Voorbeschouwing Ter Leede 1 – RVVH 1

VOORBESCHOUWING TER LEEDE 1 – RVVH 1 zaterdag 28 oktober 2017 14.30 uur

Scheidsrechter: mevrouw S. Shukrula (Alkmaar)

 

TER LEEDE ONTVANGT RVVH OP DE ROODEMOLEN

 De Ridderkerkse Voetbal Vereniging Hercules gaat tegen Ter Leede proberen om de eerste punten in een uitwedstrijd binnen te halen. Dat is RVVH op de Roodemolen tot op heden nog niet gelukt, maar dat komt ook doordat de Ridderkerkers sinds ze in 2009 zijn gepromoveerd naar de hoofdklasse nog maar tweemaal bij Ter Leede zijn ingedeeld. Of zij zaten in B en Ter Leede in A, of een van beide vertoefde een jaar in de Topklasse. De 2-0 thuiszege op bekerstunter Swift vorige week kan de ploeg echter zo gemotiveerd hebben dat dat kan leiden tot een goed resultaat op de Roodemolen.

 RVVH neemt met vijf punten en een doelsaldo van -8 (6-14) op dit moment een teleurstellende 15e plek in. Het begon met drie nederlagen tegen Nootdorp (2-0), Rijsoord (0-2) en Achilles Veen (2-1) en gelijke spelen thuis tegen Zwaluwen en Argon (beide 1-1) en ook uitverlies tegen Hoek (2-1) en een forse 4-0 tegen De Jodan Boys, maar zoals gezegd boekte het vorige week de eerste thuiswinst tegen het Swift van onze oud-doelman Bogdan Constantin, misschien al met het hoofd in de Kuip, overigens Ter Leedes volgende tegenstander.

RVVH lijkt sportief gezien een stapje terug te moeten doen. In een mededeling van het bestuur gaf het aan de begroting te zullen terugdraaien en de prioriteit te geven aan de herinrichting van het sportpark. Daarom zal er aan het eind van dit seizoen ook een einde komen aan de elfjarige connectie met trainer, eerst speler Giovanni Franken en ook zijn bekende spelers als Julian Agatowski, Gino Stolk, Nagier Bonevacia en Rodny Lopes Cabral naar elders vertrokken. Zij kwamen nog uit in de wedstrijd op de Roodemolen op 4 februari die door doelpunten van Jesse Dingjan, Marc de Kruijs en Vincent Ammerlaan met 3-1 werd door Ter Leede werd gewonnen, het tegendoelpunt was van Wilco Oudenaarden. Jesse was overigens in Ridderkerk op 10 september 2016 matchwinnaar met de enige treffer kort na rust op aangeven van Ammerlaan, hij kan er dus wat van tegen RVVH.

Tegenover de vertrekkers staan de nieuwe spelers zoals de aanvallers Sanzio Dieterich (ex-Oranje Wit), Josiemar van de Werp en Alex Rekondie (beiden van Smitshoek), Agbor Eyongakpa (ex- SC Excelsior) en Joey Klein (ex-Capelle) en verdediger Wouter Zwart (van VVGZ net als aanvaller Kammerman) en de jonge doelman Levestone (SHO) naast de ervaren eerste doelman Danny Spelde die al aan zijn elfde seizoen bezig is. Dat is nog een paar jaar minder dan aanvoerder Robert Kooiman die met zijn 16e seizoen verreweg de meeste dienstjaren heeft.

Topscorers zijn op dit moment de middenvelders Vinarell Merencia (nr. 6) en Guytano dos Santos (nr. 20) met beide twee goals en de andere treffers zijn van nieuwkomer Dieterich en tweedejaars Diego Rietveld.

We gaan nog even terug in de tijd. Op 5 september 2009 debuteerde RVVH in de hoofdklasse(A) op het eigen sportpark in Ridderkerk en dat was tegen Ter Leede. Hoewel het in de eerste klasse B als zesde was geëindigd had het de 1e periodetitel gewonnen en in de nacompetitie promoveerde de ploeg van trainer Cor Lems door Rijnvogels met 2-1 te verslaan. Ter Leede won die eerste competitiewedstrijd met 1-2 door doelpunten van El Yacoubi in de 9e  en van Sergio Ommel (strafschop) in de 30e minuut. Een goedspelend RVVH wist in de 2e helft tegen te scoren, maar “Ter Leede straft verdedigend falen genadeloos af” en gaat  “met een gestolen overwinning richting bollenvelden”, aldus het verslag.

In de volgende vijf hoofdklassejaren doet RVVH het steeds beter: het eerste jaar in de hoofdklasse A wordt het 11e, daarna achtereenvolgens in B 7e, twee keer 4e en in het competitiejaar 2013/2014 2e achter Hoek met 47 punten uit 26 wedstrijden. In de nacompetitie wint het van ASWH,  verliest echter van Stedeco, maar een jaar later lukt het wel: het speelt gelijk tegen Quick Boys (2-2), wint ruim van Spijkenisse (3-0) en ten slotte van Hoek (3-1) en mag in 2015/2016 Topklasse gaan spelen, maar met hetzelfde puntenaantal als Ter Leede in 2014 ( 22, zesmaal winst, vier gelijke spelen, 20 verliespartijen) degradeert het weer naar de hoofdklasse waarin het vorig jaar als elfde eindigde.

Als Ter Leede bovenin wil meedraaien en bijvoorbeeld tweede wil worden in de eerste periode, dan moet het zaterdag wel winnen van RVVH dat op zijn beurt de punten hard nodig heeft en er vast en zeker voor zal willen vechten. Dat kan nog een interessant treffen worden net zo als trouwens de wedstrijd Noordwijk- Achilles Veen,  de nummers één en twee en van Hoek tegen Swift dat zich na de kraker in de Kuip moet opladen voor de match tegen de Zeeuws-Vlamingen.

De wedstrijd op de Roodemolen wordt geleid door mevrouw Shona Shukrula. Zij floot eerder onder andere al de hoofdklassewedstrijd SteDoCo – Achilles Veen (3-1), maar het 26-jarige ambitieuze talent uit Alkmaar is toegevoegd aan de internationale lijst voor vrouwelijke scheidsrechters en leidde op 19 oktober jl. het WK-kwalificatieduel in groep D Hongarije – Kroatië  (2-2), een mooie prestatie van deze master in het strafrecht. Zij wordt bijgestaan door de heren M. Rasch en M.G.S. Kwaytaal.

Wij wensen u een sportieve middag toe!