Voorbeschouwing Ter Leede – ARC

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – ARC

Zaterdag 16 september 2023 15.00 uur

Scheidsrechter Robin Brinkman (Drachten)

 

HERNIEUWDE KENNISMAKING IN DE COMPETITIE MET ARC

Zaterdag ontvangt Ter Leede de Sport Vereniging Alphense Racing Club na tien jaar weer op de Roodemolen voor een competitiewedstrijd, de club waar onze huidige trainer Niek Oosterlee nog steeds de 14e plaats op de topscorerslijst inneemt met 22 treffers, gescoord in de jaren 1986-1989. In het kampioensjaar  2012- 2013 speelde Ter Leede zijn laatste competitiewedstrijden tegen ARC en het werd thuis in mei met 1-1 gelijk door een benutte penalty van Yordi Teijsse, toen de topscorer van de hoofdklasse met 23 treffers, nadat Robert Steemers met een Schwalbe die strafschop versierd had. Dat ene punt was overigens voor ARC niet genoeg om de degradatie te vorkomen, voor Ter Leede maakte het niets uit, want het was al kampioen. Op de Zegersloot won Ter Leede overigens in december met 1-5

Misschien is het aardig om het geheugen omtrent ARC wat op te frissen. Daar komt het:

 

In 1986 promoveerde ARC naar de eerste klasse, toen de hoogste afdeling in het zaterdagamateurvoetbal. Dat was voor het eerst in de opzet van het zaterdagamateurvoetbal zoals die in 1970 werd ingevoerd. Tot en met het seizoen 2001/02 verbleef ARC op het hoogste niveau, vanaf het seizoen 1996/97 hoofdklasse geheten. Hoogtepunt was het kampioenschap van de hoofdklasse A in het seizoen 1997/98. In het seizoen 2002/03 speelde ARC in de eerste klasse waarin het direct kampioen werd en zo na een seizoen weer terugkeerde naar de Hoofdklasse. In het seizoen 2005/06 degradeerde ARC opnieuw, nu duurde het twee seizoenen om terug te keren. Via de nacompetitie bereikte ARC voor het seizoen 2008/09 de Hoofdklasse weer. In het seizoen 2009/10 kwalificeerde de club zich voor de Topklasse die bij aanvang van seizoen 2010/11 van start ging. ARC was de laatste club die zich voor de Topklasse plaatste, door op 19 juni 2010 een beslissingsduel van Be Quick 1887 te winnen na strafschoppen (stand 1-1 na reguliere speeltijd en verlenging). Degradatie volgde in het tweede seizoen (2011/12) uit de Topklasse. In het seizoen erop (2012/13) volgde ook direct degradatie uit de Hoofdklasse. Een seizoen later was ARC bijna direct terug in de Hoofdklasse maar kwam het in de nacompetitie  onder oud-Ter Leedespeler en -trainer Frank Bloemheuvel één doelpunt tekort en ARC moest daarna tot 2019 wachten op promotie naar de hoofdklasse onder trainer Mark Evers, toen tweedejaarstrainer die inmiddels zijn zevende jaar op Zegersloot ingaat.

 

Vorig jaar werd ARC vijfde in de vierde divisie A, het jaar ervoor miste het net de promotie naar de derde divisie. Het won de tweede periode, maar in de nacompetitie ging het door tweemaal verlies tegen ODIN ’59 mis, nadat het wel Volendam had verslagen.

Dit jaar is ARC nog niet briljant gestart, maar altijd nog beter dan Ter Leede. Het begon met 2-0 winst op BOL (Broek op Langendijk), maar daarna volgden twee verliespartijen, eerst met 2-1 uit van HBC (Heemstede) en afgelopen zaterdag met 2-4 thuis tegen Purmersteijn. En dat zit ARC niet lekker en het is vast van plan om op de Roodemolen beter voor de dag te komen.

Topscorer is nu aanvaller Boyd Baatje die tweemaal scoorde in de openingswedstrijd tegen BOL, waarvan één door een assist van Yassin Kaabouni die ook nog bij Ter Leede speelde.

Bij Ter Leede is nota bene centrale verdediger en aanvoerder Tomas Arroyo met vier treffers de topscorer.

We zijn benieuwd wie zaterdag het doel weten te vinden. Dat het spannend wordt is zeker, want beide ploegen hebben punten hard nodig.

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Robin Brinkman. Hij heeft als assistenten E.M. de Jonge en M. Schuurman.

Wij wensen u een sportieve middag toe.