Voorbeschouwing Ter Leede – ACV

 

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – ACV ASSEN zaterdag 19-09-2020 15.00 uur

Scheidsrechter K. Puts (Bunde L.)

 

TER LEEDE ONTVANGT DE TROTS VAN HET NOORDEN

Het is voor de pupil van de week Sven van der Heiden een hele eer om als eerste in actie te kunnen komen tegen de Asser Christelijke Voetbalvereniging. Nog nooit kwam Ter Leede in competitieverband uit tegen deze op acht april 1939 opgerichte voetbalvereniging. Een roemruchte naam, met bekende oud-spelers als Ab Gritter, Mariano Bombarda en Angelo Cijntje èn trainers van naam Foppe de Haan (1980-’83), Hans Westerhof (1985-’87) en Ron Jans (1994-’96).

ACV won in 1978 en 1986 de algehele amateurtitel, behaalde in deze jaren en in 1987 het kampioenschap voor zaterdagamateurs en negenmaal het afdelingskampioenschap. In 2017 promoveerde het als kampioen van de hoofdklasse B naar de Derde divisie waaruit het als zeventiende weer degradeerde en kwam dit jaar als tweede achter Staphorst in de hoofdklasse B in aanmerking om één van de drie opengevallen plekken in de Derde divisie op te vullen.

Hoe verging het ACV in de voorbereiding na de coronapauze?

Het oefende op elf augustus uit tegen Harkemase Boys (1-3), won 15 augustus thuis met 4-1 van eersteklasser Drachtster Boys en een week later met 0-1 van Oranje Nassau (1E)  en verloor de eerste echte wedstrijd, voor de KNVB-beker met 0-2 van zondagderdedivisionist Gemert.

De eerste competitiewedstrijd uit tegen Sparta Nijkerk ging met 4-0 verloren. “Geen schande,” vond trainer Fred de Boer, “voor een topper als Sparta zijn we een maatje te klein,” en hij sprak zelfs van een kat-en-muisspel. Hij weet wel precies wat ACV kan en niet kan, want hij leidt de selectie alweer voor vijf jaar achtereen en eerder ook al eens drie jaar. De week erop wist ACV SteDoCo toch mooi op 0-0 te houden en dat is een aardige prestatie en met één uit twee neemt het nu de vijftiende plek in, twee plaatsen boven Ter Leede dat tegen de amateurs van Ajax met de duidelijke cijfers 3-0 voor de tweede maal verloor.

Bij ACV kwamen er vijf spelers bij en gingen er vijf weg. De belangrijkste van de vertrekkers was de topscorer van de afgebroken competitie, de 22-jarige Matthijs Hardijk met tien competitietreffers die naar HHC Hardenberg vertrok.

Aanwinsten zijn onder anderen linksbuiten Toufik Faraouni, middenvelders Rutger Timmermans en Max Huisman en centrale verdediger Luca Prljic.

Onder aanvoering van verdediger Daniël Schans en met de ervaren doelman Ben Wormmeester die na een hardnekkige knieblessure toch weer fit is, neemt ACV het op de Roodemolen op tegen het nog puntloze Ter Leede.

We hopen dat Roodgeel zaterdag een positief resultaat weet te behalen, want dat is toch echt wel nodig.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Puts uit het Limburgse Bunde en hij wordt geassisteerd door Jamie van Dijk en Andrew Habib

 

Wij wensen iedereen een sportieve middag toe!