Voorbeschouwing Ter Leede 1 – Zwaluwen 1

VOORBESCHOUWING TER LEEDE 1 – ZWALUWEN 1 zaterdag 29 april 2017 14.30 uur

Scheidsrechter: M.J. Kloet (Rotterdam)

 

ZWALUWEN VOOR DE DERDE MAAL ACHTEREEN NAAR DE ROODEMOLEN

 Zaterdag speelt Ter Leede zijn zesde competitiewedstrijd tegen de Vlaardingse Voetbalvereniging Zwaluwen en het wordt tijd dat het team van Wisman/Blankespoor weer eens wint, want in de vorige vijf duels in de afgelopen drie competitiejaren verzamelde Ter Leede slechts twee punten en is het doelsaldo 6-11 duidelijk in het nadeel. Pas als we het laatste gewonnen duel van september 1999 (0-8) meerekenen wordt het saldo positief, maar dat was een ontmoeting in de eerste klasse. Als Ter Leede toekomstige ontmoetingen wil vermijden moet het hogerop en dus winnen, want het nog niet veilige Zwaluwen is absoluut niet van plan om een stapje terug te doen en daarom zal het graag minimaal één punt mee terug willen nemen.

 Toen Ter Leede op 26 november vorig jaar naar Vlaardingen afreisde, was het vol goede moed, want het had net vier wedstrijden achtereen tegen Feyenoord (beker), Ajax, DFS en De Jodan Boys gewonnen en het was dus vast van plan om zich te revancheren voor de twee verliespartijen (1-3 en 3-2) in het vorige competitiejaar. Na de snelle achterstand door de intikker van Dennis van Rijn uit de vrije trap van Jesper Gudde kwam Ter Leede door een mooie trap van Marc de Kruijs op gelijke hoogte en in de tweede helft door Jeffrey Bok op voorsprong, maar in de 67e minuut kende scheidsrechter Van de Ketterij op advies van zijn grensrechter de gelijkmaker toe omdat Jordy Vierbergen de inzet van Raoul Gillet vanachter de doellijn zou hebben weggekopt.

Weer geen winst voor Ter Leede en een welkom punt voor Zwaluwen, want dat presteert dit jaar veel minder dan vorige competitiejaren, wat overigens ook wel enigszins te verwachten was wegens het vertrek van een aantal belangrijke spelers bijvoorbeeld naar Xerxes DZB, met trainer Joop Hiele mee. Het verlies werd deels gecompenseerd door de komst van o.a. aanvallers Ricardo Merrelaar – met tien treffers de topscorer – van Smitshoek en Raoul Gillet ( ex-Excelsior M, 4 treffers), middenvelders Robin Hofman (ex- Excelsior M 6 treffers), Leon Krznaric (ex Deltasport, 5 treffers) en de al eerder genoemde middenvelder Jesper Gudde met vijf doelpunten.

Zwaluwen eindigde de eerste periode als elfde met 15 punten en staat in de tweede periode dertiende met elf punten. In de totaalstand staat het derhalve met 26 punten vijf punten voor op de nacompetitieplekken van Sliedrecht en Smitshoek, dat het in de laatste wedstrijd thuis opneemt tegen Zwaluwen. Met de uitwedstrijd tegen Ter Leede en de thuiswedstrijd tegen Swift, dat nog aast op de tweede periode heeft Zwaluwen geen gemakkelijk programma en toch zal het uit alle macht proberen te voorkomen dat het van die laatste wedstrijd afhangt.

Het blijft dus spannend onderin, maar dat geldt nog meer voor de top. De bovenste zes ploegen zijn nog in de race voor de winst in de tweede periode, en Ter Leede gaat met Achilles Veen en Spijkenisse voor het kampioenschap. Spijkenisse moet naar Swift, Achilles Veen ontvangt Hoek en speelt volgende week de kraker uit tegen Noordwijk als Spijkenisse de competitie thuis tegen RVVH besluit en Ter Leede in Mijdrecht tegen Argon uitkomt.

Spanning en sensatie gegarandeerd in de hoofdklasse A!

De wedstrijd op de Roodemolen wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Menno Kloet uit Rotterdam. Onder zijn arbitrage won Ter Leede driemaal: in september 2012 thuis tegen ODIN met 2-0 (Pedrini en Spaargaren), en met 3-0 van Kloetinge ( 2x Steemers en Mike Dam) en in april 2015 uit tegen Quick Boys met 0-1 door Robert Steemers ( toen, naast vijf gele kaarten Opoku èn Jan Blankespoor rood kregen).

De laatste drie thuiswedstrijden werd de Ter Leede-aanhang niet erg verwend en dus verlangt iedereen naar een (al dan niet mooie) overwinning van Roodgeel en daarom ….voorwaarts Ter Leede!

Wij wensen iedereen een spannende en sportieve middag toe!