Voorbeschouwing Ter Leede 1 – Zwaluwen 1

Voorbeschouwing Ter Leede 1 – Zwaluwen 1 zaterdag 30 september 2017 14.30 uur

Scheidsrechter: M. Jobse (Sint Laurens Zld)

 

VLAARDINGER VOGELS WEER OP DE ROODEMOLEN

 Voor het vierde competitiejaar achtereen is Ter Leede op de Roodemolen de gastheer voor de Voetbalvereniging Zwaluwen en voor het eerst in die jaren wist Ter Leede op 29 april thuis van de Vogels te winnen, met 3-2 door doelpunten van Marc de Kruijs (2x) en Tony Schreurs. Eerder, in november,  had Ter Leede uit met 2-2 gelijkgespeeld en aldus behaalde Roodgeel in het afgelopen competitiejaar vier punten tegen de Vlaardingers en dat is veel meer dan de twee jaren ervoor toen Ter Leede driemaal verloor en alleen in februari 2015 met 1-1 gelijkspeelde ongelukkig omdat de gelijkmaker via Raydal Kewal in het doel verdween. Dit geeft aan dat Zwaluwen in de afgelopen drie jaren een moeilijke tegenstander voor Ter Leede is gebleken.

Op dit moment neemt Zwaluwen met vijf punten de negende plek in, maar met een wedstrijd minder doordat de overvloedige regenval de thuiswedstrijd tegen Stedeco in het water deed vallen. Zwaluwen heeft in de competitie nog niet verloren. Het team van trainer Oscar Biesheuvel – in zijn tweede jaar voor Zwaluwen – opende met een 1-1 thuis tegen Rijnvogels, versloeg Smitshoek met 1-2 door twee treffers van Ricardo Merrelaar en speelde vorige week weer met 1-1 gelijk, nu tegen RVVH uit.

In de KNVB-beker leverde Zwaluwen ook een prima prestatie. Eerst won het uit van derde divisionist zondag HVC ’21 met 0-1, weer door Merrelaar, en vervolgens wist het op 19 september tegen FC Den Bosch een 0-3 achterstand knap terug te brengen tot 2-3 met doelpunten van Merrelaar en Jesper Gudde uit een strafschop.

Nadat trainer Joop Hiele in 2016 naar Xerxes DZB vertrok en enkele spelers meenam en verder veel anderen ook verdwenen is het team van vorig jaar grotendeels intact gebleven en kwam een vijftal spelers de gelederen versterken, onder anderen middenvelder Erwin de Groot (ex- Utrecht/Capelle), verdediger Vincent van Dorp (ex- Excelsior Maassluis) en aanvaller Justin van Mullem van de Vlaardinger tweedeklasser VFC.

Nog even een duik in de historie. In de jaren ’81 tot 2002 pendelde de club tussen de 1e en de 3e klasse, maar vanaf 2002 vond Vlaardingen weer de weg omhoog. De op 5 september 1935 opgerichte vereniging won in 1951 de KNVB-beker voor amateurs en was in 1955 zelfs de grootste zaterdagmiddagvereniging van Nederland.

Zwaluwen komt nu voor het achtste jaar uit in de hoofdklasse. In 2010 werd de ploeg in de 1e klasse A derde achter  kampioen Voorschoten ’97 en door de versterkte promotie kwam de ploeg weer terecht in toen nog de hoogste klasse. In de hoofdklasse B eindigde de ploeg achtereenvolgens als vijfde, twee keer negende en de vierde plek in 2014 achter kampioen Hoek met 44 punten uit 26 wedstrijden is tot nu toe de hoogste klassering

Vorig jaar eindigde de Vogels met 30 punten op de twaalfde plaats. Met een aantal jonge spelers als Raoul Gillet, Erwin de Groot en Vincent van Dorp naast ervaren krachten als de beide Guddes, Merrelaar, Leon Krznaric en Sten Wever is trainer Biesheuvel vast van plan om dit jaar een plek in het linkerrijtje te bemachtigen.

En dus kan zaterdag de vijfde wedstrijddag weer een spannende partij opleveren. Als Ter Leede bovenin wil meedraaien, dan moet punten pakken, maar Zwaluwen wil uiteraard hetzelfde. We zijn ook benieuwd naar enkele andere partijen: hoe presteert Noordwijk uit tegen Stedeco, wat gaat Achilles Veen tegen De Jodan Boys uit doen, kan Rijsoord tegen Smitshoek zijn plek bovenin verstevigen? Wat levert de Amsterdamse derby Swift- AFC op en kan Rijnvogels in en tegen ’s-Gravenzande zijn eerste overwinning boeken?

Zaterdag om vijf uur weten we meer.

Onze wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Jobse uit het Zeeuwse Sint Laurens. Hij floot vorig jaar december Ter Leede- Argon (3-0) en eerder de ongelukkige partij Haaglandia – Ter Leede (3-0 op 23 april  2016) en ook de thuis wedstrijd tegen Xerxes DZB (2-3, maart 2015). De heren B. Aykan en N. Stuurman zijn zijn assistenten.

Wij wensen iedereen een sportieve middag toe!