Voorbeschouwing Ter Leede 1 – Smitshoek 1

VOORBESCHOUWING VV TER LEEDE – VV SMITSHOEK zaterdag 18 maart 2017 14.30 uur

Scheidsrechter Kevin Puts (Bunde)

 

WEER DE DUBBEL TEGEN SMITSHOEK, MAAR NU THUIS

 Uit werd het op acht oktober een teleurstellende twee uit twee: het tweede speelde ’s ochtends met 1-1 en later het eerste met 2-2 gelijk. En dat wordt ook het houvast voor scheidend trainer Raymond Frehe, want na de 1-0 thuiswinst tegen Spijkenisse veertien dagen geleden kan hij zijn ploeg er ook aan herinneren dat Smitshoek in de laatste drie competitiewedstrijden tegen Ter Leede met twee overwinningen en een gelijkspel erg succesvol was.

Daar moet aanstaande zaterdag op de Roodemolen maar eens een eind aan komen vinden we.

 Trainer Frehe vertrekt na zes seizoenen naar SC Feyenoord en in die afgelopen jaren heeft hij twee kampioenschappen in de eerste klasse (2012 en 2016) meegemaakt, een mooie zesde en vijfde plaats in de hoofdklasse B, een elfde plek in 2015 en een erop volgende degradatie na de nacompetitie. En uitgerekend in dat competitiejaar won het tweemaal van Ter Leede, eerst in november 2014 met 0-1 op de Roodemolen en later op elf april 2015 met 3-1 onder leiding van scheidsrechter Luinge en daarmee “schonk” Ter Leede de IJsselmondenaren de maximale zes punten. De enige nederlaag tegen Ter Leede leed hij op 22 april 2014 toen hij met zijn ploeg in de halve finale voor de districtsbeker West II met 1-5 verloor van de kampioen van de hoofdklasse A. Het afgelopen jaar kenden de selectieteams weer veel succes: zowel het eerste, tweede als het derde elftal werden kampioen, naar het schijnt een unicum in het amateurvoetbal.

Na de promotie naar de hoofdklasse A met acht punten voorsprong op Brielle maakt Smitshoek weer een moeilijk jaar door en met slechts veertien punten uit negentien wedstrijden staat het op de dertiende en dus een p/d-plek en wat erger is, het verschil met Argon dat op de veilige twaalfde plaats staat bedraagt maar liefst acht punten! Als trainer Frehe een tweede degradatiestrijd wil voorkomen moet hij punten halen, ook tegen de top. En dat is hem dus veertien dagen geleden tegen Spijkenisse al gelukt, dus waarom zou hij die stunt op de Roodemolen niet kopiëren?

Dat wil Ter Leede voorkomen om de koppositie te handhaven voor de komende confrontatie met Noordwijk op 25 maart. Na de krappe maar verdiende winst op DFS is het zaak om tegen Smitshoek niet weer een fout te maken. Met twaalf uit vijf neemt Roodgeel een tweede plaats in de tweede periode in na Noordwijk dat deze week uit naar het Ridderkerkse Hercules moet waartegen het thuis met 2-2 gelijkspeelde.

Smitshoek is in korte tijd tot een grote en sterke vereniging uitgegroeid.

Aanvankelijk bivakkeerde de vereniging in de vierde klasse van de KNVB werd daarin kampioen in 1986, ’87 en ’94, vierde in 1998 en 2004 het kampioenschap in de derde klasse en door de bouw van de VINEX-wijk Carnisselande werd de club steeds groter en sterker en is met 1450 leden een grote in de regio met vooral een sterke jeugdafdeling, want JO 19-1 en JO 17-1 spelen in de 4e divisie en JO 15-1 zelfs in de 2e divisie. De komst van trainer Richard Middelkoop is dan ook een logische, want deze tactisch sterke trainer hield zich bij SHO vooral bezig met het inpassen van eigen jeugdspelers en daarom zal er de club alles aan gelegen zijn om de eigen jeugd in de hoofdklasse te laten doorstromen en dat betekent dus dat behoud dit jaar belangrijk is.

Ingrediënten genoeg voor een mooie wedstrijd aanstaande zaterdag op de Roodemolen. We hopen dan ook dat velen de weg naar ons sportpark weten te vinden.

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Kevin Puts uit het Limburgse Bunde die deze competitie ook veel matches in de tweede en derde divisie leidde. Hij wordt bijgestaan door de ons welbekende J.A. Koornneef en D. de Groot.

Ons tweede speelt al om 10.45 uur onder leiding van scheidsrechter M. Hooyer ook met assistenten, J. Westra en J. Olekli en verdedigt zijn gedeelde tweede plaats tegen Smitshoek 2 dat tiende staat.

Veel kijkplezier!