Voorbeschouwing Ter Leede 1 – RVVH 1

VOORBESCHOUWING VV TER LEEDE – RVVH zaterdag 04-02-2017

Scheidsrechter M.A. de Bruijn (Nootdorp)

 

TER LEEDE ONTVANGT RVVH VOOR DE DERDE MAAL OP DE ROODEMOLEN

Zaterdag speelt Ter Leede de return tegen de Ridderkerkse Voetbal Vereniging Hercules. Na het teleurstellende gelijkspel tegen Breukelen toog Roodgeel op 10 september voor de derde competitiewedstrijd naar RVVH dat door twee winstpartijen tegen Argon (0-1) en De Jodan Boys (4-3) met 6 punten sterk gestart was en boven Ter Leede stond. Door het doelpunt van Jesse Dingjan kort na de rust verloor RVVH met 0-1 en na twee verliespartijen en twee gelijke spelen was het team van trainer Giovanni Franken niet meer bovenin te vinden en na 16 wedstrijden staat RVVH met 19 punten op de elfde plaats met als doelsaldo 25 voor en 30 tegen.

Dat is voor de ex-topklasser natuurlijk een onbevredigende situatie, Ter Leede kan erover meepraten. Na de promotie naar de hoofdklasse in 2009 onder Cor Lems presteerde de ploeg na een elfde plaats in 2010 steeds beter met bijvoorbeeld twee vierde plaatsen en een tweede in 2014 die recht geeft op de nacompetitie. Het wint wel van ASWH, maar tegen Stedeco gaat het mis. Het jaar erop lukt het echter wel als de ploeg het tweede periodekampioenschap van Katwijk overneemt, door een beter doelsaldo Quick Boys uitschakelt en vervolgens ACV (2-3) en Hoek (3-1) bedwingt en na vijf wedstrijden op 6 juni promoveert naar de Topklasse. Net als Ter Leede duurt het verblijf echter maar één jaar en promotie lijkt er dit competitiejaar niet in te zitten.

Ter Leede draait heel wat beter en staat boven verwachting zelfs op de eerste plaats met 34 punten uit 16 wedstrijden, keurig verdeeld over uit en thuis 17 punten uit 8 wedstrijden. Het doelsaldo met 32 voor en 18 tegen is ook mooi, alleen Spijkenisse en Noordwijk scoorden meer, maar die kregen ook meer doelpunten tegen en alleen onze naaste belager Achilles Veen heeft minder tegendoelpunten (11), maar was weer minder vaak doeltreffend, al zou je dat met hun 3-0 winst op Ter Leede niet zeggen.

In de onderlinge confrontatie staat Ter Leede na zeven competitiewedstrijden nu ook op voorsprong: vijf keer winst, twee keer verlies met een doelsaldo van 12 voor en 8 tegen. Waarom zo weinig competitiewedstrijden? Wel, simpel omdat RVVH langer hoog bleef spelen toen Ter Leede de laatste twee decennia was afgedaald. In 1995-1996 kwamen de ploegen elkaar pas weer tegen, niet in de hoogste, maar in de tweede klasse B toen Ter Leede de weg omhoog weer had gevonden.

De laatste thuiswedstrijd tegen RVVH was op 20 september 2014 en resulteerde in een 3-1 winst met doelpunten van Vincent Ammerlaan, Robert Steemers en een eigen doelpunt van Vejko Krezo, wel door Robert afgedwongen. Het was ook de wedstrijd waarin Benjamin Martha een penalty miste en Robert Kooiman met twee keer geel kon vertrekken. Het is opmerkelijk dat van dat toenmalige team er nu nog negen deel uitmaken, de wissels uiteraard meegeteld, bij Ter Leede zijn dat er nog vier.

In zijn vijfde seizoen voor RVVH is Benjamin Martha met zeven treffers hun topscorer en daarna volgen aanvaller Soares, Kooiman- in zijn vijftiende seizoen! – en Dos Santos met drie doelpunten. Thuis kwamen ze niet tot scoren, uit zal het team dat zeker van plan zijn.

Ter Leede mist voorlopig de geschorste Oussama Siali, maar met onder meer de weer fitte Jesse Dingjan, Maurits Splinter en Renee Troost heeft Ter Leede voldoende capabele vervangers.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter M.A. de Bruijn die op 12 november ook al Ter Leede – De Jodan Boys (2-1) leidde. Hij wordt bijgestaan door R.O. Reinds en H. Ramcharan.

 

We hopen dat veel supporters de weg naar de Roodemolen weten te vinden om hun club aan te moedigen. Veel Sportplezier!