Voorbeschouwing Ter Leede – DVS ’33 Ermelo

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – DVS ’33 ERMELO

Zaterdag 29 oktober 2022 15.00 uur

Scheidsrechter Sander Brito Roque (Capelle aan de IJssel)

 

TER LEEDE ONTVANGT SPORTVERENIGING DOOR VERENIGING STERK

In de laatste wedstrijd van de eerste periode ontvangt de nummer elf de nummer zes. De periodetitel binnenhalen is voor beide geen issue, die strijd gaat tussen GVVV, DOVO en SteDoCo. De eerste ploeg moet uit tegen RKAV Volendam en de andere twee vechten het onderling uit op Sportpark Panhuis.

In het afgelopen competitiejaar lukte het de Ermeloërs wel om de derde periode te veroveren en in de nacompetitie wist het team van derdejaars trainer Peter Wesselink USV Hercules te verslaan (thuis met 5-2 winst en uit gelijk met 1-1), maar tegen Kozakken Boys liep het niet goed af door het uitverlies op 19 juni met 2-1, na thuis met 1-1 te hebben gelijkgespeeld.

Niettemin is het een feit dat DVS ’33 Ermelo de laatste jaren goed presteert en voortdurend bovenin te vinden is. Na de promotie uit de eerste klasse C in 2010 volgden vijf jaren in de hoofdklasse, bekroond met het kampioenschap in de hoofdklasse C en het jaar daarop een negende plek in de Topklasse, gevolgd door de overgang naar de Derde Divisie.  In 2018 werd de ploeg derde, en na de twee coronajaren dus vierde met een periodetitel. In de kwalificatie voor de KNVB-beker versloeg het op 20 september FC Lisse op sportpark Ter Specke met 0-3 en afgelopen donderdag wist het in de slotfase Katwijk nog het vuur na aan de schenen te leggen, maar verloor het uiteindelijk met 2-1.

Door Vereniging Sterk is dus een club met aspiraties, maar de start in de huidige competitie was matig met twee gelijke spelen thuis (0-0 tegen SteDoCo en 1-1 tegen Sportlust ’46) en uitverlies tegen Sparta Nijkerk met 2-1. De uitwinst (1-2) tegen DOVO was dan weer een opsteker, maar het verlies half september in Harderwijk tegen VVOG (3-1) weer een domper. Hierna hadden de Ermeloërs hun ritme gevonden, want er volgden vier overwinningen, eerst drie thuis tegen ACV (2-0), Volendam (2-2), ASWH (2-0) en een knappe uitzege op Staphorst (1-4) en slechts één gelijkspel (0-0) uit in Harkema. Het thuisverlies veertien dagen geleden tegen Urk met 2-4 sloeg alle hoop op een periodetitel de bodem in.

Bij DVS ’33 zijn zo’n tien spelers vertrokken onder wie de bekendste Quincy Veenhof naar GVVV, Jeremy Jonker naar CSV Apeldoorn en Coen Vloedgraven naar Excelsior ’31. Ook Kenneth Aninkora en Hayri Pinarci zijn weg.

Voor hen zijn elf spelers aangetrokken. Sommigen terug, zoals centrale verdediger Sem de Wit die van de DVS-jeugd na veel omzwervingen weer in Ermelo voetbalt. Verder is middenvelder Frank Olijve van Spakenburg overgekomen, Lars Huber van CSV Apeldoorn, spits Lars Miedema van Genemuiden en linksbuiten Omar el Ghazouani van USV Hercules.

De laatstgenoemde heeft driemaal gescoord en deelt daarmee de tweede plaats met Adriaan Kruisheer achter topscorer Lars van Wetering die vijfmaal het doel trof, zesmaal als je zijn bekerdoelpunt tegen Lisse meerekent. Stef Nijland heeft er, inclusief die tegen Lisse, drie gemaakt.

Het afgelopen competitiejaar leverde Roodgeel tegen de Ermeloërs vier punten op. Thuis werd op 26 februari in een knappe wedstrijd met 3-1 gewonnen door de schitterende 1-0 van Mike van den Steenhoven, de 2-1 van Mike Bekooij na de gelijkmaker van Quincy Veenhof en de 3-1 van Shaquille Prijor nadat even daarvoor doelman Daan Huiskamp ten koste van rood hem belette om de 2-1 te scoren. Dit was overigens onze tweede thuiswedstrijd tegen DVS ’33. De eerste was in november 2019 en werd met 1-2 verloren door de winnende van Oktay Özturk.

Uit bleef het op veertien mei in een zwaarbevochten wedstrijd bij een 1-1 gelijkspel.

 

Wat gaat het worden zaterdag?  DVS ’33 zal de goede lijn weer willen oppakken na het verlies tegen Urk en Katwijk, opmerkelijk genoeg elkaars tegenstander is de tweede ronde van de KNVB- beker!

Ter Leede doet het met vier overwinningen en één gelijkspel de laatste tijd ook uitstekend en dus kan het een boeiende partij worden.

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Sander Brito Roque. Hij leidde Ter Leede eerder op 25 januari 2020 tegen Barendrecht uit (3-0) en afgelopen maart tegen FC Lisse uit (eveneens 3-0). Zijn assistenten zijn Frank Winter en Mario Kwaytaal.

Kom naar de Roodemolen om uw ploeg aan te moedigen. En niet te vergeten: om twaalf uur een mooie voorwedstrijd van Ter Leede O23-1 tegen HHC Hardenberg O23-1. En ook Ter Leede 2 speelt om 13.45 tegen FC ‘s – Gravenzande 3.

Tot zaterdag!