Voorbeschouwing Ter leede – Capelle

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – CAPELLE zaterdag 17-11-2018  14.30 uur

Scheidsrechter: M.A. de Bruijn (Nootdorp)

 

CAPELLE KOMT WEER NAAR DE ROODEMOLEN

Het is 18 januari 2014 de 80e minuut in de wedstrijd Ter Leede – Capelle en de stand is nog 0-0 als Robert Steemers en Mike Dam een mooie combinatie aangaan en de laatste dat bekroont met een prima doelpunt en daardoor wint Roodgeel deze wedstrijd in de Topklasse met 1-0. Een mooie opsteker voor de herintredende coach Wisman al heeft het uiteindelijk niet mogen baten, Ter Leede moest na een jaar terug naar de hoofdklasse. Het afgelopen competitiejaar zette Capelle noodgedwongen dezelfde stap nadat het vanaf de instelling van de Topklasse in 2010 daar zes jaar in vertoefde en daarna de afgelopen twee seizoenen derdedivisionist was. Terug in de hoofdklasse kende het de ons ook bekende stroeve start, maar getuige de knappe 5-1 winst op SC Feyenoord veertien dagen geleden en de 4-0 bekerwinst op Brielle is het team van trainer Ron Timmers al weer aardig op stoom gekomen. De confrontatie met Ter Leede op de Roodemolen wordt dus een pittige testcase. Voor beide!

Met 13 punten eindigde Capelle in de eerste periode op de tiende plek. De eerste vijf wedstrijden leverden slechts drie punten op door vier nederlagen en de 1-4 uitoverwinning op Nootdorp en daaruit kun je afleiden dat de volgende serie van vijf veel succesvoller was: drie zeges, op Achilles Veen (4-2), Jong FC Den Bosch (1-0) en de al genoemde op Feyenoord en een gelijkspel op De Jodan Boys (2-2). De meeste punten werden overigens thuis behaald, negen tegen vier uit. De grootste nederlaag was de 6-2, uit tegen een door de ingebruikname van de nieuwe kunstgrasvelden geïnspireerd Swift.

Capelle wil de tweede periode natuurlijk beter starten dan de eerste. Dat doet het onder leiding van trainer Ron Timmers, die de halverwege het vorige seizoen ontslagen Winand van Loon opvolgde. Timmers kende vijf succesvolle jaren bij derdedivisionist Dongen en trainde eerder ook nog ASWH. Hij wist Capelle vorig jaar nog wel naar een nacompetitieplek te loodsen, maar redde het eerst niet tegen SteDoCo en wist met zijn team ook de laatste kans op lijfsbehoud tegen Ajax niet te benutten. Maar voor deze tweede periode geldt ook voor hem en zijn jonge ploeg ‘nieuwe ronde nieuwe kansen’!

Een jonge ploeg, dat is het zeker, met een gemiddelde leeftijd van ruim twintig jaar. Er zit dan ook niemand meer bij die in de laatste confrontatie met Ter Leede heeft meegespeeld. Bij Ter Leede zijn dat er nog vier: aanvoerder Boelee, linksback Robertson, Robert Steemers en de toenmalige doelpuntenmaker Mike Dam al is de laatste momenteel geen basisspeler. De topscorer bij Capelle is middenvelder Bram Bruijn met vijf, centrumverdediger Jelle Pollemans met drie en dan volgen er nog enkele met twee: de jonge Luuk Kraaijeveld die tegen Feyenoord uitstekend speelde, de van Achilles overgekomen Nassim Asrih,  de teruggekeerde Jorn van Lunteren (ex- Rijnsburg) en Philippe den Hartog ( 4 jaar Quick Boys).

In de onderlinge competitie houden de ploegen elkaar aardig in evenwicht waarbij opvalt dat beide vanaf 2005 thuis vijfmaal winnen en uit vijfmaal verliezen en uit en thuis slechts eenmaal (met 1-1) gelijkspelen. En op vreemde bodem was Capelle Ter Leede de baas: we herinneren ons nog de finale van de districtsbeker West II 2012 die topklasser Capelle met 0-1 won van de kampioen hoofdklasse A, Ter Leede, op het terrein van RKAVV.

Thuis op de Roodemolen tegen Capelle heeft Ter Leede dus goede papieren, maar ja, behaalde resultaten in het verleden, dat weten we, geven geen enkele garantie.

Dus op naar de wedstrijd aanstaande zaterdag. Hij wordt geleid door arbiter Mike de Bruijn die Ter Leede al zo’n vier keer leidde: 4-2-2017 TL – RVVH (3-1), 12-11-2016 TL – Jodan Boys (2-1), 17-3-2015 TL – SC Feyenoord (2-1 bekerwedstrijd) en 25-10-2014 Rijnvogels – TL (0-2). Zijn assistenten zijn de heren J. Teders en S.Y. Weeda.

Wij wensen iedereen een sportieve middag toe!