Voorbeschouwing Ter Leede – Barendrecht

VOORBESCHOUWING VV TER LEEDE – BVV BARENDRECHT

Zaterdag 21 mei 2022 14.30 uur

Scheidsrechter: Maurice Paarhuis (Hellendoorn)

 

TER LEEDE ONTVANGT DE NUMMER VIER VAN DE RANGLIJST

Als nummer twaalf. Toen Ter Leede het op 19 februari in de herstart van de competitie opnam tegen toen nummer tien Barendrecht  stond Roodgeel achtste. Inmiddels is de situatie gewijzigd. Sloot de BVV de eerste periode af met een negende plek met 17 punten, de volgende presteerde het veel beter met 20 uit 11 en in de derde periode tot nu toe met 10 uit 7 maakt dat 47 punten en een vierde plaats. Als schotvaardigste ploeg van onze competitie met 65 treffers heeft het ook een positief doelsaldo van 18 en dat kan in de strijd om de vierde plek achter de driekoplopers belangrijk zijn. Immers, zoals het er nu uitziet wordt FC Lisse kampioen en de achtervolgers Sparta Nijkerk en Sportlust ’46 hebben beide al een periodetitel, Sportlust de eerste, Nijkerk de tweede.

De ploeg van scheidend trainer Richard Elzinga is met drie andere gewikkeld in de strijd om de vierde plek, die mogelijkerwijs recht geeft op de nacompetitie, te weten DVS ’33, Excelsior ’31 en HSV Hoek die elk één punt minder hebben dan de Rood-Witte ploeg. Barendrecht zal dus graag zijn positie versterken door op de Roodemolen te winnen, maar uit is het team niet onverslaanbaar. In de derde periode wisten GOES (3-2), Staphorst (4-1) en ACV (4-1) te winnen en veertien dagen terug hield SteDoCo het in eigen huis op 2-2.

Er is daardoor voor Ter Leede goede hoop dat het de ongelukkige 4-2 nederlaag in Barendrecht met een goed resultaat kan rechtzetten en dat is nog steeds broodnodig met bijvoorbeeld de uitwedstrijd dinsdagavond tegen VVSB in het verschiet. Ongelukkig, dat was het inderdaad, want nadat Roodgeel in de eerste helft met 2-0 achter kwam wist Dirk Hoekstra vlak voor rust met een mooie kopbal de aansluitingstreffer te maken en na de thee maakte aanvoerder Arroyo er vanaf de penaltystip 2-2 van en toog Ter Leede ten aanval om de volle buit binnen te halen, maar dan komt uit een counter de thuisploeg op voorsprong door de slimme Peter de Lange, hij scoort in zijn carrière vaak tegen Ter Leede. Als Bakour er nog 4-2 van maakt is het pleit beslecht en kan trainer Elzinga aantekenen dat het ook wel weer eens lekker is dat Barendrecht nu eens de punten op gelukkige wijze binnenhaalt, waar het vaak tegen zit. De huidige stand wijst uit dat het wat dat betreft ook wel is goed gekomen met IJsselmondenaren.

Een schotvaardige ploeg, Barendrecht, ik zei het al. Wat te denken van de 6-0 overwinning op 30 april tegen VVSB of de 6-2 op 2 april FC Lisse, een 5-0 zege op ODIN ’59 en 5-1 op VVOG! Allemaal thuis, dat wel, maar de 0-3 op Ajax en de 2-4 tegen Harkemase Boys op verplaatsing mogen er toch ook zijn.

Topscorers zijn centrale middenvelder Niels Vorthoren en linksbuiten Marouane Bakour met tien goals, gevolgd door aanvallende middenvelder Ugur Altintas met acht en Bart Deprez, die kennen we nog van Smitshoek en Kloetinge, met zeven, middenvelder Joey Jongman (ex-Katwijk en ex-Spijkenisse) met zes en rechtsback Tim Eekman met vijf. Peter de Lange en Romano van der Stoep (ex-Rijnvogels) hebben viermaal het net gevonden.

De BVV Barendrecht is ambitieus en wil toch weer graag terug naar het hoogste amateurniveau waar het vanaf 1996 bijna onafgebroken vertoefde tot de teleurstellende degradatie in 2019. Een terugkeer via de nacompetitie behoort nog tot de mogelijkheden, maar Ter Leede zal daar toch echt niet aan mee willen werken, want Roodgeel zal juist tot elke prijs een nacompetitie willen vermijden. Vorige week leek dat tegen DVS ’33 goed te gaan lukken, maar uiteindelijk moest het met een gelijkspel genoegen nemen. Barendrecht versloeg DOVO thuis op de Bongerd met 3-1.

 

Scheidsrechter op de Roodemolen is zaterdag Maurice Paarhuis uit Hellendoorn. Het is tegen Ter Leede inmiddels al zijn elfde wedstrijd, de laatste was op paaszaterdag uit tegen SteDoCo (3-1).

We verloren onder zijn leiding driemaal, wonnen vijfmaal ( 2016 tegen Spijkenisse 1-2, 2017 Rijnvogels 0-1, 2018 AFC 4-3 en Achilles Veen 2-1 en 2019 VVOG 4-3) en speelden tweemaal gelijk (2018 de afgebroken partij tegen Swift 0-0 en 2019 2-2 thuis tegen Excelsior ’31).

Zijn assistenten zijn Robin Janssen en Gabriel Nusselder.

 

Het wordt weer spannend zaterdag op de Roodemolen!

Wij wensen iedereen een sportieve middag toe!