Voorbeschouwing Ter Leede – DVS ’33 Ermelo

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – DVS ’33 ERMELO zaterdag 26-02-2022 15.00 uur

Scheidsrechter: F.E. ter Brake (Dedemsvaart)

 

TWEEDE THUISWEDSTRIJD TEGEN DOOR VERENIGING STERK ’33 ERMELO

Uit in Ermelo is het door de coronaperikelen nog niet tot een serieuze ontmoeting gekomen, de oefenwedstrijd in de winterstop 2019 (uitslag 5-3 voor de thuisploeg ) buiten beschouwing gelaten, maar de eerste competitiewedstrijd in november 2019 op De Roodemolen won DVS ’33 met 1-2 door twee treffers van Oktay Öztürk de middenvelder die nu zijn kunsten vertoont bij DOVO Veenendaal. Ter Leede kwam wel voor door Robert Steemers, maar de vrije trap in de extra tijd van de eerste helft van Öztürk en zijn machtige schot in de 78e minuut zorgden voor de Ermelose winst.

Toen stond DVS ’33 met 25 punten uit elf wedstrijden op de tweede plaats achter Sparta Nijkerk en was Ter Leede met zestien punten achtste, nu staat Ter Leede met 21 uit 15 op dezelfde plaats, een achter DVS ’33 dat met evenveel punten een beter doelsaldo heeft en dat is weer een plek waarmee de ambitieuze Veluwse club absoluut niet tevreden is, vooral niet na het 0-2 thuisverlies vorige week tegen het veel lager geklasseerde VVSB, nota bene onze volgende tegenstander.

DVS startte de competitie matig, wel door eerst uit met 0-1 van Ajax te winnen, maar daarna volgden thuis een gelijkspel tegen Staphorst, twee nederlagen tegen Harkemase Boys ( uit, 2-1) en Sportlust ’46 (0-1 thuis). De uitwedstrijden tegen GOES (1-2) en ODIN ’59 (1-4) leverden weer wel winst op en ook de thuisderby’s tegen VVOG (5-0) en Sparta Nijkerk (2-1) werden mooie winstpartijen, maar daar stond het verlies tegen de lager geklasseerden HOEK (uit 2-0), SteDoCo (uit 3-1) en dus vorige week VVSB (thuis 0-2) tegenover en dat resulteert met nog gelijke spelen tegen DOVO  (0-0) en Barendrecht uit (2-2) in de in hun ogen matige klassering.

In de KNVB-beker deed DVS wel van zich spreken en drong het zelfs door tot de achtste finale waarin het op 18 januari jongstleden in de GelreDome met 2-0 zijn Waterloo vond. Maar eerst had het al wel Noordwijk uitgeschakeld door na de 2-2 de penalty’s beter te benutten, schakelde daarna eerstedivisionist FC Eindhoven met 2-1 uit en won vervolgens in december in Veen met 0-2 van Achilles Veen.

DVS ’33 is aan zijn vijfde jaar in de Derde divisie bezig. Na vijf jaar hoofdklasser te zijn geweest werd het in 2015 kampioen en promoveerde daarom naar de Topklasse waar het in 2016 als promovendus op een mooie negende plek eindigde. Dat was toch niet goed genoeg voor promotie naar de nieuwe Tweede divisie en dus werd het het tweede amateurniveau waarin het beide volgende jaren op een mooie derde plek eindigde die jammer genoeg geen recht gaf op de nacompetitie. In de beide afgebroken coronajaren eindigde DVS ’33 op de vierde en vijftiende plek, maar dat laatste was vorig jaar natuurlijk slechts na vijf wedstrijden.

Maurice de Ruiter,de topscorer aller tijden van DVS ’33 (100 treffers) vertrok in 2018 naar IJsselmeervogels en kwam na een jaar bij Sparta Nijkerk terecht waarmee hij op 9 oktober uitkwam op De Roodemolen (1-5).Voor hem kwam onder anderen Stef Nijland in de plaats maar hij gaat komend jaar weg evenals de van SteDoCo overgekomen middenvelder Hayri Pinarci. Ook het contract van Frenki Overmars (overgekomen van IJsselmeervogels) is inmiddels ontbonden vanwege zijn zware kruisbandblessure. Nieuwkomers rechtsbuiten Kenneth Aninkora en centrale verdediger Tim van de Berg gaan wel door.

De drie topscorers zijn op dit moment middenvelder Adriaan Kruisheer , die er de vorige twee wedstrijden niet bij was, en rechtsbuiten Benjamin Roemeon met vijf treffers en aanvallende middenvelder Quincy Veenhof met drie.

Door Vereniging Sterk is op 1 september 1933 opgericht en ontstaan na een fusie van de Ermelose voetbalclubs Ajax en EFC en met 1500 leden is het de grootste vereniging van Ermelo. Op verzoek van de bond werd ’33 aan DVS toegevoegd om verwarring te voorkomen. Vanaf 1992 speelde DVS ’33 in de eerste klasse, werd tweemaal kampioen, in 1998 en 2002, promoveerde dan naar de hoofdklasse C, maar degradeerde daaruit in 2000 na twee jaar en in 2003 weer, maar na de promotie in 2010 was het niet meer weg te denken uit de hoofdklasse en leverde het kampioenschap in 2015 de promotie naar de Topklasse op.

Zowel  DVS ’33 als Ter Leede hebben vorige week al of niet ongelukkig verloren en hun trainers Peter Wesselink en Steef Roodakkers zullen hun ploeg zo goed mogelijk prepareren op weer een belangrijke partij: aanpikken bij de subtop of in de middenmoot blijven steken.

We zullen zien wat het wordt.

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Erik ter Brake uit Dedemsvaart. Hij leidde eerder op zeven september 2019 de wedstrijd Ter Leede – Harkemase Boys (0-2) en afgelopen 16 oktober de uitwedstrijd VVOG – Ter Leede (1-2). Toen was overigens ook assistent M.T. Ritsema van de partij. De tweede assistent scheidsrechter is nu M. Yanat.

 

Tot slot wensen wij iedereen een sportieve middag toe!