Voorbeschouwing Ter Leede – Alphense Boys

Zaterdag 24 februari 2024 14.00 uur

Scheidsrechter Maarten (Joël) ter Velde (Amsterdam)

 

TER LEEDE ONTVANGT ALPHENSE BOYS

 

In de laatste ronde van de tweede periode neemt Ter Leede het op tegen de ploeg die het moeilijk heeft in de vierde divisie. In ronde achttien behaalde Alphense Boys onder interim-trainer Edwin Vurens begin februari zijn eerste punt in deze periode door thuis met 2-2 gelijk te spelen tegen Huizen. Tegen Swift werd het vorige week ……

In de eerste periode wist de ploeg onder vierdejaars trainer trainer Remco Tuinenburg in tien wedstrijden slechts driemaal gelijk te spelen, alle keren uit, de eerste wedstrijd met 4-4 tegen SJC, veertien dagen later met 1-1 tegen Huizen en begin oktober met 2-2 tegen Hoogland. Verder moest het team slechts nederlagen incasseren onder meer de 0-5 op 23 september tegen Ter Leede op sportpark De Bijlen. 

Vanaf twee januari is Edwin Vurens aangesteld als interim-coach om te proberen met goed trainen de moraal bij het team hoog te houden en te proberen aan degradatie te ontsnappen. In de jaren hiervoor, inclusief de coronajaren, eindigde Alphense Boys op een vijfde, zesde, achtste en vorig jaar elfde plek in.

 

Alphense Boys is als vereniging twee maanden jonger dan Ter Leede, dat wil dus zeggen op één juni 1930 opgericht. Het kwam in 2010 door een periodekampioenschap in de eerste klasse de hoofdklasse binnen en streed drie jaar later in de nacompetitie zelfs om een plek in de Topklasse zondag. Tegen de Koninklijke HFC en Westlandia  ging dat goed, zij werden verslagen, maar tegen Haaglandia ging het op 2 juni goed mis. De heenwedstrijd eindigde in 0-0, de return op De Bijlen ook, maar in de verlenging scoorde Haaglandia waarna de partij eindigde in een ontluisterende vechtpartij. Geen promotie derhalve, maar de Alphenaren werden zelfs zeer zwaar  – te zwaar vonden ook beide coaches Corneille en Grünholz – gestraft en teruggezet naar de eerste klasse. In 2017 keerde de ploeg na een tweede plaats en een periodekampioenschap terug in de hoofdklasse en eindigde het afgelopen competitiejaar op de elfde plaats. Door de samenvoeging van de zaterdag- en de zondag komen de teams elkaar nu dus tegen.

 

In het team van hoofdcoach Remco Tuinenburg, nu voor het vierde jaar bij Alphense Boys, eerder ook al trainer van ARC, komen we enkele bekenden tegen. Daniel Abbink en Julian van der Kwaak die al in de befaamde jeugdopleiding van Alphense Boys uitkwamen, zijn teruggekeerd, de laatstgenoemde scoorde al tegen SJC en verder is Hicham Rbii de assistent-coach en die naam is bij Ter Leede welbekend: met 22 treffers staat deze sympathieke aanvaller op de tiende plek op de topscorerslijst achter Yordi Teijsse, doelpunten die hij in zes jaar bij Ter Leede (2000-2006) maakte waarna hij nog twee jaar voor Alphense Boys uitkwam. Vorig jaar kwam hij er in dienst als assistent-coach. Trouwens, ook onze voormalige spits Patrick Kalkema speelde na zijn jaren bij Ter Leede ook nog van 2006 tot 2009 bij Alphense Boy

 

Scheidsrechter is Maarten ter Velde uit Amsterdam. Op tien februari  leidde hij de wedstrijd SBV Barneveld – Excelsior ’31 (0-2) en op drie december 2023 HBC  – BOL (2-0). Hij wordt bijgestaan door A. Dorsman en J. Langerak.

 

Wij wensen u een sportieve middag toe!