Voorbeschouwing Ter Leede 1 – Sliedrecht 1

VOORBESCHOUWING VV TER LEEDE 1 – VV SLIEDRECHT 1 zaterdag 13 mei 2017 14.30 uur

Scheidsrechter: M.A. de Bruijn (Nootdorp)

 

TER LEEDE GAAT THUIS TEGEN SLIEDRECHT VOOR ZILVER

 Goud zit er niet meer in, want dan moet ons elftal er een twaalftal produceren en dus kan Spijkenisse zaterdag achterover leunen in het eigen clubhuis en het kampioenschap gaan vieren. Als Ter Leede minimaal één punt haalt wordt het tweede en daarmee de beste PK, periodekampioen, want dan houden we Noordwijk – dat in Breukelen vast gaat winnen – achter ons terwijl het aanvankelijk zo onverslaanbare Achilles Veen door de drie achtereenvolgende nederlagen tegen Spijkenisse, Hoek en Noordwijk als vierde gaat eindigen. Een overwinning van Roodgeel zou – ondanks de teleurstelling van het gemiste kampioenschap – toch een waardig slot van een mooi competitiejaar zijn én een goede opmaat voor de nacompetitie.

 Ook Sliedrecht zou nog enig belang bij deze wedstrijd kunnen hebben, maar Joop Hartog schreef in zijn verslag van de met 6-3 van FC Breukelen gewonnen wedstrijd dat het belangrijker was om geen rode of gele kaarten of blessures op te lopen in verband met de nacompetitie en “dat geldt ook voor de wedstrijd in Hillegom (!) tegen Ter Leede” (en nu hoop ik maar dat de baggeraars Ter Leede weten te vinden).

Sliedrecht haalde als de nummer dertien in de eerste periode elf punten en speelde er in de tweede dertien punten bij en als het zaterdag van Ter Leede zou winnen dan zou het op 27 punten komen, net zo veel als Zwaluwen wanneer deze ploeg van Smitshoek verliest. Het doelsaldo is echter -21 tegen Zwaluwen -16, dus zou het ook nog een forse zege moeten worden en daar wordt terecht niet op gerekend.

En dan de kansen van Ter Leede. Als het zaterdag wint of gelijkspeelt heeft het minimaal één punt meer dan Noordwijk en Achilles Veen ongeacht hun resultaten tegen respectievelijk FC Breukelen (uit) en DFS thuis. Als de hoogstgeplaatste PK van hoofdklasse A speelt het dan tegen de een-na-hoogste PK van B en dat wordt Staphorst, eerst op 16 mei uit en daarna op 20 mei thuis. Als Ter Leede dat wint moet het de strijd aanbinden tegen de winnaar van Achilles Veen/Noordwijk tegen de nummer 15 van de derde divisie, ODIN of SteDoCo. Geen Huizen of Rijnvogels, want zelfs als zij hun wedstrijden heel ruim winnen kunnen ze hoogstens 16e worden.

Als Ter Leede zaterdag (weer) geen punt haalt wordt het een ander verhaal. Het speelt dan als een-na-hoogste PK tegen DOVO – eerst thuis en dan uit – of als laagstgeklasseerde PK direct tegen ODIN/SteDoCo (Huizen/Rijnvogels), maar daar gaan we niet van uit.

Uit tegen Sliedrecht won Ter Leede uiteindelijk nipt met 2-3, nadat het door Kappenberg en Siali binnen tien minuten op 0-2 was gekomen, maar door doelpunten van Sjoerd van der Waal en in de 84e minuut Gavir Breidel Sliedrecht op gelijke hoogte zag komen. In de extra tijd stelde Tomas Arroyo met een daverende knal de winst alsnog veilig.

Sliedrecht heeft met 47 treffers net zoveel gescoord als Achilles Veen, het heeft er alleen veel meer – 68 – tegen en dat verklaart de bescheiden positie van de promovendus van vorig jaar, tweede achter DFS Opheusden.

Aan Ter Leede de taak om topscorer Sjoerd van der Waal (12 treffers), Arif Irilmazbilek (8), Mike Langerak (6) en de eerder genoemden van het scoren af te houden en zelf wel het net weten te vinden en dan gaat de nacompetitie beginnen.

De wedstrijd op de Roodemolen wordt geleid door scheidsrechter M.A. de Bruijn die op 12 november vorig jaar ook Ter Leede – De Jodan Boys (2-1) en op 4 februari Ter Leede – RVVH (3-1) floot en eerder al de kwartfinale in de districtsbeker op 17 maart 2015 tegen SC Feyenoord (2-1 met doelpunten van Steemers en Ammerlaan). De arbiter van dienst wordt geassisteerd door de heren J.L. de Koning en S. Rozemeijer.

Wij wensen u een sportieve middag toe!