Voorbeschouwing Ter Leede 1 – Spijkenisse 1

VOORBESCHOUWING TER LEEDE 1 – SPIJKENISSE 1 zaterdag 8 september 2018  14.30 uur

Scheidsrechter J. Aafouallah (Eindhoven)

 

WEER SPEKTAKEL OP DE ROODEMOLEN?

Twee jaar geleden, 17 september 2016. Het is rust op de Roodemolen en Ter Leede staat met 0-2 achter en de thuissupporters vrezen voor nog meer onheil en als vlak na de rust Sander Barragan de stand op 0-3 brengt lijken ze gelijk te krijgen. Maar gek genoeg wordt  deze derde tegentreffer de ommekeer en als scheidsrechter Dröge na acht minuten extra tijd affluit staat het 3-3 en heeft Spijkenisse toch weer gelijkgespeeld. De eerste helft speelden de gasten als kampioenen en – we kennen het vervolg – dat worden ze uiteindelijk ook: met 56 uit 28, evenveel punten als Ter Leede, maar met een beter doelsaldo gaan de Puttenaren naar de derde divisie, Ter Leede verdwaasd achterlatend.

Nu zijn ze terug, na een jaar, net als dat Ter Leede overkwam in de Topklasse in 2014. Spijkenisse eindigde boven de directe degradanten ACV en Magreb ’90 als zestiende en moest daardoor net als Capelle p/d spelen en beide ploegen redden dat niet. Spijkenisse verloor uit (1-0) en thuis (2-3) van Hoek dat met de in de winterstop gehaalde spits Sidy Ceesay sterk speelde, de vervangende periodetitel binnenhaalde en via Spijkenisse en Ajax promoveerde.

Spijkenisse wil in het zevende jaar van trainer Peter Wubben terug en heeft flink wat nieuwe spelers binnengehaald, van de tien stonden er zes in de basis  in de eerste wedstrijd tegen SC Feyenoord, we zagen Mustafa Amezrine (ex-Noordwijk) in het doel, Anthony Bentem en Yassire Hamdani (beiden Quick Boys) achterin en Demi Gosepa (Excelsior Maassluis), Peter de Lange (ASWH) en ook Kees Tol (o.a. Spakenburg. Ruperto Dorothea (ex-Noordwijk, maar terug bij Spijkenisse), Yilmaz Erdogan (FC den Bosch), Michael Term (SHO) en Justin Tromp (Excelsior) kwamen in deze wedstrijd niet in actie, maar dan hebben we ze alle tien gehad.

Er vertrokken natuurlijk ook belangrijke spelers: uitgerekend oud-speler Serginho van Axel-Dongen scoorde voor Feyenoord de gelijkmakende 1-1 na de 1-0 van Peter de Lange ( in die wedstrijd van vorige week kwam de Sportclub weer op voorsprong, maar in de 86e minuut wist Rephendry Amsterdam toch de gelijkmakende 2-2 voor Spijkenisse te scoren). Andere vertrekkers waren het drietal Michael van Dommelen, Tom de Boer en Marco Borst naar Brielle, Dyron Bijl naar SV Portugaal, Danny Kerpel naar SHO, Etiën Mariana naar SteDoCo en Vincent Verbond zagen wij vorige week bij De Jodan Boys acteren.

In de voorbereiding kende Spijkenisse wisselend succes. Het begon eind juli met een 2-0 verlies tegen Rijnsburgse Boys en een week later met 5-1 van IJsselmeervogels, speelde met 2-2  gelijk tegen VVSB, won van Brielle (2-0)  en verloor met 0-1 van zondaghoofdklasser Unitas.

De thuisresultaten van Ter Leede tegen Spijkenisse zijn de laatste drie competitiewedstrijden niet indrukwekkend: het verloor op 9 mei 2015 met 1-3, speelde in november 2015 met 1-1 gelijk en dus twee jaar geleden de inhaalrace van 3-3. Uit werd wel alle drie keer gewonnen, met 0-2 in november 2014 en mei 2015 en met 1-2 op 15 april 2017 waardoor onze kansen op een kampioenschap weer leken te stijgen.

Terug naar het heden. Het wordt zaterdag dus vast en zeker een spannende partij tussen twee ploegen die graag bovenin willen meedraaien. Spijkenisse wil winnen om niet achterop te raken, Ter Leede wil de mooie uitzege op De Jodan Boys een goed gevolg geven. We hopen daarom dat velen de weg naar de Roodemolen weten te vinden om hun favorieten aan te moedigen!

De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter J. Aafouallah en hij wordt bijgestaan door de heren S. Rozemeijer en L.M.W. Andy.

 

We wensen iedereen een sportieve middag toe!