Voorbeschouwing Ter Leede – DOVO

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – DOVO

Zaterdag drie december 2022 14.00 (!) uur

Scheidsrechter: John Kraak (Piershil)

 

VIJFDE COMPETITIETREFFEN TER LEEDE – DOVO OP DE ROODEMOLEN

Vorig jaar werd het op 13 november 1-1 op de Roodemolen door twee vroege doelpunten, de eerste al in de derde minuut van de opgekomen rechtsback Timo Pluk en de gelijkmaker in de twaalfde door de hoog opspringende Noah Marti uit een corner van Mike van den Steen. Voor DOVO werd het door allerlei coronaperikelen meteen de laatste wedstrijd in het kalenderjaar 2021, Ter Leede haalde nog zes welkome punten binnen door de met 0-1 gewonnen de uitwedstrijd tegen HSV Hoek en de 3-1 zege in de thuiswedstrijd tegen SteDoCo voordat het aan de lange winterstop begon. Na die winterpauze had het jonge team van trainer Florian Wolf – ook oud-trainer van SJC – het moeilijk en op paasmaandag was het na het thuisverlies tegen VVOG zelfs de rodelantaarndrager. Maar daarna werd er een geweldige sprint ingezet met in de derde periode zes winstpartijen, onder andere ook de 1-3 winst op de Roodemolen op zeven mei en daardoor eindigde de ploeg uiteindelijk op de veilige dertiende plaats.

 

Dit jaar zetten de Veenendalers deze goede prestaties onvervaard voort, want na de laatste wedstrijd van de eerste periode haalde het door de 2-1 thuiswinst op SteDoCo en het 1-0 verlies van buurman GVVV uit tegen RKAV Volendam de eerste periodetitel binnen. Acht overwinningen, waarvan vier zeges met 3-1 (op ACV, Harkemase Boys, Volendam en Barendrecht), tegen vier verliespartijen leverden het winnende getal 24 op. In de tweede periode gaat het iets minder onder meer door de 1-4 en 4-1 verliespartijen tegen Sportlust ’46 en VVOG, maar vorige week werd weer met 2-0 gewonnen van ASWH en daardoor staat de Voetbalvereniging Door Ons Vrienden Opgericht op een mooie vierde plaats.

 

Met 31 treffers toont DOVO ook genoeg productiviteit. Centrumspits Guido van Dijk die in 2021 overkwam van toen vierdeklasser MEC (Winterswijk) is topscorer met acht goals, gevolgd door Oktay Özturk (ex TEC, DVS ’33 en IJsselmeervogels) met vijf, hij weet ook wat scoren is tegen Ter Leede. De rechts- en linksbuitenspelers Lulinho Martins en Shaquille Prijor, beiden overgekomen van Ter Leede, hebben er respectievelijk drie en twee in liggen. Door enkele forse nederlagen, bijvoorbeeld de 6-0 uit tegen HSV Hoek heeft oud-doelman van Ter Leede Jeroen Vrolijk ook al dertig treffers moeten incasseren.

 

Ter Leede staat twaalfde met negentien punten na de knappe 1-6 op ASWH en het doelpuntloze gelijkspel in en tegen Barendrecht. Dat zijn vier punten in twee uitwedstrijden en dat is een mooie score. De voorsprong op de gevarenzone (ASWH, 15 punten) bedraagt echter maar drie punten en daarom is een goed resultaat thuis tegen twee Veenendaalse toppers achter elkaar nodig. Dat moet gebeuren zonder actieradius van middenvelder Nino Roffelsen die doordat hij tegen ASWH zijn voorste kruisband scheurde het lange hersteltraject ingaat. Heel Ter Leede wenst hem veel sterkte en een volledig herstel toe. Verschillende basisspelers van Roodgeel weten wat hij gaat meemaken.

 

Het is overduidelijk dat de komst van elf nieuwe spelers DOVO sterker heeft gemaakt. Daar is eigen kweek bij zoals middenvelder Ebbe Wenting en Anil Mercan( beiden twee goals), maar ook rechtsback Dennis Hettinga van De Treffers en centrale verdediger Yannick Zeeman (ex Spakenburg, maar ook van DOVO zelf) en centrumspits Marlon Versteeg (ook van De Treffers) die tegen ASWH de 2-0 aantekende. Met al de spelers die al in 2021 zijn gekomen is er meer balans gekomen in het team.

 

Nog even iets over de historie van DOVO.

VV DOVO speelt op het zuidelijk deel van Sportpark Panhuis dat het deelt met de grote rivaal aan de noordkant, GVVV. De vereniging telt 1500 leden en speelde sinds de invoering van de eerste klasse in de zaterdagcompetitie op het hoogste niveau – eerste klasse, hoofdklasse –  totdat het in 2006 in de nacompetitie degradeerde naar de eerste klasse D, waarna het weer onmiddellijk kampioen werd. Degradatie en direct daarop promotie naar de hoofdklasse herhaalde zich in 2011, in 2017 won het in de Hoofdklasse B de tweede periodetitel en in de nacompetitie, in hetzelfde jaar waarin Ter Leede het uiteindelijk niet redde tegen ODIN ’59, versloeg DOVO eerst Noordwijk (2-3, 3-1 nv.) en daarna was het twee keer te sterk voor SteDoCo (3-0, 0-1) en dus promoveerde het naar de Derde Divisie waarin het in de afgelopen vijf jaren met wisselend succes speelt.

 

Deze ploeg komt zaterdag naar de Roodemolen. Als het Nederlands elftal doorgaat speelt het misschien om vier uur en dan is Ter Leede – DOVO een mooie voorwedstrijd. Maar voor ons blijft deze partij toch de hoofdmoot.

Wij wensen iedereen een heel sportieve middag toe!

Voorwaarts Ter Leede!