Voorbeschouwing Ter Leede 1 – SteDoCo 1

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – STEDOCO zaterdag 9-12-2017 14.30 uur

Scheidsrechter A. Bos ( Elburg )

 

STERK DOOR COMBINATIE NAAR DE ROODEMOLEN

 Op zich is dat geen unieke gebeurtenis. Voor de vrouwenteams althans. Op 9 september jl. versloeg TL VR1 de dames van SteDoCo met 3-0 in de beker, maar won het team uit Hoornaar drie weken later met 2-3 van TL VR2 in de hoofdklasse. Al sinds de tachtiger jaren van de vorige eeuw ontmoeten de vrouwenteams elkaar in de competitie, alleen speelt het eerste vrouwenteam van Ter Leede nu in de Topklasse en dat van SteDoCo een klasse lager in competitie met ons tweede vrouwenteam dat met twee punten minder dan SteDoCo op de negende plek staat.

Voor de eerste mannenteams is het echter wel uniek. Nooit eerder kwamen de elftallen elkaar in de competitie tegen, maar nu wel en het is meteen een clash tussen de nummers twee en drie met als inzet de plek achter koploper Noordwijk. Dus dat kan wat worden zaterdagmiddag op de Roodemolen!

Vorig jaar speelde SteDoCo nog in de Derde Divisie. Maar waar het Ter Leede net niet lukte om in de nacompetitie te promoveren, lukte het de nummer zestien uit Hoornaar net zo min om zich veilig te spelen. Na twee keer 2-2 tegen CSV Apeldoorn wist het in de verlenging uiteindelijk wel met 5-2 te winnen, maar door tweemaal verlies tegen DOVO Veenendaal ( 3-0 en 0-1) moest het na een jaar Topklasse en daarna Derde Divisie toch weer terug naar de Hoofdklasse. In 2015 was SteDoCo onder trainer Virgil Breetveld met vijf punten voorsprong op ODIN ’59 kampioen van de Hoofdklasse A geworden en eindigde in het laatste Topklassejaar in 2016 als veertiende net veilig, één punt boven FC Lisse dat wel beslissingswedstrijden moest spelen.

Na vier jaar onder trainer Breetveld wil SteDoCo onder trainer Frans Adelaar zo snel mogelijk weer terug naar de Derde Divisie en het draait dan ook weer bovenin mee. In de eerste periode eindigde het met 23 punten als tweede uitstekend achter Noordwijk, maar door het thuisverlies tegen De Jodan Boys ( 1-3 op 18 -11 ) en het 1-1 gelijkspel vorige week, wederom thuis tegen het Swift van doelman Constantin is het nu één plaatsje gezakt, maar slechts één punt achter Ter Leede. Bij winst zal het Roodgeel dus weer passeren.

Tegen de Gouwenaren leed SteDoCo pas het tweede verlies. Het eerste was tegen Noordwijk op 30 september met 0-2. Wat verder opvalt, is dat SteDoCo het uit veel beter doet dan thuis: in zeven thuiswedstrijden haalde het elf punten, in zes uitwedstrijden zestien, het won vijfmaal en speelde slechts eenmaal met 2-2 gelijk tegen Smitshoek. Uit is de ploeg dus nog ongeslagen en daar zit bijvoorbeeld de knappe 3-5 zege op Hoek bij, veertien dagen geleden. De thuisoverwinningen op Achilles Veen (3-1),  AFC (6-1) en Argon (3-0) mogen we overigens ook niet uitvlakken.

Vorig jaar vertrokken vier spelers onder wie Ali Yilmaz (ex-RVVH) na drie jaar en Maurice van der Wilt ( o.a. ex-Spakenburg). Acht spelers kwamen ervoor terug van wie er zeker vier de basis haalden: doelman Mark Smith (oud-DHC, maar ook Noordwijk), verdediger Bryan Jongeneel (Kozakken Boys) en aanvallers Morris van den Brink (MVV ’28) en Rensy Barradas ( ex-Scheveningen). De laatste twee scoorden respectievelijk zes- en driemaal. De topscorer van de Hoornaren is de twee jaar geleden van RVVH overgekomen Jordey van Dam met 10 doelpunten.

De historie van het in 1946 uit een fusie ontstane SteDoCo bewaren we voor de uitwedstrijd, we maken nu nog even een rondje langs de velden. In ronde 14 gaat Noordwijk in ’s-Gravenzande proberen de draad weer op te pakken tegen de Westlandse middenmoter, ontvangt Achilles Veen Smitshoek, neemt Hoek het na de mooie winst tegen Noordwijk op tegen Rijsoord en gaat De Jodan Boys ervoor om Nootdorp weer verlies te bezorgen. Onderin gaan de Rijnvogels in Mijdrecht proberen om punten te scoren tegen hekkensluiter Argon en zal RVVH thuis ten koste van AFC naar plek dertien willen stijgen.

Maar ons gaat het om Ter Leede – SteDoCo. Vier competitiewedstrijden achtereen winst, komt daar een vijfde bij? Het zal erom spannen, want de Hoornaren willen die tweede plek natuurlijk terug en zullen er alles aan doen om de punten naar de Alblasserwaard mee terug te nemen.

Enfin we zullen zien. De wedstrijd wordt geleid door de heer Alex Bos uit Elburg. Op 18 november leidde hij Nootdorp – Achilles Veen, maar dit seizoen ook al drie wedstrijden in de Derde en twee in de Tweede Divisie. Zijn assistenten zijn de heren L.M.W. Andy en R. Leenstra.

Pupil van de week is Jip de Valk uit de E3.

 

Kom naar de Roodemolen om een topper in de Hoofdklasse A bij te wonen en je eigen club aan te moedigen.

Wij wensen iedereen een sportieve middag toe!