Voorbeschouwing Ter Leede 1 – FC Rijnvogels 1

VOORBESCHOUWING TER LEEDE 1 – FC RIJNVOGELS 1 zaterdag 20-1-2018 14.30 uur

Scheidsrechter: P. Henshuijs (Amsterdam)

 

TER LEEDE ONTVANGT RIJNVOGELS OP DE ROODEMOLEN

 De eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft is voor Ter Leede meteen een zeer belangrijke: voor de derde maal de ‘nieuwe’ thuisderby tegen de Fusieclub Rijnvogels. En er staat alweer veel op het spel. Onze gasten gaan proberen om het positieve eind van de slechte seizoenstart onder hun nieuwe trainer Jimmy Simons direct na de winterstop een goed vervolg te geven en daarmee ook hun positie in de tweede periode te versterken. Gastheer Ter Leede wil dolgraag de leidende positie in deze periode behouden en de strijd met Noordwijk bovenin volhouden.

Alles aanwezig voor een spannende opening van de tweede helft van de competitie!

 Voor de Kooltuinstrijders was 2017 een moeilijk jaar terwijl 2016 zo voorspoedig verliep. Door het winnen van de eerste periodetitel wist het in een betrekkelijk gemakkelijke nacompetitie ACV te bedwingen en promoveerde het naar de Derde Divisie. Maar net als Sportlust ’46, RVVH, De Jodan Boys en ook Ter Leede ervoer het dat handhaven in die klasse niet meevalt en daarom moest het na de achttiende plek weer terug naar de hoofdklasse en daarin startte het de competitie slecht en toen het in de achtste wedstrijd op 21 oktober op de Kooltuin aantrad tegen Ter Leede stond het op een teleurstellende 14e plek en verloor het vrij kansloos van Roodgeel. Slechts eenmaal winst, drie gelijke spelen en vier nederlagen! Alle beproefde middelen van coach Hein van Heek leken te falen en met een bloedend hart nam de TC van Rijnvogels afscheid van hun succestrainer.

Het dieptepunt werd bereikt op de elfde van de elfde: Rijnvogels 1 verloor op Nieuw Zuid voor duizend man in de tweede ronde van de districtsbeker met 4-1 van Quick Boys 2, extra pijnlijk omdat nota bene het tweede van Rijnvogels veertien dagen eerder dit team in de competitie nog met 2-1 had verslagen.

Hierna was de bodem van de gifbeker kennelijk bereikt, want al snel ging het onder de eerst als interimcoach aangestelde Jimmy Simons beter. Na drie gelijke spelen tegen Nootdorp (4-4), AFC (1-1) en RVVH (0-0) volgden drie winstpartijen en slechts eenmaal werd tussendoor verloren, thuis van De Jodan Boys (2-3). Vooral de laatste winstpartij tegen SteDoCo getuigde van herstel, ook van spits Jaap van Duijn, want hij scoort weer en staat nu op zes treffers. En wat meer is, de Rijnvogels zijn inmiddels van de veertiende naar de tiende plek gestegen en in de tweede periode nemen ze met slechts drie punten achterstand op Ter Leede de derde plek in!

Behalve Hein van Heek, die volgend jaar Alphense Boys gaat trainen, verdween ook de van Rijnsburgse Boys overgekomen Joost Leonard. Voor het seizoen waren ook al behoorlijk wat sterke spelers vertrokken of gestopt zoals doelman Messemaker, Mitchel Beyersbergen, Rob en Joey Zandbergen, Teun Guijt, Niels van Veen, Thom de Vries. Hoewel daar weer andere spelers voor in de plaats zijn gekomen, verklaart dit misschien de slechte start.

In de onderlinge strijd staat de teller na vijf competitiewedstrijden voor Ter Leede licht positief: driemaal winst, tweemaal verlies en een doelsaldo van plus één (8 om 7). In april 2016 won Ter Leede met 2-1 op de Roodemolen en de drie doelpunten werden alle door Ter Leedespelers gemaakt, de 0-1 door Rob Zandbergen, en de 1-1 en 2-1 door Jeffrey Bok!

Rijnvogels ging op trainingskamp naar het Spaanse Torremolinos, verloor daar met 1-2 van derdedivisionist HBS en verlengde het contract van Jimmy Simons – oud-speler van o.a. Lisse en Rijnsburgse Boys en oud-trainer van Kagia, Hoofddorp, Argon en laatstelijk ADO ’20 –  tot medio 2019. Afgelopen dinsdag speelde het op de Kooltuin met 1-1 gelijk tegen eersteklasser Forum Sport.

Ter Leede bleef thuis, oefende prima tegen Excelsior Maasluis (1-1), de Koninklijke AFC (1-0) en het Utrechtse DHSC (4-2), dat is hoopgevend, maar we weten dat het niet telt voor de competitie, dat is heel andere koek!

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Preston Henshuijs uit Amsterdam. Hij floot op 10 december 2016  Sliedrecht – Ter Leede (2-3). Hij wordt bijgestaan door de heren Y.M.G. Rodenburg en L.T. de Koning.

 

Kom naar de nieuwe derby Ter Leede – FC Rijnvogels, we wensen u een sportieve middag toe!