Voorbeschouwing Ter Leede – BOL

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – BOL

Zaterdag 11 mei 2024 15.00 uur

Scheidsrechter: Kenneth van Dijk

 

TER LEEDE ONTVANGT BOL OP DE ROODEMOLEN

Toen Ter Leede het na drie (!) eerdere afgelastingen op dinsdagavond negen april opnam tegen BOL op het veld van derdeklasser CON Zelo stond BOL op de veertiende plek met 21 uit 21 en een doelsaldo van min zeventien. Zoals vaak leverde een avondwedstrijd ons geen succes op tegen een zeer vastberaden en verbeten BOL dat Ter Leede geen meter ruimte gaf en het resultaat was dat Roodgeel al na een halfuur door twee ongelukkige doelpunten tegen een 2-0 achterstand aankeek. Na de rust bracht de voor Boy Tetteroo ingevallen Joël van de Graaf met zijn eerste competitietreffer de aansluiting tot stand, maar de gelijkmaker zat er niet meer in.

Door deze winstpartij behaalde de Christelijke Sport Vereniging Broek op Langedijk in de tweede periode twaalf punten en een tiende plek. Dat was net iets beter dan de elf punten uit de eerste periode en de zeven wedstrijden in de derde leveren tot nu toe zeven punten op en een dertiende plek, en dat is ook de plek die het in de overall stand inneemt met dertig behaalde punten en een doelsaldo van min negentien.

En dat is een p/d-plek en dat mag je een verrassing noemen, ontstaan door de laatste twee winstpartijen van het Utrechtse DHSC dat kennelijk door de 2-12 nederlaag tegen Ter Leede een zodanige wake-up-call kreeg dat het eerst thuis SJC versloeg met 5-3 en tot ieders verrassing afgelopen zaterdag op De Toekomst Ajax er met een derde doelpunt in de extra tijd met 2-3 onder kreeg.

Daarom heeft BOL de punten hard nodig en als het minstens een punt haalt op de Roodemolen kan het bij verlies van DHSC thuis tegen koploper Huizen stijgen naar de twaalfde plek. Maar ja, als DHSC uit Ajax kan verslaan is het ook in staat om thuis Huizen te bedwingen al moet dat dan wel zonder smaakmaker en matchwinnaar Nordin Zoufri die op het laatst nog rood kreeg.

BOL heeft in de vier uitwedstrijden in de laatste periode nu twee punten gehaald door twee ruime verliespartijen tegen Ajax (4-0) en Hoogland (5-0) en gelijke spelen van 1-1 tegen Swift en vorige week 3-3 tegen Hollandia en dat laatste was voor de gasten, als ik het verslag van Hollandia mag geloven, een gelukkige uitslag want Hollandia stond tot vlak voor tijd met 3-1 voor, maar door Timo Plak en een omstreden penalty van Jurre van Lingen, het werd een arbitrale dwaling genoemd, werd het nog gelijk.

Na Ter Leede staan er voor BOL nog de wedstrijden thuis tegen HBC en uit tegen Purmersteijn op de rol, ploegen waarvoor er weinig meer op het spel staat. Dus kan de afscheid nemende trainer Erwin Tump ervoor zorgen dat zijn opvolger Charles van Altena, nu nog trainer van tweedeklasser Hooglanderveen (bij Amersfoort) volgend seizoen een vierdedivisionist onder zijn hoede krijgt. Of dat dan met assistent-coach Martijn Gootjes is, weet ik niet, maar we kunnen het hem vragen wanneer hij zaterdag terugkeert op de Roodemolen.

De topscorers van BOL zijn momenteel de middenvelders Jack Schoon en Jurre van Lingen met zes treffers waarvan een tegen Ter Leede, de 1-0 door die merkwaardige vrije trap. Hij vertrekt overigens volgend jaar naar Hillegom. Jeroen Korver heeft er vier gemaakt en Thimo Schouwink en Bas Jonker, die de 2-0 maakte tegen Ter Leede hebben driemaal het net gevonden.

Ter Leede brengt zich bij winst zaterdag definitief in veiligheid. Dat zal natuurlijk toch al gebeuren als DHSC gelijkspeelt tegen Huizen of ervan verliest, maar er zal toch genoeg motivatie zijn voor een sportieve revanche op de Noord-Hollanders. Dat gaat dan zonder middenvelder Mike van den Steenhoven die geschorst is en het is afwachten hoe het met de blessures van Luc de Kruijs en Steven Wajer is.

De wedstrijd wordt geleid door Kenneth van Dijk die onder andere op 13 april nog de wedstrijd WV-HEDW – Hollandia (5-4) floot. Hij wordt geassisteerd door Herm-Jan van Boxtel en Hugo Witjes.

 

Wij wensen spelers en supporters een sportieve middag toe!