Voorbeschouwing Ter Leede – ACV

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – ACV ASSEN

Zaterdag 3 september 2022 15.00 uur

Scheidsrechter: Sven Spaans (Grootebroek)

 

TER LEEDE ONTVANGT ACV VOOR DE DERDE MAAL OP DE ROODEMOLEN

Op 19 september 2020 hielden de ploegen elkaar op een doelpuntloos gelijkspel, op 19 maart 2022 was ACV de gelukkigste en won het met 1-2. Na een snelle voorsprong door een stuiterend schot van Mark Jagt dat onder doelman De Vries verdween, maakte Tomas Arroyo in de 55e minuut gelijk door een penalty te benutten en ging de thuisploeg voor de volle winst, maar kon Justin Mulder elf minuten later uit een counter de winnende maken voor de bezoekers. Een zoete wraak voor het 0-1 thuisverlies op 2 oktober toen Dirk Hoekstra in de 78e minuut de winnende binnenkopte. Doelsaldo gelijk, punten gelijk, de teams houden elkaar tot nu toe aardig in evenwicht.

ACV en Ter Leede verloren ook beide hun eerste competitiewedstrijd. Ter Leede uit bij GVVV met 3-5 na in de rust nog te hebben voorgestaan met 2-3, ACV met 1-3 van DOVO op het eigen Catawiki-Sportpark, voorheen Sportpark Het Stadsbroek. Dit tot verdriet van de nieuwe trainer Ruud Jalving die hiervoor Emmen 021 trainde. Door een benutte penalty van Gijs Jasper in de 60e minuut kwam ACV nog wel voor, maar daarna sloeg de ons bekende Oktay Özturk toe met eerst ook een penalty en in de 88e minuut met de 1-2 en in de extra tijd was het de eveneens bekende Lulinho Martins die de 1-3 in een leeg doel kon scoren omdat doelman Spyadic bij een laatste corner was overgestoken om nog te kunnen gelijkmaken. Net als bij Ter Leede speelde ACV toen ook al met tien man omdat Nande Wielink zijn tweede gele kaart had gekregen.

Alle reden voor beide ploegen om zaterdag op de Roodemolen wel punten te willen halen. Dat doet trainer Jalving met een achttal nieuwe spelers, onder wie de van Emmen O21 meegekomen centrale verdediger Lars Dijk, rechtsback Tapmahoe Sopacua en rechtsbuiten Arnoud Bentum, beiden van Harkemase Boys en aanvallende middenvelder Alexander  Jankovic  (oorspronkelijk van de jeugd van Groningen/Cambuur, maar ook nog ADO en De Treffers) en doelman Ramon Nijland van HHC. Zij moeten het vertrek van de bekende keeper Ben Wormmeester (gestopt), van centrumspits Freddy Quispel (naar Staphorst), centrale verdediger Robert Talens en rechtsbuiten Ezra Schrijver compenseren.

ACV kende een goede oefenperiode waarin het eenmaal gelijkspeelde (2-2 tegen Hoogezand) en driemaal won: thuis met 3-1 van Be Quick 1887, uit met 1-4 van Excelsior ’31 en met 2-4 van de kersverse derdedivisionist Urk.

Op 20 september speelt ACV uit tegen FC Rijnvogels in de tweede voorronde van de KNVB- beker. Beide ploegen waren voor de eerste ronde uitgeloot.

Nog even iets over de historie van de Asser Christelijke Voetbalvereniging, opgericht in 1939. Een roemruchte naam, met bekende oud-spelers als Ab Gritter, Mariano Bombarda en Angelo Cijntje èn trainers van naam Foppe de Haan (1980-’83), Hans Westerhof (1985-’87) en Ron Jans (1994-’96).

ACV won in 1978 en 1986 de algehele amateurtitel, behaalde in deze jaren en in 1987 het kampioenschap voor zaterdagamateurs en negenmaal het afdelingskampioenschap. In 2017 promoveerde het als kampioen van de hoofdklasse B naar de Derde divisie waaruit het als zeventiende weer degradeerde en kwam in 2020 als tweede achter Staphorst in de hoofdklasse B in aanmerking om één van de drie opengevallen plekken in de Derde divisie op te vullen. Vorig jaar eindigde het met 51 uit 34 op een mooie zesde plaats na een prima eindspurt.

Zaterdag aanstaande zullen we zien hoe de onderlinge krachtsverhoudingen liggen. De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Sven Spaan uit Grootebroek (de plaats die zo heet omdat vlakbij Lutjebroek ligt hetgeen Kleinebroek betekent). Zijn assistenten zijn Muhamed Asman en Jeroen Elmers.

 

Wij wensen iedereen een sportieve middag toe.