Voorbeschouwing Ter Leede 1 – Noordwijk 1

VOORBESCHOUWING TER LEEDE 1 – NOORDWIJK 1 zaterdag 23 september 2017 14.30 uur

Scheidsrechter B.J. Fikkert (Hellendoorn)

 

DE KOPLOPER OP BEZOEK BIJ DE ROODEMOLEN, EEN ONVERVALSTE DERBY

Afgelopen dinsdag verloor Noordwijk in de KNVB-beker op de Duinwetering met 0-1 van Fortuna Sittard, een dag later ging Ter Leede met 0-4 ten onder tegen Katwijk en dus zijn beide ploegen voorlopig uitgebekerd.  Noordwijk kwalificeerde zich door IJsselmeervogels met 3-2 uit te schakelen met het winnende doelpunt van Brian Bröcken in de extra tijd.

Beide ploegen kunnen zich dus op de competitie richten en dat gaat tot nu toe vooral Noordwijk goed af, want met 9 uit 3 met een doelsaldo van 9 voor en 0 tegen is het koploper en de enige ploeg zonder puntverlies.

Dat is heel wat anders dan vorig jaar toen Noordwijk het op 15 oktober opnam tegen Ter Leede en het met negen punten op de tiende plek stond, maar door de 0-1 winst op de Roodemolen in punten gelijk, maar met een beter doelsaldo Ter Leede passeerde. Het leek er toen op dat Noordwijk zijn doelstelling om kampioen te worden weer waar kon gaan waarmaken, maar doordat het, net als Ter Leede uiteindelijk, soms weer onverwacht in de fout ging, tegen RVVH bijvoorbeeld,  verspeelde het de kans op directe promotie, zeker na de kraker tegen Ter Leede op 25 maart toen Melvin van Stijn met een bekeken puntertje in de extra tijd de 2-3 scoorde. In de nacompetitie met DOVO trokken de Veenendalers aan het langste eind en zodoende vindt Noordwijk zich ook dit jaar weer terug in de hoofdklasse, net als Ter Leede dat op een haar na het kampioenschap miste. Voor beide ploegen een zware teleurstelling.

Met een aantal nieuwe spelers en de van SJC overgekomen trainer Kees Zethof is Noordwijk vast van plan om dit jaar wel te promoveren en de resultaten tot nu toe zijn bemoedigend. De eerste partij thuis tegen AFC werd met 2-0 gewonnen, een week later gingen de punten in extremis naar Noordwijk door het uitdoelpunt tegen buurman FC Rijnvogels in de 93e minuut en vorige week werd met een overtuigende 6-0 promovendus Nootdorp aan de zegekar gebonden. Tjeerd Westdijk en Emiel Wendt zijn elk met drie treffers behoorlijk productief en verder kunnen ook de aangetrokken aanvaller Nick van Staveren (ex-Hillegom, 20 doelpunten) en middenvelder Thomas Reijnaers ( van Hercules met 12 treffers) het scorend vermogen opvoeren.

Ter Leede wil op de Roodemolen natuurlijk een goed resultaat neerzetten en de goede eerste helft in de bekerwedstrijd woensdagavond tegen Katwijk kan motiverend werken en we hopen dat het team van Wisman weer voldoende fit is om Noordwijk, dat één dag langer rust heeft, goed partij te geven.

Dit wordt de 39e competitiewedstrijd tegen Noordwijk dat met 62 om 41 punten en een doelsaldo van 63-53 ruim voorstaat, en ook in de laatste vier competitiejaren  vijfmaal won tegen Ter Leede driemaal. Maar al die cijfers zeggen niets over de komende ontmoeting. Beide ploegen willen winnen om bovenin te kunnen meedraaien en dat zal waarschijnlijk leiden tot een spannende wedstrijd.

 

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Fikkert uit Hellendoorn die vorige week nog de wedstrijd Swift – FC Rijnvogels (2-2) leidde. Op 22 april jongstleden zou hij aanvankelijk De Jodan Boys- Ter Leede leiden, maar dat ging uiteindelijk niet door. Zijn assistenten zijn de heren Ten Hove en Van der Neut.

 

Kom naar deze kraker in de hoofdklasse A zaterdag! Veel kijkplezier!