Voorbeschouwing Ter Leede 1 – Noordwijk 1

VOORBESCHOUWING VV TER LEEDE – VV NOORDWIJK zaterdag 15-10-2016, 14.30 uur

Scheidsrechter E.R. Bijl (Hendrik-Ido-Ambacht)

 

ENIGE ECHTE DERBY DIT JAAR VOOR TER LEEDE OP DE ROODEMOLEN

Aanstaande zaterdag speelt Ter Leede in deze competitie thuis tegen Noordwijk zijn enige echte “sportwedstrijd tussen twee buurspanne of spanne van dieselfde omgewing” zoals het Zuid-Afrikaans dat zo aardig omschrijft.

Het wordt de 37e onderlinge competitiewedstrijd sinds de invoering van de eerste klasse in 1970 en Noordwijk staat met 59 om 38 punten en een doelsaldo 65-50 behoorlijk voor en daarom is het verrassend de Duinkanters nu met 9 uit 7 op de tiende plaats aan te treffen waar Ter Leede met 12 uit 7 de vierde plek inneemt.

Het verschil is echter slechts drie punten en bij winst komt Noordwijk op doelsaldo al boven Roodgeel te staan. Er zal trainer Dogan Corneille dan ook alles aan gelegen zijn om Ter Leede de eerste thuisnederlaag te bezorgen en daarom spaarde hij een fors deel van zijn basisspelers in het bekertreffen op dinsdagavond jl. uit tegen Alphense Boys. Na de snelle 0-2 voorsprong werd het toch nog spannend, want de Boys kwamen terug tot 2-2 en penalty’s moesten de doorslag geven. Uiteindelijk was het doelman Sanders die met de winnende 18e strafschop de stand op 6-7 bracht en Noordwijk de winst in de tweede ronde bezorgde.

Vorig competitiejaar kwam Noordwijk ook heel ver in die districtsbeker. Na in de halve finale De Jodan Boys met 1-0 te hebben uitgeschakeld, veroverde het op 21 mei op het veld van SHO de districtsbeker door zondaghoofdklasser Quick met 0-1 te verslaan. Dat was een pleister op de wonde van een net-niet-seizoen, want bijna had de ploeg de promotie naar de derde divisie te pakken, maar eerst lag Quick Boys dwars en later ASWH. Waar Noordwijk in 2011 door een beslissingswedstrijd tegen Quick Boys de Katwijkers de weg naar de Topklasse versperde, waren de rollen nu omgedraaid: `met 64 punten had Quick Boys er net twee meer dan Noordwijk – dat wel weer een beter doelsaldo had – en gingen de Katwijkers naar de Derde Divisie.Tot overmaat van ramp greep Noordwijk door een slechter doelsaldo na de twee onderlinge duels tegen ASWH (2-2 thuis en 1-1 uit) ook nog naast de felbegeerde promotie via de nacompetitie. Een kwelling als je bedenkt dat het maar liefst 14 punten boven ASWH eindigde.

Dan moet het dit competitiejaar maar gebeuren. Maar dat valt nog niet mee, zo blijkt. Noordwijk won slechts tweemaal ( met 3-2 tegen Smitshoek en 1-2 tegen Sliedrecht), speelde driemaal gelijk (vorige week tegen RVVH thuis en daarvoor tegen De Jodan Boys en Spijkenisse ) en het verloor uit tegen Argon en Hoek, beide keren met 2-1. In zeven wedstrijden scoorden o.a. Tjeerd Westdijk, Marios Lomis (beiden 4x) en Denzel James (2x) veertien doelpunten, maar de ploeg incasseerde er evenveel.

Het vorige competitiejaar won Noordwijk gemakkelijk van Ter Leede, uit met 0-2 en op 2 april thuis met maar liefst 5-0. In beide ontmoetingen scoorde Maurits Splinter en we hopen dat hij dat nu weer doet, maar dan voor Ter Leede als hij ten minste fit is.

Ter Leede zal het ook beter willen doen na het teleurstellende gelijkspel tegen Smitshoek en daarom zijn alle ingrediënten aanwezig voor een enerverende partij voetbal.

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter  Edgar Bijl die vorig jaar 5 december de doelpuntloze wedstrijd tegen Sportlust ’46 uit leidde en daarvoor de thuiswedstrijd op 21 februari 2015 tegen Zwaluwen (1-1 met een treffer van Tony Schreurs).

De assistenten zijn de heren B.S. Lampers en S.H.M. van Soest.

 

Wij wensen ieder een spannende en sportieve middag toe en als u nog een ‘kraker’ wilt aanschouwen kunt u ‘s morgens om 10.30 uur ook nog naar Ter Leede 2 – Quick Boys 2 gaan kijken!