Voorbeschouwing Ter Leede – Achilles Veen

VOORBESCHOUWING  TER LEEDE – ACHILLES VEEN  zaterdag  09-03-2019 14.30 uur

Scheidsrechter M.G.Paarhuis (Hellendoorn)

 

TER LEEDE VOOR DE VIJFDE MAAL THUIS TEGEN ACHILLES VEEN

De vorige thuiswedstrijd op drie februari 2018 staat nog op het netvlies. In de rust liep een somber Ter Leedepubliek naar de kantine.  Of die 1-3 achterstand nog gerepareerd zou kunnen worden, daarover verschilden de meningen. Binnen tien minuten twee doelpunten tegen, dan wel de aansluitingstreffer van Marc de Kruijs, maar het was Sen Aerts die de klassieke voorsprong vlak voor rust weer vergrootte. Maar het wonder geschiedde toch: met een penalty van Bok en twee mooie treffers van Siali en Van Otterlo wist Ter Leede alsnog te winnen en dat was hard nodig, want anders had Roodgeel voor de derde maal achtereen verloren, nu bleef het nog in de race.

Zaterdag wordt het weer spannend: na een slechte start heeft Achilles Veen de weg omhoog weer gevonden en Ter Leede wil de strijd in de top met kracht voortzetten. Dat wordt dus een interessante clash!

In de uitwedstrijd op drie november, door Ter Leede met 1-2 gewonnen, werd Achilles Veen nog gecoacht door de oud-trainer van RVVH, Giovanni Franken, maar op 24 januari van dit jaar nam Achilles Veen afscheid van deze trainer en nu fungeert het hoofd van de technische commissie en voormalig trainer Clemens Bastiaansen als interim en gaat de Brabantse club de volgende competitie van start met John Karelse, de huidige trainer van Vlissingen. In de tweede periode was er al wel sprake van een voorzichtig herstel, maar de slechte start na de winterstop met een 3-2 verlies uit tegen DFS en het thuisverlies tegen Capelle (2-4) was er kennelijk te veel aan, vandaar de trainerswissel.

De ploeg die de laatste jaren steeds bovenin was te vinden had een slechte eerste periode achter de rug met een 13e plek en maar tien punten. Thuis ging het nog wel, maar uit leverden de vijf wedstrijden slechts één gelijkspel (3-3) tegen Feyenoord op en vier verliespartijen tegen Jong FC Den Bosch, Volendam, Capelle en Rijnvogels. Thuis werd wel driemaal gewonnen, van Nootdorp, DFS en De Jodan Boys.

In de tweede periode wist Achilles weer uit te winnen: op 9 februari bezorgde het De Jodan Boys de enige nederlaag in de tweede periode en ook de inhaalwedstrijd in en tegen Spijkenisse werd ruim gewonnen, met 0-3. Dat zijn weer positieve ervaringen voor de ploeg die door de zevende plek in de tweede periode nu weer is opgeklommen naar de tiende plek en in punten, 28, gelijk staat met nummer zeven FC Rijnvogels waarvan het overigens op 16 februari thuis met 2-4 verloor. Ook in de districtsbeker is Achilles Veen door twee achtereenvolgende 5-0 overwinningen tegen hoofdklasser Nuenen en derdeklasser Gilze doorgedrongen tot de kwartfinale. Het team van interim-trainer Bastiaansen weet dus weer wat winnen is!

Dit wordt de tiende onderlinge competitiewedstrijd tussen beide ploegen en ze houden elkaar aardig in evenwicht. In de negen wedstrijden zijn de 27 punten – want inderdaad er werd nooit gelijkgespeeld! – als volgt verdeeld: 15 voor Ter Leede en 12 voor Achilles Veen met een doelsaldo van 17 voor Ter Leede en 15 voor Achilles Veen. Op de Roodemolen won de thuisploeg driemaal, slechts eenmaal verloor Ter Leede – ongelukkig – met 1-2, op 18 februari 2017. De thuisploeg speelde toen goed, kwam door Bok voor, maar een beoordelingsfout van Jordy Vierbergen en de bal die via het scheenbeen van Ben van der Lans in het doel stuiterde “betekenden het eerste verlies van onze Youngsters” schreef ik toen.

Achilles Veen weet met slechts twee doelpunten minder dan Ter Leede  (37 om 39) het net ook aardig vaak te vinden. Topscorer met acht treffers dit jaar is vijfdejaars Achilles Vener Sen Aerts, die ook all time topscorer voor Achilles Veen is met inmiddels 77 treffers. Tegen Ter Leede wist hij tot nu toe viermaal te scoren. De van AFC zo overgekomen middenvelder Ilias Zaimi volgt met zeven treffers en aanvaller Niek Wilborts heeft er zes in liggen.

Al jaren achtereen doet Achilles Veen mee om de prijzen. En ook in deze eerste wedstrijd van de derde periode zal de Brabantse ploeg goed voor de dag willen komen om nog een kans te maken op een periodetitel. Wil Ter Leede zijn kansen op de hoofdprijs niet vergooien dan zal het zaterdag moeten winnen. In Den Bosch wacht Volendam de taak om te winnen van de jonge FC’ers, Feyenoord neemt het op Varkenoord op tegen Capelle en runner up Zwaluwen moet op de Kooltuin de Rijnvogels zien te bedwingen. Er valt dus weer genoeg te beleven in de hoofdklasse A!

De wedstrijd wordt zaterdag geleid door de ons welbekende Maurice Paarhuis. Tegen Swift uit moest hij na een uur opgeven, maar eerder leidde hij de inhaalwedstrijd Spijkenisse – Ter Leede ( 1-2, april 2017), Rijnvogels – Ter Leede (0-1, oktober 2017) en Ter Leede – AFC (4-3, maart 2018). Hij wordt geassisteerd door Luuk v.d. Brugge en Danny van Veenendaal.

Kom naar de Roodemolen voor weer een spannende wedstrijd!

Wij wensen u een sportieve middag toe.