Voorbeschouwing Ter Leede – AFC (za)

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – AFC (za) zaterdag 24 maart 2018 14.30 uur

Scheidsrechter: M.G. Paarhuis

 

AMSTERDAMSCHE FOOTBALL CLUB OP SASSENHEIMSE ROODEMOLEN

 

Na de koude douche van vorige week krijgt Ter Leede weer een kans om de harten van het publiek te verwarmen in een thuiswedstrijd tegen AFC. Waar Ter Leede zijn tweede wedstrijd in de derde periode met ruime cijfers verloor wist AFC vorige week na een 1-2 ruststand met 3-2 van Rijsoord te winnen door doelpunten van Helstone, Dekkers en Sutorius. Gesterkt door dit resultaat zal de ploeg ook zaterdag gaan proberen om met minimaal één punt naar de hoofdstad terug te keren. Ter Leede gaat proberen om ten minste voor de komende week de tweede plek te behouden.

 De resultaten van AFC in de uitwedstrijden zijn nog niet indrukwekkend. Pas op 17 februari boekte het met 1-3 de eerste zege op vreemde bodem, toch wel een goede prestatie tegen het stugge Nootdorp. Met nog twee gelijke spelen tegen Rijsoord (0-0) en Rijnvogels (1-1) geeft dat een totaal van vijf punten uit elf wedstrijden. In de thuiswedstrijden verzamelde het team van derdejaars coach Benno Nihon met vijf overwinningen en één gelijkspel 16 punten en daardoor staat het alles bij elkaar met 21 punten op de gevaarlijke dertiende plek. Maar zoals geschreven, de winst vorige week op Rijsoord brengt AFC op twee punten van deze ploeg die nu de elfde plaats inneemt en in de thuiswedstrijd tegen Achilles Veen een zware tegenstander treft. En ook Nootdorp, dat met twee wedstrijden minder één punt boven AFC staat, krijgt in en tegen Hoek de punten niet cadeau.

Natuurlijk geldt die moeilijke opgave ook voor AFC. Op sportpark Goed Genoeg aan de Boelelaan verloor het in de laatste wedstrijd voor de winterstop met 2-6 betrekkelijk kansloos van Ter Leede. Na de snelle 0-1 en 0-2 van Jesse Dingjan en Oussama Siali maakte Sutorius vlak na rust met een penalty de aansluitingstreffer, maar direct daarop maakten Marc de Kruijs en Jeffrey Bok met de 1-3 en 1-4 duidelijk dat de punten naar Sassenheim moesten gaan en toen Pepijn Veerman met de 2-4 zijn eerste ster binnenhaalde antwoordden Jeffrey en Marc met hun tweede goal resoluut en bepaalden de eindstand op 2-6.

Met vijf treffers, net als Mauritsio Helstone en Floris Dokkum,  is Veerman op dit moment niet de topscorer. Met acht treffers is dat Thierry van der Kooye, gevolgd door Daan Sutorius met zeven goals. Thierry scoorde zijn achtste veertien dagen geleden in de 90e minuut en verkleinde daarmee de achterstand op FC ’s-Gravenzande tot 3-2. Met 37 doelpunten neemt Floris Dokkum wel de eerste plek van topscorer aller tijden voor AFC (za) in. Twintig ervan maakte hij in het kampioensjaar 15/16 in 2A, vijf vorig jaar in 1A, het tweede kampioensjaar onder coach Nihon.

Genoeg cijfers. Zaterdag staan er op de Roodemolen twee ploegen tegenover elkaar die er alle belang bij hebben om punten te behalen: AFC heeft ze hard nodig en Ter Leede wil natuurlijk niet voor de derde maal achtereen verliezen. Net als in de uitwedstrijd komt Ter Leede in het veld zonder aanvoerder Boelee, die gedwongen rust krijgt. De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Maurice Paarhuis uit Hellendoorn. Hij floot voor Ter Leede eerder de uitwedstrijden tegen FC Rijnvogels op 21 oktober (0-1) en 15 april 2017  tegen Spijkenisse (1-2). Zijn assistenten zijn D. Henkens en A. Atahiri.

 

Wij wensen iedereen een hartverwarmende middag toe en moge de beste winnen!