijd in de districtsbeker West II op dinsdag 11 april herinneren we ons nog heel goed. Ter Leede startte goed tegen DHC, kwam wel door een verkeerde terugspeelbal achter, maar na de rust leek het erop of Roodgeel met de ingevallen Jonathan Robertson en Jeffrey Bok aan het langste eind zou gaan trekken toen de laatstgenoemde in de 54e minuut met een mooie actie Vincent Ammerlaan in staat stelde om gelijk te maken.

Maar na de blessure van aanvoerder Boelee, de rode kaart voor Ben van der Lans en de 1-2 achterstand uit de erna toegekende vrije trap zag het er ineens heel anders uit en toen tot overmaat van ramp ook Melvin van Stijn met rood moest vertrekken werd het voor het negental van Ter Leede ondanks verwoed aanvallen onmogelijk om langszij te komen en benutten de groen-zwarten de ontstane ruimte door vijf minuten voor tijd de eindstand op 1-3 te bepalen. Op het ARC-terrrein verloor DHC op 20 mei vervolgens de finale met 1-2 van Noordwijk.

Zaterdag kan Ter Leede het rechtzetten en de resultaten in de voorbereiding zijn zeker bemoedigend. Ter Leede verloor tot nu toe alleen de oefenwedstrijden tegen tweededivisionisten Koninklijke HFC en  – ongelukkig – Katwijk, maar won fraai van Rijnsburgse Boys (1-0) en De Dijk (4-1) en ook de laatste twee wedstrijden tegen Quick en afgelopen dinsdag FC Boshuizen werden gewonnen, de laatste maar liefst met 8-1.

DHC oefende op 8 augustus na vier trainingen eerst tegen Zwaluwen Vlaardingen en verloor met 6-0, maar afgelopen zondag versloeg het eersteklasser TAC ’90 met 3-1 door doelpunten van aanvoerder Vincent de Romeyn, Tidde Tromp en Melvin Visser. Een aantal spelers ontbrak toen wegens blessures, onder wie oud-ADO en -Feyenoorder Wesley Verhoek die dit jaar overschrijving naar DHC heeft aangevraagd.

Bij DHC kom je wel meer bekende namen tegen, in heden en verleden. Zo is Ed de Goey keeperstrainer, speelde de gestopte Romano Denneboom afgelopen competitie nog voor DHC en kwamen ook Regi Blinker en Ard van Peppen voort uit de groen-zwarte kweekvijver.

We duiken nog iets verder in de historie. Het in 1910 opgerichte DHC heeft in de periode 1955 – 1969 betaald voetbal gespeeld, aan het eind onder de naam Xerxes/DHC ’66 met grote spelers als Willem van Hanegem en Eddy Treijtel, maar in 1969 valt het doek voor de betaalde tak en gaat het als amateur verder in de vierde klasse zondag, komt in 1980 in de hoofdklasse, wordt kampioen in 1981, 1983 en 1985, degradeert vlak voor het millennium en promoveert in 2011 onder de huidige trainer weer naar de hoofdklasse.

Bekende spelers waren ook Jeffrey Jongeneelen die 22 keer scoorde voor DHC en Ricky van der Berg die van 2013 tot vorig jaar voor Delfia uitkwam en 19 maal doeltreffend was. In de tweede klasse trainde Niek Oosterlee de ploeg ook nog een paar jaar.

Zaterdag zullen we vast wel een goed beeld krijgen van de basis van Ter Leede voor de komende competitie en deze bekerwedstrijd is daarvoor een prima testcase, maar uiteraard ook belangrijk om verder te komen in de KNVB-beker.

De wedstrijd wordt geleid door Robin Gansner, bijgestaan door Jeroen Pieterse en Frank Winter.

We wensen iedereen een sportieve en spannende wedstrijd toe.